Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

«Ο Γιατρός»: Βλέποντας την Κέλλυ και τον Γρηγόρη να έχουν έρθει κοντά,...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο Γιατρός».Βλέποντας την Κέλλυ...

Νίνα Λοτσάρη: «Τρώω ό,τι θέλω απλά τρώω λίγο»

Η Νίνα Λοτσάρη παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής...

Θοδωρής Μαραντίνης: «Γιατί στο γάμο έχεις συνεπιμέλεια και ξαφνικά με το που...

Ο Θοδωρής Μαραντίνης παραχώρησε μια συνέντευξη σε διαδικτυακή εκπομπή...

6.000 αποβολές για τα κινητά!

Η αποβολή πάει... σύννεφο για τους μαθητές που δεν...

Τουλάχιστον 50 παράνομες ανασκαφές σε Μεσσηνία και Αργολίδα είχε κάνει κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας

Ο πρώην αντιδήμαρχος, ο ηλεκτρολόγος youtuber, ο επιχειρηματίας και οι δύο αγρότες

Στη Μεσσηνία και την Αργολίδα είχε απλώσει τα πλοκάμια του το κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ., συλλαμβάνοντας έναν πρώην αντιδήμαρχο, ο οποίος φέρεται ότι ήταν ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης, έναν επιχειρηματία, έναν ηλεκτρολόγο youtuber και δύο αγρότες!

Επειτα από ενδελεχή έρευνα που διενήργησαν οι αστυνομικές Αρχές διαπιστώθηκε ότι τα μέλη του κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας που «ξεδοντιάστηκε» είχαν κάνει τουλάχιστον 50 παράνομες ανασκαφές μέσα σε διάστημα μόλις έξι μηνών. Για να μη γίνεται, δε, αντιληπτή η δράση τους, έκλειναν τα κινητά τηλέφωνά τους σε κάθε «επιχείρηση» και μιλούσαν με κωδικοποιημένες λέξεις. Για παράδειγμα, όταν ήθελαν να μιλήσουν για λίρες, χρησιμοποιούσαν τη λέξη «αντάρτικο», αποκαλούσαν «οδοντόβουρτσα» τους ανιχνευτές μετάλλων, ενώ κάθε φορά που πήγαιναν για αρχαία έλεγαν: «Πάμε για κάτι καλύτερο για την παράδοσή μας».

Σε έρευνες που ακολούθησαν σε χώρους των συλληφθέντων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 21 ραβδοσκοπικά μηχανήματα, 16 ανιχνευτές μετάλλων, ένας ανιχνευτής ραδιενεργών στοιχειών και 10 νομίσματα που υπάγονται στη νομοθεσία περί αρχαιοτήτων. Ο αντιδήμαρχος και νυν σύμβουλος δημάρχου που φέρεται ότι είναι ο αρχηγός του κυκλώματος αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή στην υπόθεση.

«Τίποτα δεν βρήκαν σ’ εμένα, δεν ξέρω γιατί με τραβάνε. Η μισή Ελλάδα ψάχνει για νομίσματα, λίρες και αρχαία, εγώ δεν έχω ψάξει…» ανέφερε σε δηλώσεις του. Ωστόσο, τον ίδιο «καίνε» οι συχνές συνομιλίες που φέρεται ότι είχε με τον συγκατηγορούμενο και φίλο του ηλεκτρολόγο, ο οποίος ανέβαζε βίντεο στο διαδίκτυο, αναλύοντας τη συχνότητα χρυσού, τα τεστ ραβδοσκοπικού οργάνου κ.λπ. «Κατασκευαστής είναι αυτός, επισκευές κάνει και τέτοια, του είχαν πάει του παιδιού κάποια μηχανήματα να τα φτιάξει» ανέφερε ο αντιδήμαρχος για τον ηλεκτρολόγο youtuber, στο εργαστήριο του οποίου βρέθηκαν μηχανήματα ανασκαφών, ανιχνευτές μετάλλων και άλλα παρόμοια μηχανήματα, τα οποία επισκεύαζε, αναβάθμιζε και στη συνέχεια τα πουλούσε σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

«Μιλάμε για μια εγκληματική οργάνωση που είχε στα χέρια της ακόμα και βιβλία και χάρτες και σημειώματα που σημαίνει ότι δρούσαν επαγγελματικά για να εντοπίσουν τάφους» δήλωσε ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης. Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, ωστόσο συνεχίζεται η προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ασφάλειας Καλαμάτας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τζούλια Αλεξανδράτου: Call girl στα φανερά η πρώην πορνοστάρ!

Επιστροφή της Τζούλιας Αλεξανδράτου στη βιομηχανία του σεξ, όχι...

Χωρισμός για πασίγνωστο ζευγάρι στην ελληνική showbiz

Το ζευγάρι μετράει επτά χρόνια κοινής πορείας και μέχρι...

Ο αστυνομικός πρώην σύζυγος της Ελενας Ράπτη παντρεύτηκε τον… κλώνο της

Ο «ωραίος σωματοφύλακας» και πρώην σύζυγος της Ελενας Ράπτη...

Άδωνις σε φόρμα με γυμνάστρια «πειρασμό» του Instagram

Αντί να χτίσει καμιά νέα πτέρυγα στο ετοιμόρροπο ΚΑΤ,...

«Σβήνει» η Καίτη Γκρέυ

Ενα εγκεφαλικό επεισόδιο, αφυδάτωση, χαμηλό αιματοκρίτη καθώς και μια...