Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο με τον άγριο ξυλοδαρμό της...

Ούτε σε ταινίες που περιέχουν σκληρές σκηνές βίας δεν...

Πένθος για την Εύη Δαέλη – Έχασε τον πατερα της

Δύσκολες ώρες περνάει η Εύη Δαέλη. Η ηθοποιός που...

Η μάχη του τηλεκοντρόλ ανέδειξε τον μεγάλο νικητή στη βραδινή ζώνη της...

Στη βραδινή ζώνη θα πέσουν... κεφάλια! Λάλος και Κουκουράκης,...

Το σχόλιο της Μποφίλιου για τη δολοφονία Φύσσα και το… κράξιμο για...

Μεταξωτά, σατέν, διαφάνειες, συνθήματα και... το «έλα να δεις...

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο με τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης

Θηλυκά «αγρίμια» σε... ρινγκ στη Γλυφάδα

Ούτε σε ταινίες που περιέχουν σκληρές σκηνές βίας δεν συμβαίνουν όσα φρικιαστικά καταγράφηκαν στο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου με τον ανελέητο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα. Η υπόθεση έχει «παγώσει» την κοινή γνώμη, με το υλικό που έρχεται στο φως και έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές να μαρτυρά τον εφιάλτη που βίωσε το παιδί στα χέρια αδίστακτων ανηλίκων.

Στιγμιότυπα από τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα

Οπως αποδεικνύεται από το βίντεο-ντοκουμέντο, ομάδα από μαθήτριες -που φαίνεται πως είχαν απευθύνει κάλεσμα σε δεκάδες συνομηλίκους τους- πλησιάζουν τη 14χρονη έξω από εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Γλυφάδας, όπου η ίδια βρίσκεται μαζί με τις φίλες της, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Το σημείο μετατρέπεται σε ρινγκ και ένα από τα κορίτσια τη χτυπά από πίσω στο κεφάλι, της ρίχνει μπουνιές και κλοτσιές, ενώ παράλληλα τη σέρνει από τα μαλλιά, ώσπου η κοπέλα πέφτει στο έδαφος αναίσθητη, τη στιγμή που δεκάδες ανήλικοι παρακολουθούν αμέτοχοι. Η απάθεια με την οποία κοιτούν τη δράστρια να χτυπά σε κατάσταση αμόκ τη 14χρονη είναι σοκαριστική, αφού όχι μόνο δεν επεμβαίνουν, αλλά παράλληλα συζητούν μεταξύ τους, σαν να βλέπουν κάποιο… πρόγραμμα στην τηλεόραση! Τέλος στον εφιάλτη της μαθήτριας έβαλαν περαστικοί, που εκτιμάται πως προέτρεψαν τα παιδιά να την αφήσουν ήσυχη.

Στιγμιότυπα από τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα

«Ελάτε να με πάρετε» ήταν τα πρώτα λόγια του κοριτσιού στους γονείς του, μερικά λεπτά μετά τη βάναυση επίθεση. Φίλη της ανέφερε πως το αιματηρό επεισόδιο δεν σταμάτησε, παρά μόνο όταν περαστικοί φώναξαν «έρχεται η Αστυνομία». Σύμφωνα με την ίδια, οι καβγάδες ανάμεσα στις δύο κοπέλες άρχισαν πριν από περίπου πέντε μήνες, όμως η 14χρονη τελευταία δεχόταν ακόμη και απειλές. Ενδεικτικό της αγριότητας με την οποία τη χτύπησε η συμμαθήτριά της είναι το γεγονός ότι ακόμη και ο ιατροδικαστής που την εξέτασε… έφριξε! Η ίδια φέρει τραύματα στο κεφάλι, στο πρόσωπο, στα χέρια και τα πόδια, πονάει σε όλο το σώμα και βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Την ίδια ώρα, αστυνομικές πηγές αποκαλύπτουν πως η ομάδα των κοριτσιών τη ζήλευε επειδή είναι πολύ όμορφη, πολύ καλή μαθήτρια και απουσιολόγος στην τάξη της. «Το μένος ήρθε από ζήλια. Τη ζήλευαν πάρα πολύ, παρότρυναν και άλλους. Οι άλλες είδαν χαβαλέ, μπήκαν μέσα και άρχισαν κλοτσιές, μπουνιές στο κεφάλι, βγάλσιμο τα ρούχα, την άφησαν με τα εσώρουχα. Αυτά όλα έγιναν από τη ζήλια δύο συμμαθητριών» αναφέρουν χαρακτηριστικά. Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας Μανώλης Γερακιός υποστηρίζει πως οι κλοτσιές που δέχτηκε στο κεφάλι της η μαθήτρια θα μπορούσαν να ήταν μοιραίες για τη ζωή της.

Στιγμιότυπα από τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα

«Είναι τραγικό αυτό που συνέβη. Η οικογένεια είναι συγκλονισμένη. Την πρώτη φορά που έγινε η επίθεση στην κοπέλα, οι γονείς σκέφτηκαν να μη δώσουν συνέχεια στο γεγονός και σταμάτησαν εκεί. Δυστυχώς, όμως, τα παιδιά αυτά επιτέθηκαν και δεύτερη φορά στο κοριτσάκι που παρ’ ολίγον να της κοστίσει τη ζωή, και δεν υπερβάλλω καθόλου. Οι κλοτσιές που δέχτηκε στο κεφάλι της θα μπορούσαν να ήταν μοιραίες για τη ζωή της» επεσήμανε ο δικηγόρος, ενώ έκανε αναφορά και στους λόγους που πιστεύει η οικογένεια ότι δέχτηκε επίθεση το παιδί: «Οι γονείς πιθανολογούν ότι επειδή είναι εμφανίσιμη και καλή μαθήτρια, δεν μπορούσαν να το δεχτούν αυτό τα κορίτσια της ηλικίας της. Μιλάμε για 14χρονα κορίτσια, κάποια από τα οποία τα γνώριζε το θύμα, και το πιο τραγικό απ’ όλα είναι ότι έγινε μάζωξη παιδιών απ’ όλη την Αττική για να δείρουν το κοριτσάκι».

Την υπόθεση έχει αναλάβει πλέον η ΕΛ.ΑΣ., που εξετάζει καρέ καρέ τα βίντεο, με σκοπό να ταυτοποιήσει όλους όσοι ήταν παρόντες στο φρικιαστικό περιστατικό. «Η 14χρονη κατονόμασε τρεις δράστες, τρία συνομήλικα κορίτσια, δύο από αυτά συνελήφθησαν με τη διαδικασία του Αυτοφώρου μαζί με τους γονείς τους, σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους για απειλή, για εξύβριση και για σωματικές βλάβες, και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι και οι γονείς και τα παιδιά, ενώ αναζητούμε ακόμη ένα άτομο που έχει αναγνωρίσει το κορίτσι» εξήγησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου.

Η κοπέλα δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα

«Μουδιασμένοι» από τη βάναυση επίθεση σε βάρος του κοριτσιού είναι οι γονείς του, που προσπαθούν να το στηρίξουν με κάθε τρόπο και να το κάνουν να σταθεί και πάλι στα πόδια του. Πηγές από το οικογενειακό περιβάλλον περιέγραψαν το φρικιαστικό περιστατικό, προτρέποντας τους γονείς να αναλάβουν δράση και να προστατεύσουν τα παιδιά τους.

«Αγριος ξυλοδαρμός για δεύτερη φορά σε διάστημα δύο εβδομάδων από ομάδα 25 και πλέον ανήλικων παιδιών, πρωτοστατούντων δύο μαθητριών (γνωστό το ποιόν τους και των γονέων τους) στη Γλυφάδα. Κλήθηκαν μέσω κλειστής ομάδας στο Instagram 25-40 άτομα από όλη την Αττική, εντόπισαν το κορίτσι, το οδήγησαν διά της βίας σε σκοτεινό μέρος αποσπώντας το από την παρέα του και του επιτέθηκαν άνευ αιτίας από πίσω, χτυπώντας το στο κεφάλι, ρίχνοντάς το λιπόθυμη στο έδαφος όπου και συνέχισαν βίαια να το χτυπούν, να το φτύνουν, να επιδιώκουν να το γδύσουν, να του κάψουν τα μαλλιά» αναφέρουν και συνεχίζουν:

«Εγιναν όλες οι ενέργειες σε συνέχεια και παλιότερων, μήνυση στο Α.Τ. Γλυφάδας σε όλες τις ενεχόμενες οικογένειες στις αξιόποινες αυτές πράξεις, καθώς και στα ανήλικα τέκνα αυτών που συμμετείχαν στο συμβάν. Προτρέπουμε τους γονείς να αναλάβουν δράση σε κάθε μικρό ή μεγαλύτερο αντίστοιχο περιστατικό, τα παιδιά κινδυνεύουν πραγματικά, το θύμα εν προκειμένω είναι μια αριστούχα μαθήτρια που δεν έχει δώσει δικαίωμα ποτέ με τη συμπεριφορά της, τουναντίον και ίσως αυτό, το ότι δεν έχει δώσει δικαιώματα, να είναι η αιτία όσων βιώνει».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανδρέας Ευαγγελόπουλος: Ο εθνικός σταρ παντρεύεται το αγόρι του

Επί σχεδόν τρεις δεκαετίες ο Ανδρέας Ευαγγελόπουλος απασχολούσε τις...

Γιώργος Λιάγκας: Ξέσπασε φωτιά στο σπίτι του παρουσιαστή

Ο Γιώργος Λιάγκας κατά τη διάρκεια της εκπομπής του...

Εβελίνα Νικόλιζα: Πασίγνωστος τραγουδιστής της έστειλε υβριστικό μήνυμα

Στην εκπομπή «Πρωινό ΣουΣού» αναφέρθηκαν στο υβριστικό και άκρως...

«Εμφύλιος» για χάρη του Μικρούτσικου

«Σφάζονται» για τον Ανδρέα Μικρούτσικο η Φαίη Σκορδά και...

Γκάζι αυτοκτονίας από τον Πρώιο του «MasterChef» & της Sirina

Ο επίλογος της οικογενειακής τραγωδίας του 58χρονου πρώην παίκτη...

Η Ρωσίδα καλλονή που άθελά της «παγίδεψε» τον Αλβανό έμπορο ναρκωτικών «Παουλίν»

Η Ολέσια, ξανθιά δίμετρη Ρωσίδα, έγινε κατά λάθος η...