Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024

Ο Θεοδωράκης καμάρωσε τη θυγατέρα του στο σανίδι!

Η δημοσιότητα τραβά την οικογένεια Θεοδωράκη. Υπερήφανος πατέρας είναι...

Άκης tour στο Άγιον Όρος

Σε μια εποχή που πολλοί, ακόμη και εντός του...

Η απάντηση του Παπαδάκη στην προκλητική μαντινάδα που αφιέρωσαν οι Droulias Brothers...

Ο Γιώργος Παπαδάκης δεν ήταν δυνατό να αφήσει ασχολίαστη...

Θρίλερ δίχως λογική στην Αμαλιάδα: Η 24χρονη Ειρήνη ήταν παρούσα και στους...

Σε θρίλερ δίχως τέλος εξελίσσεται η υπόθεση των πέντε...

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Πάρης όπως Άλκης

Οσα σοκαριστικά ανέδειξε η δίκη για τον θάνατο του 21χρονου στο φάσμα του αυτισμού στο «αμαρτωλό» κρατικό κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία «Αγιος Δημήτριος» στη Θεσ/νίκη

Με πανομοιότυπο τρόπο με την υπόθεση δολοφονίας του φιλάθλου του Αρη Αλκη Καμπανού εξελίσσεται η δίκη του 21χρονου -στο φάσμα του αυτισμού- Πάρη, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κατερίνης, όπου ιατροδικαστής-τεχνικός σύμβουλος του κατηγορουμένου αμφισβητεί την ιατροδικαστή που εξέτασε το άψυχο κορμί του άτυχου νέου και έκρινε πως ο θάνατός του οφείλεται σε αιμάτωμα μετά τον ξυλοδαρμό του.

amea15104

Στο σκαμνί κάθεται ο 58χρονος φροντιστής, ο οποίος κατηγορείται πως χτύπησε με κλοτσιές στο κεφάλι τον Πάρη μέσα στο κρατικό κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης παιδιών με ειδικές ανάγκες «Αγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη, τον Νοέμβριο του 2021, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του μία ημέρα μετά, από εγκεφαλική αιμορραγία. Το τραύμα στο κεφάλι που προκάλεσε τον θάνατό του διαπίστωσε η γιατρός-ειδική ιατροδικαστής, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Λήδα Κοβάτση, η οποία ήταν αυτή που είχε εξετάσει τον Αλκη και είχε καταθέσει στη δίκη για τη φονική ενέδρα την 1η Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή του Χαριλάου. Η κυρία Κοβάτση τόνισε πως η εγκεφαλική αιμορραγία που προκάλεσε τον θάνατο του Πάρη προκλήθηκε από δυνατό χτύπημα στο κεφάλι.

alkis
Αλκης Καμπανός

Εκτός από τη μαρτυρία της κυρίας Κοβάτση, η πλευρά της οικογένειας προσκόμισε και γνωμάτευση του ιατροδικαστή Φίλιππου Κουτσάφτη, ο οποίος επιβεβαίωσε τα ευρήματά της για τα θανατηφόρα χτυπήματα στο 21χρονο ΑμεΑ. Κατά την προχθεσινή ακροαματική διαδικασία στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κατερίνης κατέθεσε ως μάρτυρας υπέρ του κατηγορουμένου, η ιατροδικαστής Κατερίνα Αποστολίδου, η οποία αμφισβήτησε τα συμπεράσματα της καθηγήτριας του ΑΠΘ αλλά και ενός εκ των κορυφαίων ιατροδικαστών της χώρας, του κ. Κουτσάφτη. Διαβολική σύμπτωση; Η κυρία Αποστολίδου ήταν μάρτυρας εκ μέρους ενός κατηγορουμένου και στη δίκη του Αλκη Καμπανού, διαφωνώντας με την αιτία θανάτου του αδικοχαμένου νεαρού. Στο δικαστήριο είχε καταθέσει η κυρία Κοβάτση, που είχε εξετάσει το άψυχο κορμί του Αλκη, όπως και του Πάρη στην προκειμένη περίπτωση. Ανάμεσα σε άλλα, η κυρία Αποστολίδου άφησε να εννοηθεί πως ο Πάρης θα πέθαινε ούτως ή άλλως(!), καθώς αντιμετώπιζε χρόνια καρδιολογικά προβλήματα, αφήνοντας αιχμές κατά του ψυχιάτρου που του χορηγούσε ψυχιατρικά φάρμακα, ενώ αμφισβήτησε ακόμα και τη γνωμάτευση του Φ. Κουτσάφτη, που ήταν στο παρελθόν προϊστάμενός της.

paris041042
Ο άτυχος Πάρης

Οι κρίσιμες ώρες

Εκτός από τους δύο έμπειρους ιατροδικαστές, Κοβάτση και Κουτσάφτη, και τον τότε ψυχίατρο του ιδρύματος, η κυρία Αποστολίδου «ακύρωσε», εμμέσως πλην σαφώς, και τους υπευθύνους του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», όπου είχε μεταφερθεί ο Πάρης μετά τον σοβαρό τραυματισμό του. που δεν είδαν την εγκεφαλική αιμορραγία, αν και στη δική της κατάθεση η ιατροδικαστής κυρία Κοβάτση, που είχε εξετάσει το πτώμα του άτυχου νέου, είχε επισημάνει πως η εγκεφαλική αιμορραγία δεν φαίνεται στην αξονική από την αρχή στο πρώτο 24ωρο. Για τον λόγο αυτόν, άλλωστε, θεωρούνται κρίσιμα τα πρώτα 24ωρα… Μετά την αμφισβήτηση της αιτίας θανάτου από την πραγματογνώμονα του κατηγορουμένου, οι δικαστές ζήτησαν να εξεταστούν κατ’ αντιπαράσταση η κυρία Αποστολίδου με την καθηγήτρια του ΑΠΘ Λήδα Κοβάτση, που, όπως προαναφέραμε, είχε κάνει τη νεκροψία-νεκροτομή στον Πάρη.

paris041041
Ο Πάρης με τη μητέρα του

Υπενθυμίζεται πως με την υπόθεση είχε ασχοληθεί προσωπικά η πρώην υπουργός Εργασίας, τότε αρμόδια για τα ιδρύματα, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία είχε πάει στον Αρειο Πάγο ζητώντας τη διερεύνησή της, ενώ -όπως αποκάλυψε στην κατάθεσή του στο δικαστήριο ο πατέρας του Πάρη, Αλέξανδρος Κώτσος- του είχε τηλεφωνήσει η υπουργός, ενημερώνοντάς τον πως, όπως προέκυψε από τη λογοδοσία των υπαλλήλων, ο θάνατος του γιου του επήλθε δυστυχώς μετά τον ξυλοδαρμό από τον κατηγορούμενο υπάλληλο.

amea141042
Η Νάκου κρατώντας στην αγκαλιά της τη Δόμνα Μιχαηλίδου

«Αυτός ο… σκοτώνει τον Πάρη»

Κατά τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψαν, τόσο από το έγγραφο της λογοδοσίας όσο και από την κατάθεση της προϊσταμένης που υπέγραψε τη λογοδοσία στο δικαστήριο, πως υπάλληλος της είχε πει τη μοιραία μέρα «αυτός ο μ@@@@@ς σκοτώνει τον Πάρη. Ανέβα πάνω. Κάθεται και τον κλοιτσάει». Η εν λόγω υπάλληλος εμφανίστηκε στο δικαστήριο, αλλά αμφισβήτησε όσα είχε πει στην προϊσταμένη της, η οποία από την πλευρά της κατέθεσε πως όταν ανέβηκε είδε άλλον τρόφιμο να χτυπάει τον Πάρη με μια πλαστική παντόφλα στην κοιλιά και στο πρόσωπο.

amea231044
Λήδα Κοβάτση

Πάντως, η προϊσταμένη κατέθεσε στο δικαστήριο όσα της είχε πει προφορικά η αυτόπτης μάρτυρας, υπάλληλος του ιδρύματος, για τον ξυλοδαρμό του Πάρη από τον κατηγορούμενο. Επίσης, όπως ακούστηκε στην ακροαματική διαδικασία, την ώρα που ανέβηκε η προϊσταμένη, ο κατηγορούμενος φροντιστής που ήταν στο σημείο είχε τα αιματοβαμμένα χέρια του στις τσέπες… Η δίκη συνεχίζεται με την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των δύο ιατροδικαστών την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσει η απολογία του κατηγορουμένου, ο οποίος αρνείται τη σε βάρος του κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

amea231043
Κατερίνα Αποστολίδου

Η κατάθεση της πρώην προέδρου του «Αγιος Δημήτριος» που ξηλώθηκε νύχτα

Εντύπωση προκάλεσε και η κατάθεση της πρώην προέδρου του «Αγιος Δημήτριος» και υποψήφιας βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, Βασιλικής Νάκου, η οποία «ξηλώθηκε» από το ίδρυμα… Νταχάου μετά το πόρισμα «φωτιά» της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για τις άθλιες συνθήκες στη δομή (διενεργήθηκε μετά τον θάνατο του Πάρη). Η κυρία Νάκου, που είναι κατηγορούμενη σε άλλη δίκη, στις 5 Νοεμβρίου, για την υπόθεση του θανάτου του Πάρη υποστήριξε πως ο κατηγορούμενος φροντιστής αποπέμφθηκε από το ίδρυμα για «πολιτικούς λόγους», αν και δεν εξήγησε γιατί δεν είχε αποπεμφθεί για τους ίδιους λόγους πριν από τον θάνατο του 21χρονου ΑμεΑ. Επίσης, δεν κατάφερε να δώσει πειστική απάντηση για το πώς πείστηκαν και τα υπόλοιπα έξι μέλη της επιτροπής που διενήργησαν την ΕΔΕ για τον θάνατο του Πάρη και αν ήταν όλα «μιλημένα»…

amea231042
Η Βασιλική Νάκου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

amea231041
Ο πρωθυπουργός με την πρώην πρόεδρο του κρατικού κέντρου

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρώτη ήττα Μάτσα μετά τη δικαστική απόφαση για την επιμέλεια των παιδιών!

Την πρώτη δικαστική νίκη της κέρδισε η υπουργός Τουρισμού...

Ο αστυνομικός πρώην σύζυγος της Ελενας Ράπτη παντρεύτηκε τον… κλώνο της

Ο «ωραίος σωματοφύλακας» και πρώην σύζυγος της Ελενας Ράπτη...

Τσακώσαμε τον Απ. Λύτρα στον Ναυτικό Ομιλο Αίγινας παρέα με τη νέα του σχέση

Μια ρομαντική απόδραση από την πολύβουη Αθήνα απόλαυσαν πριν...

Κλεισμένοι για δύο ημέρες σε σουίτα η Τζολί με το toy boy της

Πάει, το ξεζούμισε το toy boy της η Αντζελίνα...

Χωρισμός για πασίγνωστο ζευγάρι στην ελληνική showbiz

Το ζευγάρι μετράει επτά χρόνια κοινής πορείας και μέχρι...

Η Νάντια Φοντάνα στο Γηροκομείο Αθηνών με πρωτοβουλία της «Espresso»

Ωρες αγωνίας για τη θρυλική χορεύτρια Νάντια Φοντάνα, η...