Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Έξαλλη η Ανθή Βούλγαρη: «Αυτό το fake πρέπει να σταματήσει»

Αρκετές είναι οι συζητήσεις και τα αρνητικά σχόλια γύρω...

«Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα»: Ο Τέρης και η Μαρουσώ δεν μπορούν...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Η...

Όσα έγιναν στο γαμήλιο πάρτι της Θεοδώρας στα ιστορικά «Αστέρια»!

Οι κυρίες πέταξαν τα ακριβά τους γοβάκια, οι κύριοι...

«Ο Γιατρός»: Ο Αντρέας μπροστά σε μια δύσκολη επιλογή !

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο...

Η εμπλοκή του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Οικονόμου σε ροζ κύκλωμα

Το κύκλωμα trafficking «Αμαρυλλίς» και η διαβόητη μαντάμ του αγοραίου sex

Σκάνδαλο με πολιτικές προεκτάσεις ξέσπασε τα τελευταία 24ωρα, κατά τη διάρκεια της δίκης του κυκλώματος trafficking με την κωδική ονομασία «Αμαρυλλίς», καθώς διαπιστώθηκε η εμπλοκή του Δημήτρη Καρρά, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού Μεταφορών και βουλευτή Ανατολικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος άρον άρον έπαυσε τον στενό του συνεργάτη από τα καθήκοντά του, αν και εξακολουθεί να διατηρεί τη θέση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Η εμπλοκή του στην υπόθεση του διεθνούς κυκλώματος trafficking «Αμαρυλλίς» ήρθε στο φως μέσα από τη δικογραφία που αφορά την υπόθεση μαστροπείας με τη διαβόητη «Μαρίνα» των οίκων ανοχής, που εξετάζεται αυτή την περίοδο από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

kykloma011041

Στη δίκη είναι κατηγορούμενα 25 άτομα για κατηγορίες, μεταξύ των οποίων ξέπλυμα μαύρου χρήματος της εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το κύκλωμα, που ξέπλενε τα έσοδά του (άνω των 160.000 ευρώ κάθε μήνα) από την εκμετάλλευση γυναικών, είχε προχωρήσει στη σύσταση τριών εταιριών όπου «χρησιμοποιήθηκε διαχειριστής αχυράνθρωπος», στον οποίο δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Ο στενός συνεργάτης του υφυπουργού Μεταφορών Β. Οικονόμου, Δημήτρης Καρράς, εντοπίζεται στις δύο από τις τρεις εταιρίες. Η πρώτη, που έχουν συστήσει οι κατηγορούμενοι Βασίλης Κ. και «Ειρήνη» το 2020, φαίνεται ότι έχει έδρα τη διεύθυνση του καταστήματος του Δημήτρη Καρρά, ενώ στη δεύτερη εταιρία ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βούλας Βάρης Βουλιαγμένης και διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Β. Οικονόμου παρουσιάζεται ως υπεύθυνος σε κατάστημα των δύο κατηγορουμένων!

kykloma01104

Το ένα κατάστημα, που είναι εστιατόριο ταχείας εξυπηρέτησης, κατέχει ο αχυράνθρωπος Α.Q. σε ποσοστό 100%. Στην ίδια διεύθυνση εμφανίζεται να λειτουργεί κατάστημα εστίασης με «υπεύθυνο λειτουργίας» τον Δημήτριο Καρρά, που ίδρυσε το 2012. Μάλιστα, σύμφωνα με το ΓΕΜΗ, παρουσιάζεται ως «ιδιοκτήτης» της στο 100%, και όχι ως «υπεύθυνος», όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο. Οπως αποκάλυψε ρεπορτάζ του Omnia TV, το όνομα του Δημήτρη Καρρά συναντάται στην υπόθεση του κυκλώματος trafficking και το 2023, όταν οι συγκεκριμένοι δύο κατηγορούμενοι προχώρησαν στη σύσταση άλλης εταιρίας, με έδρα τη Βάρη, έχοντας δηλωμένη δραστηριότητα την παροχή γευμάτων από εστιατόριο ταχείας εξυπηρέτησης. Και αυτή την εταιρία φερόταν ότι κατέχει ο αχυράνθρωπος Α.Q. σε ποσοστό 100%, ενώ στην ίδια διεύθυνση λειτουργούσε κατάστημα εστίασης με τον διακριτικό τίτλο «ΜΑΚΚΑΝ», σύμφωνα με το κατηγορητήριο, με «υπεύθυνο λειτουργίας» και πάλι τον Δημήτρη Καρρά.Τη διαχείριση ασκούσε η κατηγορούμενη «Ειρήνη», «η οποία είχε συνεχή φυσική παρουσία στο κατάστημα».

Οι διευθύνσεις των καταστημάτων «βιτρίνα» των κατηγορουμένων εκτιμάται ότι ταυτίζονται με τις επιχειρήσεις του Δ. Καρρά, αν και φαίνεται πως το «γαλάζιο» στέλεχος δεν κλήθηκε από την ανακρίτρια που χειρίστηκε την υπόθεση για να αποσαφηνίσει τον ρόλο των καταστημάτων του στη σύσταση των εταιριών των κατηγορουμένων. Μετά τη δημοσιογραφική αποκάλυψη του Omnia TV, ο Δ. Καρράς προχώρησε προχθές στο facebook σε ανάρτηση, κάνοντας λόγο για «άκρως συκοφαντικούς και προσβλητικούς ισχυρισμούς», υποστηρίζοντας πως «δεν ήμουν και δεν υπήρξα ποτέ κατηγορούμενος στη ζωή μου για οποιοδήποτε αδίκημα, δεν έχω ανακριθεί ποτέ, αλλά ούτε καν έχω κληθεί ποτέ ως μάρτυρας σε καμία απολύτως ποινική υπόθεση». Μάλιστα, προειδοποιεί πως «όσοι διακινούν τέτοια σενάρια μετά βεβαιότητας θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, όπου έχω ήδη προσφύγει».

kykloma011042

Ομως, μετά τον σάλο που ξέσπασε, ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Βασίλης Οικονόμου αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεργασία του με τον μέχρι χθες διευθυντή του πολιτικού γραφείου του, Δημήτρη Καρρά, ύστερα από τις αποκαλύψεις περί εμπλοκής του σε υπόθεση διεθνούς κυκλώματος trafficking με την κωδική ονομασία «Αμαρυλλίς» και στο ξέπλυμα εσόδων από την πορνεία. «Δεν θα επιτρέψω για κανέναν λόγο να υπάρξουν σκιές, ούτε να υπονομευτεί η αδιάκοπη δουλειά που γίνεται με διαφάνεια ούτε να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από τη διαρκή μάχη μας για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών» δήλωσε ο υφυπουργός. Υπενθυμίζεται πως το διεθνές κύκλωμα trafficking, με κατηγορουμένη τη διαβόητη «Μαρίνα» των οίκων ανοχής και ακόμη 25 κατηγορουμένους, που είχε εξαρθρωθεί τον Ιούνιο του 2023, εκμεταλλευόταν γυναίκες από τη Λατινική Αμερική στις οποίες υποσχόταν δουλειά με υψηλές απολαβές και καλές συνθήκες. Συνολικά, 51 γυναίκες, 48 από την Κολομβία, δύο από τη Βενεζουέλα και μία Αλβανίδα, είχαν πέσει θύματα του κυκλώματος και εκδίδονταν αντί 50 ευρώ σε συνολικά 10 οίκους ανοχής στην Αττική, δύο στη Θεσσαλονίκη και πέντε διαμερίσματα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κλαούντια Ζαΐμη: Από τις ταινίες του Σειρηνάκη, στο «Power of love»

Αποκαλύψεις-φωτιά και με φωτογραφικά πειστήρια για το «ροζ» παρελθόν...

Πάνος Μιχαλόπουλος: Δείτε βίντεο από την Κυριακάτικη βόλτα του 75χρονου ηθοποιού στη Ραφήνα

Ο Πάνος Μιχαλόπουλος έχει αποτραβηχτεί τα τελευταία χρόνια από...

Στο Island της Αθηναϊκής Ριβιέρας η Παπαδάκη μετά τη σύλληψή της για αρπαγή ανηλίκων

Σε ένα από τα γνωστότερα παραλιακά νυχτερινά κέντρα διασκέδασε...

Σούπερ ταλέντο η κόρη της Ματθίλδης, Λήδα Φόστερ

«Το μήλο κάτω απ’ τη μηλιά θα πέσει» λέει...