Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024

Άκης tour στο Άγιον Όρος

Σε μια εποχή που πολλοί, ακόμη και εντός του...

Η απάντηση του Παπαδάκη στην προκλητική μαντινάδα που αφιέρωσαν οι Droulias Brothers...

Ο Γιώργος Παπαδάκης δεν ήταν δυνατό να αφήσει ασχολίαστη...

Θρίλερ δίχως λογική στην Αμαλιάδα: Η 24χρονη Ειρήνη ήταν παρούσα και στους...

Σε θρίλερ δίχως τέλος εξελίσσεται η υπόθεση των πέντε...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου

ΚΡΙΟΣ: Καταπολεμήστε τον φόβο και καλλιεργήστε την αυτοπεποίθησή σας....

Τα προϊόντα της φύσης που είναι σύμμαχοι του δέρματος

Μάγισσες, φέρτε βότανα

Οι θερμοκρασίες άρχισαν να πέφτουν σιγά σιγά, ωστόσο η περιποίηση του δέρματος δεν σταματάει ποτέ, με τα προϊόντα skincare να μη λείπουν ποτέ από τη ρουτίνα μας. Ωστόσο, σε εμένα προσωπικά και η χρήση φυσικών προϊόντων, όπως είναι τα έλαια και τα βότανα, έχουν αποδειχθεί σωτήρια. Τώρα, λοιπόν, που οι θερμοκρασίες πέφτουν είναι η ιδανική εποχή να αρχίσουμε και χρήση κάποιων βοτάνων, ειδικά αν σου αρέσουν τα ζεστά αφεψήματα, ειδάλλως μπορείς να τα βρεις και ως συμπληρώματα διατροφής.

  • Απο τη Σούζη Στεφανίδη

Παρακάτω σου συγκέντρωσα όλα αυτά τα φυσικά βότανα που θα σε βοηθήσουν εκ των έσω να δώσεις στο δέρμα σου το extra boost που χρειάζεσαι ανάλογα τις ανάγκες σου. Αρκεί να ακολουθήσεις με συνέπεια όποια ρουτίνα και αν αποφασίσεις. Η συνέχεια και η συνέπεια στη ζωή χρειάζονται σε όλα. Το ίδιο ισχύει και στην beauty routine, αν θες όντως να δεις αποτελέσματα, και σου υπόσχομαι πως θα τα δεις, επιλέγοντας να προσθέσεις στη ζωή σου και τα βότανα!

Αcerola (Malpighia glabra)

Η acerola είναι ένα φρούτο όμοιο με κεράσι, προϊόν της κεντρικής Αμερικής, και γνωστή σαν κεράσι των Αντιλλών. Εκτιμάται σαν ένα από τα πλουσιότερα φρούτα σε βιταμίνη C, με περιεκτικότητα 100 φορές περισσότερη από το πορτοκάλι και το λεμόνι. Η βιταμίνη C καταπολεμά και τη γήρανση, χαρακτηρίζεται για την ισχυρή αντιοξειδωτική δράση της και θεωρείται απαραίτητη για τη σύνθεση κολλαγόνου, τη φροντίδα του δέρματος, αλλά και την προστασία του από τις ακτίνες του ήλιου. Η acerola καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και αποτρέπει την ανάπτυξη μη φυσιολογικών όγκων και τη γήρανση των κυττάρων.

He shou wu (fo-ti)

Το βότανο αυτό αναφέρεται σε έναν θρύλο ενός αρχαίου χωρικού, ονομαζόμενου κ. He, ο οποίος το λάμβανε και συντηρούσε τα μαύρα του μαλλιά, έχοντας νεανική εμφάνιση και ζωτικότητα, μέχρι την ηλικία των 132 ετών όπου έζησε σύμφωνα με τον θρύλο. Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική το he shou wu είναι ένα ελιξίριο μακροζωίας, το οποίο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των γκρίζων μαλλιών, της πρόωρης γήρανσης αλλά και ως τονωτικό της σεξουαλικής επιθυμίας.

Βάμμα γανόδερμα

Το μανιτάρι reishi (γανόδερμα) είναι ένα αρχαίο ανατολικό φάρμακο, που έχει χρησιμοποιηθεί για εκατοντάδες χρόνια. Αρχικά βρέθηκε στα απομακρυσμένα ορεινά δάση της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Κορέας. Τα άγρια μανιτάρια reishi επιδιώκουν υγρό περιβάλλον και σκιερές συνθήκες, που είναι στις βάσεις και στον κάτω κορμό των φυλλοβόλων πλατύφυλλων δέντρων. Οταν είναι νωπά, είναι μαλακά και φελώδη, με ένα εντυπωσιακό επίπεδο κόκκινο καπάκι. Το reishi μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των βλαβερών τοξίνων από το σώμα και να αυξήσει την παραγωγή και την προστασία των λευκών κυττάρων του αίματος.
Βάμμα ελίχρυσος

Το βάμμα από ελίχρυσο κρύβει μέσα του έναν θησαυρό από πολύτιμες ιδιότητες, τόσο για τον οργανισμό όσο και για την επιδερμίδα. Το συγκεκριμένο φυτό, άλλωστε, είναι γνωστό κυρίως λόγω των αντιφλεγμονωδών και αντιοξειδωτικών του ιδιοτήτων, όπως επίσης και για τη συμβολή του στην αναγέννηση του δέρματος και τη μείωση των σημαδιών της γήρανσης, ενώ χρησιμοποιείται και ως αιμοστατικό. Ο ελίχρυσος χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα για την εξαιρετική του δράση να βοηθά στην επούλωση των πληγών μετά τις μάχες. Επιπλέον, προστατεύει το νευρικό σύστημα από το άγχος και το στρες, ενώ ωφελεί σε περιπτώσεις βήχα και άσθματος και τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Βάμμα γυνόστεμμα

Ρυθμίζει το λίπος στο αίμα, μειώνει το επίπεδο της χοληστερίνης, βοηθά στην οικοδόμηση ανοσίας, καθυστερεί τη διαδικασία γήρανσης, εμποδίζει τα κύτταρα να μετατραπούν σε καρκινικά και προλαμβάνει την αρτηριοσκλήρωση. Επιστημονικές μελέτες στην Κίνα έχουν δείξει ότι το Jiaogulan (Jiao Gu Lan) μειώνει τη χοληστερίνη, βελτιώνοντας την ικανότητα του ήπατος να στέλνει τη γλυκόζη και τους υδατάνθρακες στους μυς για τη μετατροπή τους σε ενέργεια, αντί να μετατρέπει τη γλυκόζη σε τριγλυκερίδια, τα οποία το σώμα αποθηκεύει σαν λίπος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρώτη ήττα Μάτσα μετά τη δικαστική απόφαση για την επιμέλεια των παιδιών!

Την πρώτη δικαστική νίκη της κέρδισε η υπουργός Τουρισμού...

Τσακώσαμε τον Απ. Λύτρα στον Ναυτικό Ομιλο Αίγινας παρέα με τη νέα του σχέση

Μια ρομαντική απόδραση από την πολύβουη Αθήνα απόλαυσαν πριν...

Ο αστυνομικός πρώην σύζυγος της Ελενας Ράπτη παντρεύτηκε τον… κλώνο της

Ο «ωραίος σωματοφύλακας» και πρώην σύζυγος της Ελενας Ράπτη...

Κλεισμένοι για δύο ημέρες σε σουίτα η Τζολί με το toy boy της

Πάει, το ξεζούμισε το toy boy της η Αντζελίνα...

Χωρισμός για πασίγνωστο ζευγάρι στην ελληνική showbiz

Το ζευγάρι μετράει επτά χρόνια κοινής πορείας και μέχρι...