Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Μαριλίτα Λαμπροπούλου για Δημήτρη Λάλο: «Και να το θυμόμουν, δεν θα σας...

Η Μαριλίτα Λαμπροπούλου και ο Δημήτρης Λάλος, με αφορμή...

«Και πίνουν μπίρες, πίνουν μπίρες»

Ενα πάρτι που δεν έγινε ποτέ ή, μάλλον, εξελίχθηκε...

Ο Πέτρος Συρίγος μας φτιάχνει μοσχαράκι με σάλτσα λευκού κρασιού

Μοσχαράκι με σάλτσα λευκού κρασιού έφτιαξε ο Πέτρος Συρίγος...

Ο viral «Ορίζοντας» της Σίλιας Κατραλή

Ποια είναι η Σίλια Κατραλή που οι influencers «ντύνουν»...

«Και πίνουν μπίρες, πίνουν μπίρες»

Η «Espresso» δείxνει όσα δεν έδειξε η TV στο «γαλάζιο» πάρτι της Ρηγίλλης

Ενα πάρτι που δεν έγινε ποτέ ή, μάλλον, εξελίχθηκε σε μια προεκλογική συγκέντρωση (χωρίς τους Καραμανλή – Σαμαρά) με άφθονη μπίρα, που φυσικά δεν θα μείνει στην κομματική μνήμη ως κοσμοπλημμύρα, αφού για το χρυσό ιωβηλαίο των 50 ετών της Νέας Δημοκρατίας το στενό της Ρηγίλλης ήταν αρκετό για να τους χωρέσει όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση. Οι σημαίες αλλά και οι μπίρες που περίσσεψαν, εξάλλου, το επιβεβαιώνουν!

  • Από τον Γιάννη Κωτσαλά

Ο κόσμος έκανε την εμφάνισή του δειλά δειλά λίγο μετά τις έξι το απόγευμα της Παρασκευής , αφού ο χαιρετισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε προγραμματιστεί για λίγο μετά τις οκτώ, που ο δρόμος γέμισε για την ομιλία του, αλλά και άδειασε μετά την αποχώρησή του, όταν επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο όπου τον περίμενε η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

nd071044
Παρούσα στο «γαλάζιο» πάρτι και η σύζυγος του πρωθυπουργού

Τα ηχεία έδιναν τον παλμό με μπιτάκια αλλά και με μια έκπληξη. Ο εμπνευστής της ηχητικής επένδυσης είχε ξεαραχνιάσει από τη δισκοθήκη της Νέας Δημοκρατίας τον ύμνο του κόμματος, αλλά ανέσυρε κάπου από το βάθος και τον δίσκο «Τα τραγούδια της γαλάζιας γενιάς» του 1982. Ετσι, ανάμεσα στα μπιτάκια, οι συγκεντρωμένοι άκουσαν το «Θα ‘ρθει καιρός και πάλι το γαλάζιο», αλλά και το… hard rock «Μύρισε θυμάρι και βασιλικό», που θεωρείται ο ύμνος του ΕΔΕΣ! Σίγουρα, στους παλαιότερους αυτοί οι ήχοι ξύπνησαν τον κομματικό πατριωτισμό, αλλά οι νεολαίοι του κόμματος μάλλον δεν τους είχαν ξανακούσει, καθώς μέχρι και την Παρασκευή ήταν κάτι σαν απαγορευμένα ρεμπέτικα από όταν η παράταξη υπέστη την «εκσυγχρονισμένη» μεταστροφή της…

nd071045
Συνωστισμός μπροστά στις καντίνες

Οι γιγαντοοθόνες προέβαλαν τα βίντεο που «προϋπαντούσαν» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αποσπάσματα από ομιλίες όλων των προέδρων, από τον ιδρυτή Κωνσταντίνο Καραμανλή μέχρι σήμερα, προκαλώντας στο κοινό κάποια vibes συγκίνησης, όπως φάνηκε. Αλλά και ο σημερινός πρόεδρος φρόντισε να πει πως «σήμερα, σας ζητώ να τιμήσουμε όλους τους αρχηγούς μας. Ολους, παρόντες και απόντες», προκαλώντας χειροκρότημα αλλά και αρκετά χαμόγελα περισσότερο από αμηχανία. Οπως και να ‘χει, η γέφυρα ενότητας και ιστορικής συνέχεια, που στήθηκε με εικόνα και ήχο, επικροτήθηκε από τις περιποιημένες κυρίες και τους καλοντυμένους κυρίους, οι οποίοι θυμήθηκαν στα πηγαδάκια τους ιστορίες από τη δεκαετία του ’80 και του ’90, όταν ήταν οννεδίτες και δαπίτες. Και αυτοί ήταν οι συντριπτικά περισσότεροι σε σχέση με τους σημερινούς νεολαίους.

nd071043
Ο Βασίλης Κικίλιας με έναν οπαδό της Νέας Δημοκρατίας που είναι φτυστός ο Ιβάν Σαββίδης

Κατά τα άλλα, τα περισσότερα πρωτοκλασάτα στελέχη έδωσαν το «παρών», μοίρασαν χαμόγελα και αγκαλιές, ήπιαν την μπίρα τους και έβγαλαν πολλές σέλφι, όπως ο Βασίλης Κικίλιας, που φωτογραφήθηκε με έναν «κλώνο» του Ιβάν Σαββίδη! Ωραία «κλικ» επίσης έδωσαν ο στρατιωτικός χαιρετισμός του Νίκου Χαρδαλιά, τα ασταμάτητα χαμόγελα της Ντόρας Μπακογιάννη, οι βόλτες του Μάκη Βορίδη (που ανακάλυψε αργά τη ΝΔ) με ένα ποτήρι μπίρα στο χέρι, ο συνωστισμός μπροστά από σταντ με τις μπίρες για το «στην υγειά μας» και το «πάμε για τρίτη τετραετία». Ολα όμως έλαβαν τέλος λίγο πριν οι δείκτες του ρολογιού πατήσουν στο 10 ακριβώς, καθώς ο ήχος έκλεισε και τα συνεργεία μάζευαν άδεια ποτήρια μπίρας και σημαίες.

nd071042
Σερβίροντας με αμείωτο ρυθμό μπίρες

nd071041
Ο χαιρετισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη

nd07104
Βορίδης με μπίρα στο χέρι

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η βίλα του Σατανά: Έπαυλη «φάντασμα» στη Βραυρώνα με κρεμασμένα φέρετρα και λιωμένα κεριά

Βίλα-φάντασμα, που εγκαταλείφθηκε στη φθορά του χρόνου, αφέθηκε στα...

Οι υψηλές αμοιβές των star ηθοποιών και η κόντρα των καναλιών με την εταιρία παραγωγής του Καραγιάννη

Σταρ ηθοποιοί εναντίον καναλιών και κανάλια εναντίον παραγωγών. Πόλεμος...

Όλγα Τρέμη: Τέλος και το τρίτο στεφάνι της «σιδηράς κυρίας» της TV!

Επειτα από δώδεκα χρόνια κοινής πορείας και γάμου η...

Άννα Βίσση: «Από αγάπη υπερβολική» ξέχασε τη Μαρινέλλα!

Και τι δεν είδαμε και τι (δεν) ακούσαμε στη...

Ηρώδου Αττικού & απιστίας γωνία – Το παράνομο ζευγάρι πολιτικών

Ένα... ιδιόμορφο (και γράφουμε «ιδιόμορφο» μια και γνωρίζουμε και...