Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Μαρία Εκμεκτσίογλου: Γευστικό tour με… άρωμα Μικράς Ασίας

Πολύχρωμες εικόνες, υπέροχες γεύσεις και μεθυστικά αρώματα συνέθεσαν το...

Προς την έξοδο από τον Σκάι ο Ατζούν

Πετάνε τον Τούρκο τηλεοπτικό παραγωγό Ατζούν Ιλιτζαλί, το 2025,...

Η Αντωνά παραδέχτηκε ότι θα συμμετείχε στην εκπομπή του Λιάγκα

Η Μαρία Αντωνά στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα; Η...

Άννα Βίσση: «Από αγάπη υπερβολική» ξέχασε τη Μαρινέλλα!

Και τι δεν είδαμε και τι (δεν) ακούσαμε στη...

Ενας χρόνος χωρίς τη Μαίρη Χρονοπούλου με δύο… μνημόσυνα

Οσα συνέβησαν χθες σε εκκλησία της παιανίας! - Το «όχι» ιερέων λόγω της αποτέφρωσης της Χρονοπούλου και η απουσία του «Χαμόγελου»

Με δύο διαφορετικά μνημόσυνα (το ένα τελέστηκε χθες Κυριακή, ενώ το άλλο θα γίνει την επόμενη Κυριακή), κάποιοι δεν ξέχασαν τη σπουδαία Μαίρη Χρονοπούλου! Και γράφουμε δύο, μια και το ένα τελέστηκε από επιστήθιους φίλους της πρωταγωνίστριας, ενώ το άλλο θα τελεστεί από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

  • Απο τον Γιάννη Αρμουτίδη

Χθες, στις 11 το πρωί, στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, στην πλατεία Παιανίας, τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο της λαμπερής ηθοποιού, παρουσία στενών φίλων της που το διοργάνωσαν. Ηχηρή όμως ήταν η απουσία του ιδρύματος «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στο οποίο η Χρονοπούλου άφησε όλη την περιουσία της, μια και, όπως πληροφορηθήκαμε, σκοπεύει να κάνει το δικό του μνημόσυνο την επόμενη Κυριακή στο σπίτι της μεγάλης σταρ!

Η φωτογραφία της αξέχαστης Μαίρης Χρονοπούλου δίπλα από τον δίσκο με τα κόλλυβα που έγραφαν
το όνομά της

Εκεί, λοιπόν, στην πλατεία Παιανίας, όπου η σπουδαία πρωταγωνίστρια πέρασε ορισμένες από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής της, με γλεντοκόπι και γέλια με τους φίλους της στα καφέ και στις ταβέρνες της, βρέθηκαν αγαπημένα της πρόσωπα για να τιμήσουν τη μνήμη της (θυμίζουμε ότι η ηθοποιός «έσβησε» στις 6 Οκτωβρίου του 2024), αν και δεν έλειψαν τα απρόοπτα! Και λέμε απρόοπτα, γιατί οι ιερείς του ναού αρνήθηκαν να τελέσουν το μνημόσυνο, λόγω της αποτέφρωσής της! Υστερα από πολλή πίεση και παρακάλια των στενών φίλων της Χρονοπούλου τελικά τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη της και εψάλη το «αιωνία η μνήμη» στην αξιομακάριστη δούλη του Θεού Μαίρη.

Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος- Δασκαλάκης και η σύζυγός του Νανά. Η Νάντια Μουρούζη και ο σύζυγός της, και η μικροβιολόγος Γιώτα Κωνσταντινοπούλου

Επικεφαλής της διοργάνωσης του μνημοσύνου ήταν ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρης Παπαδόπουλος, αλλά και ο τελευταίος σύντροφος και μνηστήρας της ηθοποιού Νίκος Σταγόπουλος. Σημαντική υπήρξε η υποστήριξη του επιστήθιου φίλου της Μαίρης Ανδρέα Ανδριανόπουλου – Δασκαλάκη και της συζύγου του Νανάς, ενώ εξαιρετικά συγκινητική ήταν η παρουσία της λαμπερής ηθοποιού Νάντιας Μουρούζη, η οποία συνοδευόταν από τον σύζυγό της, άρτι αφιχθείσα από το Παρίσι ειδικά για την τελετή του μνημοσύνου. Παρόντες εκ μέρους της οικογένειας της Μαίρης ήταν η κόρη της πρώτης ξαδέρφης της ηθοποιού Σοφία Στακιά, ο επιστήθιος φίλος της και υπογράφων Γιάννης Αρμουτίδης, ο δικηγόρος Δημήτρης Χατζημιχάλης, η μικροβιολόγος Γιώτα Κωνσταντινοπούλου και ο σχεδιαστής Απόστολος.

Νίκος Σταγόπουλος

Ο βουλευτής και ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος προσκλήθηκε, δυστυχώς δεν κατόρθωσε να παραστεί, διότι βρισκόταν στην Αγία Τριάδα της Νέας Κίου, έξω από το Ναύπλιο, για το μνημόσυνο της ηθοποιού Βέτας Προέδρου, της οποίας η οικογένεια έκανε δωρεά στο ΤΑΣΕΗ. Αίσθηση πάντως έκανε η απουσία των εκπροσώπων από το «Χαμόγελο του Παιδιού», οι οποίοι, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Μιχάλη Παπαδόπουλου, ειδοποιήθηκαν με γραπτό μήνυμα, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν. Να σημειωθεί ότι ένας υπέροχος δίσκος με κόλλυβα, φτιαγμένος από τον οίκο τελετών Αθανασίου Πουλάκη, που ανέλαβε και τη διαδικασία της αποτέφρωσης της ηθοποιού, μοιράστηκε στην είσοδο της εκκλησίας αμέσως μετά το τέλος του τρισάγιου, ενώ στη συνέχεια προσφέρθηκε καφές, στο καφέ όπου συνήθιζε να πηγαίνει και η ηθοποιός με τις παρέες της, ακριβώς απέναντι από την εκκλησία, στην πλατεία της Παιανίας.

Σέκερης

Παπαδόπουλος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι υψηλές αμοιβές των star ηθοποιών και η κόντρα των καναλιών με την εταιρία παραγωγής του Καραγιάννη

Σταρ ηθοποιοί εναντίον καναλιών και κανάλια εναντίον παραγωγών. Πόλεμος...

Η βίλα του Σατανά: Έπαυλη «φάντασμα» στη Βραυρώνα με κρεμασμένα φέρετρα και λιωμένα κεριά

Βίλα-φάντασμα, που εγκαταλείφθηκε στη φθορά του χρόνου, αφέθηκε στα...

Όλγα Τρέμη: Τέλος και το τρίτο στεφάνι της «σιδηράς κυρίας» της TV!

Επειτα από δώδεκα χρόνια κοινής πορείας και γάμου η...

Ηρώδου Αττικού & απιστίας γωνία – Το παράνομο ζευγάρι πολιτικών

Ένα... ιδιόμορφο (και γράφουμε «ιδιόμορφο» μια και γνωρίζουμε και...