Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Ο Μαζωνάκης κατέθεσε δύο αγωγές κατά της αδελφής του Βάσως – «Ολα...

Στα άκρα οδηγείται ο εμφύλιος που μαίνεται με αμείωτη...

Γιάννης Παπαδόπουλος: Ο προσωρινός πρόεδρος της ΕΡΤ απέκτησε… τρεις γραμματείς!

Κάτι έχει ο αέρας στην Αγία Παρασκευή και... φουσκώνει...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 08 Οκτωβρίου

ΚΡΙΟΣ: Για κανέναν λόγο και για καμία αγορά μη...

Ζέτα Θεοδωροπούλου: «Δεν μέναμε εδώ και τέσσερα χρόνια μαζί»

Κατά τη διάρκεια βραδινής εξόδου η κάμερα της εκπομπής...

Γιάννης Παπαδόπουλος: Ο προσωρινός πρόεδρος της ΕΡΤ απέκτησε… τρεις γραμματείς!

Ούτε ο... Κάρολος στο Μπάκιγχαμ να ήταν!

Κάτι έχει ο αέρας στην Αγία Παρασκευή και… φουσκώνει τα μυαλά όσων περνούν με αξιώματα την είσοδο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ! Δεν μπορούν να εξηγηθούν διαφορετικά όσα κάνει με το… καλημέρα ο νέος προσωρινός πρόεδρος της ΕΡΤ, ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος ζήλεψε τη… δόξα του προκατόχου του Κωνσταντίνου Ζούλα ως προς τις σπατάλες, φτάνοντας στο σημείο να έχει όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις γραμματείς (τόσες δεν έχει ούτε ο… βασιλιάς Κάρολος στο Μπάκιγχαμ), αν και ουσιαστικά δεν έχει καμία αρμοδιότητα.

Με το «καλημέρα» στα νέα του καθήκοντα ο «King John» της ΕΡΤ μετακίνησε στο γραφείο του τρεις υπαλλήλους του ραδιομεγάρου χρίζοντάς τους γραμματείς, αν και, σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό της κρατικής τηλεόρασης, ο μοναδικός ρόλος του προέδρου είναι να συγκαλεί το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας! Χωρίς ο Γιάννης Παπαδόπουλος να έχει καμία απολύτως εκτελεστική εξουσία, είναι άγνωστο γιατί χρειάζεται τόσο… εργασιακό οργασμό στο γραφείο του.

Ακόμα και ο προκάτοχός του Κωνσταντίνος Ζούλας, η θητεία του οποίου κράτησε πέντε χρόνια (και κατά τη διάρκειά της η «Espresso» είχε βγάλει στη φόρα όλα τα κακώς κείμενα, μην αφήνοντάς τον σε χλωρό κλαρί), είχε μόνο μία γραμματέα! Κι όμως, ο Γιάννης Παπαδόπουλος προσέλαβε τρεις γραμματείς, παρότι διορίστηκε στη θέση του προσωρινού προέδρου με ανώτατη θητεία τους δώδεκα μήνες, μέχρι δηλαδή την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής του νέου προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας της δημόσιας τηλεόρασης. Oπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση, οι προσλήψεις έγιναν για την οργάνωση του γραφείου του.

papadopoulos081041

Τόσο φόρτο εργασίας έχει, λοιπόν, ο προσωρινός πρόεδρος της ΕΡΤ, που χρειάζεται τόσους βοηθούς για να βάλουν σε τάξη τα του γραφείου του! Κι αν από προσωρινός γίνει μόνιμος, θα πάρει μια ντουζίνα γραμματείς; Αυτά συζητούν, όπως μετέφεραν στην «Espresso», αρκετοί εργαζόμενοι της κρατικής τηλεόρασης, με το σούσουρο σε γραφεία και διαδρόμους να δίνει και να παίρνει!

Μάλιστα το κους κους δεν σταματά στα της γραμματειακής υποστήριξης, αφού πολλοί εργαζόμενοι δεν αφήνουν ασχολίαστη και την εμφάνιση του… λογιστή και υποψήφιου δημάρχου Ηρακλείου Νικόλαου Μπαρμπούνη, ο οποίος, ως ανεξάρτητος υποψήφιος, δεν έβγαλε… λαβράκια από τις κάλπες, καθότι στις τελευταίες δημοτικές εκλογές έλαβε ποσοστό 5,95%. Το εντυπωσιακό είναι πως στην περίπτωσή του ισχύει κυριολεκτικά το «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει», αφού ο… Γιάννης Παπαδόπουλος ενέκρινε ο ίδιος προσωπικά την πρόσληψή του, όπως φαίνεται στο σχετικό έγγραφο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

Οπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, η πρόσληψή του έγινε «από 25/9/2024, υπό τον πρόεδρο Δ.Σ., με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας για την κάλυψη των αναγκών σε οικονομικά θέματα, ενώ οι αποδοχές του ανωτέρω εργαζομένου θα υπολογιστούν σύμφωνα με τις διατάξεις του ενιαίου μισθολογίου. Η δε σύμβαση που θα συναφθεί δυνάμει της παρούσης μπορεί να καταγγελθεί ελεύθερα οποτεδήποτε και σε κάθε περίπτωση λύεται αυτοδίκαια με τη λήξη της θητείας του προέδρου Δ.Σ. ή την αποχώρησή του από την ΕΡΤ Α.Ε.».

Το εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι γιατί χρειάζεται… λογιστή, από τη στιγμή που η ΕΡΤ διαθέτει οικονομολόγους μόνιμους υπαλλήλους; Να πληρώνει ο Ελληνας φορολογούμενος άλλον έναν… εξτρά; Εκτός κι αν ο προσωρινός πρόεδρος της ΕΡΤ Γιάννης Παπαδόπουλος θέλει να κάνει «φύλλο και φτερό» τα… έργα του προκατόχου του, ο οποίος έφυγε άρον άρον χάρη στον «νόμο Κεραμέως».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άννα Βίσση: «Από αγάπη υπερβολική» ξέχασε τη Μαρινέλλα!

Και τι δεν είδαμε και τι (δεν) ακούσαμε στη...

Η βίλα του Σατανά: Έπαυλη «φάντασμα» στη Βραυρώνα με κρεμασμένα φέρετρα και λιωμένα κεριά

Βίλα-φάντασμα, που εγκαταλείφθηκε στη φθορά του χρόνου, αφέθηκε στα...

Όλγα Τρέμη: Τέλος και το τρίτο στεφάνι της «σιδηράς κυρίας» της TV!

Επειτα από δώδεκα χρόνια κοινής πορείας και γάμου η...

Προς την έξοδο από τον Σκάι ο Ατζούν

Πετάνε τον Τούρκο τηλεοπτικό παραγωγό Ατζούν Ιλιτζαλί, το 2025,...

Οι υψηλές αμοιβές των star ηθοποιών και η κόντρα των καναλιών με την εταιρία παραγωγής του Καραγιάννη

Σταρ ηθοποιοί εναντίον καναλιών και κανάλια εναντίον παραγωγών. Πόλεμος...