Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Μαρίνα Ψάλτη: «Με τη Μαρινέλλα δεν είμαστε φίλες, είμαστε οικογένεια»

Η Μαρίνα Ψάλτη κάθισε στον καναπέ της εκπομπής Super...

«Άγιος έρωτας»: Σανίδα σωτηρίας για την Χλόη ο π. Νικόλαος

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Άγιος...

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: «Στις παραστάσεις του Μάρκου Σεφερλή έχω γελάσει και έχω περάσει...

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Το Πρωινό»...

Τζένη Θεωνά: «Θέλουμε πολύ δεύτερο παιδάκι, αλλά αισθανόμαστε και πανικό»

Η Τζένη Θεωνά παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή Happy...

Η πρωταγωνίστρια στον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα ποζάρει με περίστροφο μέσα στο σχολείο της

Η φωτογραφία τραβήχτηκε λίγες ημέρες μετά την επίθεση!

Απίστευτες σκηνές και περιστατικά που μοιάζουν βγαλμένα από την ελληνική κινηματογραφική ταινία «Ο κατήφορος» συνεχίζουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχεδόν δυο βδομάδες μετά τη βάναυση επίθεση σε βάρος της 14χρονης μαθήτριας γυμνασίου στη Γλυφάδα. Ξεπερνώντας κάθε όριο θράσους, η αποκαλούμενη «Ιζαμπέλα», που φέρεται ότι «πρωταγωνίστησε» στον ξυλοδαρμό της άτυχης κοπέλας, δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία ποζάρει μέσα στη σχολική αίθουσα, φορώντας κουκούλα τύπου full face και σημαδεύοντας με ένα όπλο!

Στιγμιότυπα από τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα

Την ώρα που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η έρευνα των αστυνομικών και δικαστικών Αρχών για την πλήρη διαλεύκανση της σοκαριστικής υπόθεσης, η οποία επαναφέρει με τον πιο αδυσώπητο τρόπο τη συζήτηση στα φαινόμενα της βίας και του εκφοβισμού μεταξύ εφήβων, προκαλεί έκπληξη και συνάμα οργή το γεγονός ότι οι ανήλικοι «πρωταγωνιστές» του θλιβερού περιστατικού παραμένουν αμετανόητοι και προκλητικοί.

Τρανό παράδειγμα, η 14χρονη αποκαλούμενη «Ιζαμπέλα» της παρέας των «σκληρών» κοριτσιών που χτύπησαν ανελέητα, έγδυσαν και προσπάθησαν να κάψουν τα μαλλιά της 14χρονης συμμαθήτριάς τους, η οποία δεν δίστασε να δημοσιεύσει στο TikTok μια φωτογραφία της, που τραβήχτηκε μέσα στο σχολείο μόλις λίγες ημέρες μετά τη βίαιη επίθεση. Σε αυτήν, απεικονίζεται να κάθεται σε μια καρέκλα, φορώντας μια μαύρη κουκούλα τύπου full face, και να σημαδεύει με ένα όπλο σαν… γκάνγκστερ! Αν και δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν το όπλο της φωτογραφίας είναι αληθινό ή ρέπλικα, ο συμβολισμός και μόνο της φωτογραφίας, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η 14χρονη βλέπει το σχολείο σαν «τσιφλίκι» της, κυκλοφορώντας σε όλους τους χώρους με αυτήν την περιβολή και απύθμενο θράσος, δίχως κανείς να τολμά να της πει το παραμικρό, προκαλεί αλγεινές εντυπώσεις, αλλά και εύλογα ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια εντός των σχολικών κτιρίων.

Στιγμιότυπα από τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε αυτεπάγγελτη έρευνα για τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με χρήστες που έχουν εντοπίσει τα προφίλ κοριτσιών τα οποία φέρεται ότι συμμετείχαν στην επίθεση εναντίον της 14χρονης. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν «φύλλο και φτερό» 40 βίντεο, στα οποία απεικονίζονται νεαρά άτομα και των δύο φύλων να εκτοξεύουν απειλές σε βάρος όσων εμπλέκονται στην υπόθεση ξυλοδαρμού της 14χρονης, εκ των οποίων πολλά ήταν από ψεύτικα προφίλ, προκειμένου να συντάξουν νέα δικογραφία. Σε επικοινωνία τους με τη διεύθυνση του TikTok, αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση εξήγησαν πως στα βίντεο διαπράττονται κακουργήματα και προτρέπουν σε διέγερση μίσους, με συνέπεια να «κατέβουν» από το διαδίκτυο.

Στο μεταξύ, επέστρεψε στο σχολείο του το ανήλικο θύμα της βίαιης επίθεσης. Κατά πληροφορίες, με δική της απόφαση η 14χρονη πέρασε την πύλη του σχολικού κτιρίου χωρίς τη συνοδεία των γονιών της, αλλά έχοντας στο πλευρό της τις φίλες και τις συμμαθήτριές της που τη στηρίζουν. Στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε στα χέρια των ανήλικων «υαινών»: «Περπατούσα με φίλους μου στη Γλυφάδα. Ηρθαν παιδιά και μου είπαν ότι με ψάχνουν δύο συμμαθήτριές μου. Πήγα να τις συναντήσω στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου. Εκεί είδα μαζεμένα 20 άτομα. Είδα τις δύο συμμαθήτριές μου, οι οποίες άρχισαν να με βρίζουν και να με απειλούν. Τότε η μία μού έριξε γροθιά, μάτωσε η μύτη μου, έπεσα κάτω και δεν μπορούσα να αντιδράσω» είπε, μεταξύ άλλων, η μαθήτρια.

Στιγμιότυπα από τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα

Στο βιντεοληπτικό υλικό που προκαλεί «κόμπο» στο στομάχι διακρίνεται η ανήλικη να δέχεται μπουνιές και κλοτσιές, ώσπου σωριάζεται στο έδαφος, μπροστά στα μάτια συνομηλίκων της που παρακολουθούν με απάθεια όσα συμβαίνουν. Η μόνη αντίδραση από ορισμένους είναι να σηκώσουν τα κινητά τους και να αρχίσουν να καταγράφουν το επεισόδιο! Στα επόμενα πλάνα φαίνονται περίπου 20 ανήλικοι να σηκώνονται και να ακολουθούν μία από τις δράστιδες της επίθεσης, ενόσω εκείνη σέρνει τη 14χρονη από τα μαλλιά, κάνοντάς της λαβή με το γόνατο από τη μέση!

Ποιος είναι ο 18χρονος οργανωτής της επίθεσης

Τον ρόλο ενός 18χρονου, που φέρεται ότι υποκίνησε και συντόνισε την άγρια επίθεση σε βάρος της 14χρονης μέσω κλειστής ομάδας στο Instagram, ερευνούν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής. Ο συγκεκριμένος νεαρός, ο οποίος φέρεται ότι έχει ταυτοποιηθεί, εικονίζεται με καπέλο στα ανατριχιαστικά βίντεο που έχουν κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ενώ διακρίνεται και το χαρακτηριστικό τατουάζ που έχει στον λαιμό. Μέχρι στιγμής για την υπόθεση του βάναυσου ξυλοδαρμού κατηγορούνται δύο συμμαθήτριες του θύματος, μαζί με τους γονείς τους, καθώς και μία 16χρονη.

Στιγμιότυπα από τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα

Ωστόσο, φέρεται ότι εμπλέκονται πολύ περισσότερα άτομα, καθώς, όπως έχει καταγραφεί στο βιντεοληπτικό υλικό που έχει στα χέρια της η Αστυνομία, πολλοί ανήλικοι παρακολουθούσαν αμέτοχοι ή βιντεοσκοπούσαν την επίθεση. Μία από τις 14χρονες που κατηγορούνται για την επίθεση έχει ήδη αποβληθεί από το σχολείο όπου πηγαίνει το θύμα, καθώς, με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων, μεταγράφηκε σε άλλο σχολικό συγκρότημα, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω εντάσεις.

Την ίδια ώρα, με παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου διερευνώνται οι αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα με απειλητικό περιεχόμενο και προτροπές βίας κατά των ανηλίκων που εμπλέκονται στον ξυλοδαρμό της 14χρονης, προκειμένου να εντοπιστούν οι κάτοχοι των επίμαχων λογαριασμών. Παράλληλα θα αναζητηθούν οι κάτοχοι λογαριασμών που δημοσιοποίησαν προσωπικά δεδομένα εμπλεκομένων στην υπόθεση. Η έρευνα αφορά τη διάπραξη αδικημάτων, όπως η διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, οι βιαιοπραγίες ή διχόνοια, καθώς και η παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κλαούντια Ζαΐμη: Από τις ταινίες του Σειρηνάκη, στο «Power of love»

Αποκαλύψεις-φωτιά και με φωτογραφικά πειστήρια για το «ροζ» παρελθόν...

Όσα έγιναν στο γαμήλιο πάρτι της Θεοδώρας στα ιστορικά «Αστέρια»!

Οι κυρίες πέταξαν τα ακριβά τους γοβάκια, οι κύριοι...

Κατακεραύνωσε τον πατέρα του στην κατάθεσή του ο τρίτος γιος του ισοβίτη Πέτρου Μιχαλεάκου

Γροθιά στο στομάχι δίνουν όσα αποκαλύπτονται μέσα από τις...

Η πρωταγωνίστρια στον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα ποζάρει με περίστροφο μέσα στο σχολείο της

Απίστευτες σκηνές και περιστατικά που μοιάζουν βγαλμένα από την...

Στο Island της Αθηναϊκής Ριβιέρας η Παπαδάκη μετά τη σύλληψή της για αρπαγή ανηλίκων

Σε ένα από τα γνωστότερα παραλιακά νυχτερινά κέντρα διασκέδασε...

Έξαλλη η Ανθή Βούλγαρη: «Αυτό το fake πρέπει να σταματήσει»

Αρκετές είναι οι συζητήσεις και τα αρνητικά σχόλια γύρω...