Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024

Άκης tour στο Άγιον Όρος

Σε μια εποχή που πολλοί, ακόμη και εντός του...

Η απάντηση του Παπαδάκη στην προκλητική μαντινάδα που αφιέρωσαν οι Droulias Brothers...

Ο Γιώργος Παπαδάκης δεν ήταν δυνατό να αφήσει ασχολίαστη...

Θρίλερ δίχως λογική στην Αμαλιάδα: Η 24χρονη Ειρήνη ήταν παρούσα και στους...

Σε θρίλερ δίχως τέλος εξελίσσεται η υπόθεση των πέντε...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου

ΚΡΙΟΣ: Καταπολεμήστε τον φόβο και καλλιεργήστε την αυτοπεποίθησή σας....

Χειροπέδες σε Αλβανίδα που μαχαίρωσε πισώπλατα την ηλικιωμένη γειτόνισσά της στα Καμένα Βούρλα

Deadly women

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας από διπλανή πολυκατοικία πρόδωσε την 50χρονη Αλβανίδα γειτόνισσα της 84χρονης που μαχαιρώθηκε πισώπλατα στις 11 Οκτωβρίου μέσα στο σπίτι της στα Καμένα Βούρλα. Οι αστυνομικοί προχώρησαν χθες στη σύλληψη της γυναίκας, η οποία έπεσε σε αντιφάσεις, καθώς βίντεο από κάμερα ασφαλείας τη διαψεύδει ότι είδε τη μοιραία ημέρα την άτυχη ηλικιωμένη για λίγα λεπτά, καθώς παρέμεινε στο σπίτι επί μιάμιση ώρα, όπως προκύπτει από το οπτικό υλικό που είναι στη διάθεση των Αρχών.

Η ηλικιωμένη δεν έδωσε σημεία ζωής έπειτα από αυτή την επίσκεψη. Ούτε την είχε επισκεφτεί πριν ή μετά κάποιο άλλο πρόσωπο, παρά μόνο ο ξάδερφός της που την εντόπισε νεκρή ένα 24ωρο μετά τη δολοφονία της. Υπενθυμίζεται ότι η 50χρονη, που μένει σε διπλανό διαμέρισμα, φρόντιζε, καθάριζε και έκανε τα ψώνια για την άτυχη ηλικιωμένη τα προηγούμενα χρόνια. Μάλιστα, φέρεται ότι γνώριζε πως το θύμα είχε κομπόδεμα με χρήματα μέσα στο σπίτι. Τη μοιραία ημέρα η άτυχη 84χρονη φαίνεται πως άνοιξε στην 50χρονη την πόρτα του διαμερίσματός της, που δεν βρέθηκε παραβιασμένη. Το βράδυ της επόμενης ημέρας ξάδερφος της 84χρονης την εντόπισε νεκρή και ειδοποίησε τους αστυνομικούς που βρήκαν την ηλικιωμένη μέσα σε ένα λουτρό αίματος στο σαλόνι του σπιτιού, μαχαιρωμένη πισώπλατα.

doll231041

Μέσα στο διαμέρισμα βρέθηκαν η βέρα της, περίπου 200 ευρώ, αλλά όχι το κομπόδεμα που είχε ούτε ένα πανάκριβο δαχτυλίδι που φορούσε στο χέρι της. Η Σήμανση είχε εντοπίσει στον χώρο αποτύπωμα γυναικείου παπουτσιού. Στη συνέχεια διαπίστωσαν από το βίντεο πως η 50χρονη γειτόνισσα φορούσε αυτόν τον τύπο παπουτσιού, το οποίο εντόπισαν και σε φωτογραφία που είχε αναρτήσει η ύποπτη στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook. Οταν οι αστυνομικοί τής ζήτησαν να τους παραδώσει τα συγκεκριμένα παπούτσια αλλά και τα ρούχα που φορούσε κατά τη συνάντησή της με την ηλικιωμένη την ημέρα που δολοφονήθηκε, η ύποπτη αρνήθηκε, υποστηρίζοντας πως τα έχασε ή ότι της τα έκλεψαν… Αυτό προκαλεί εύλογα ερωτήματα στους αστυνομικούς, καθώς αν τους παρέδιδε τα ρούχα και τα παπούτσια, θα μπορούσαν να διακρίνουν από ίχνη ή γενετικό υλικό αν είναι η δολοφόνος της ηλικιωμένης.

Άλλο τραύμα

Αξίζει να σημειωθεί πως ο σύζυγος της ύποπτης είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα πως είχαν φύγει από το σπίτι στα Καμένα Βούρλα εδώ και έναν χρόνο, ενώ λίγα 24ωρα μετά τον θάνατο της ηλικιωμένης η σύζυγός του μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λάρισας με εγκεφαλικό ή άλλο τραύμα. Τις προηγούμενες ημέρες οι αστυνομικοί είχαν επικεντρώσει τις έρευνες σε τέσσερα συγγενικά πρόσωπα της 84χρονης, καθώς εξέτασαν ως κίνητρο του εγκλήματος το ενδεχόμενο κληρονομικών ζητημάτων. Ομως και οι τέσσερις ύποπτοι έχουν ακλόνητο άλλοθι, με αποτέλεσμα οι έρευνες να επικεντρωθούν στην 50χρονη Αλβανίδα γειτόνισσα, την οποία «καίει» το βίντεο που τη δείχνει να επισκέπτεται την ηλικιωμένη λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή… Πάντως, μέχρι αργά χθες το απόγευμα η 50χρονη Αλβανίδα δεν είχε ομολογήσει στους αστυνομικούς ότι είναι η δράστιδα της δολοφονίας της 84χρονης.

doll23104

Κατηγορείται ότι «έφαγε» τον 60χρονο σύζυγό της στη Θεσσαλονίκη χορηγώντας του ποσότητες υδραργύρου

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του θανάτου 60χρονου στη Θεσσαλονίκη, καθώς έξι χρόνια μετά η δικογραφία βγήκε από το αρχείο και ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως στη σύζυγό του, καθώς κατηγορείται ότι τον δολοφόνησε χορηγώντας του ποσότητες υδραργύρου. Η υπόθεση απασχολεί τα τελευταία έξι χρόνια τις διωκτικές Αρχές της Θεσσαλονίκης.

Ο άνδρας, περίπου 60 ετών, από την Περαία της Θεσσαλονίκης, είχε νοσηλευτεί το καλοκαίρι του 2018 στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» με πιθανό ισχαιμικό επεισόδιο, το οποίο όμως δεν επιβεβαιώθηκε. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό διαπίστωσε τρεις φορές ύποπτες εκροές υδραργύρου από τα αυτιά του. Στη συνέχεια πήρε εξιτήριο, και ο άνδρας έχασε τη ζωή του τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου, με τον θάνατό του να αποδίδεται σε παθολογικά αίτια, όπως αναφέρεται στο σχετικό πιστοποιητικό.

Η δικογραφία είχε καταλήξει στο αρχείο το 2021. Ομως, οι ύποπτες ποσότητες υδραργύρου, που είχαν ανιχνευθεί κατά την προηγούμενη νοσηλεία του, προκάλεσαν ένα ανώνυμο τηλεφώνημα και τη διενέργεια συμπληρωματικής προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ κινήθηκαν οι διαδικασίες εκταφής της σορού του για περαιτέρω έρευνες. Από τα ιατροδικαστικά ευρήματα προέκυψαν υπερβολικές συγκεντρώσεις υδραργύρου στα όργανα του άνδρα, οπότε κινήθηκαν διαδικασίες για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις που έδειξαν συγκεντρώσεις του βαρέος μετάλλου πάνω από 300 μιλιγκράμ. Ο φάκελος της δικογραφίας ανασύρθηκε από το αρχείο με πρωτοβουλία εισαγγελέα, καθώς εκτιμήθηκε ότι ο θάνατος του άνδρα οφείλεται σε δολοφονία με δηλητηρίασή του.

Για τον λόγο αυτόν ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 50χρονης σήμερα συζύγου του με καταγωγή από την Πολωνία. Χθες, η κατηγορουμένη απολογήθηκε στον 1ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, υποστηρίζοντας την αθωότητά της. Στην απολογία της αρνήθηκε την κατηγορία και άφησε να εννοηθεί πως ο υδράργυρος που βρέθηκε στον σύζυγό της είναι από θερμόμετρο που έριξε ο ίδιος κατά τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο. Στο πλευρό της κατά τη διάρκεια της απολογίας ήταν τα παιδιά της, τα οποία κατέθεσαν υπέρ της. Μετά την απολογία της αφέθηκε ελεύθερη με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής της.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου της 50χρονης Θεόδωρου Σιμόπουλου, ο 60χρονος είχε νοσηλευτεί αρχικά στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» με εγκεφαλικό επεισόδιο και στη συνέχεια στο «Παπανικολάου» με υπόνοια εγκεφαλικού, υποστηρίζοντας πως ήταν βεβαρημένο ιατρικό περιστατικό και ότι εξήλθε από το νοσοκομείο υγιής. «Δεν υπάρχει τίποτα. Δεν έχει γίνει κάτι. Ολα είναι καλά. Εχει γίνει ένα μπέρδεμα και τίποτε άλλο. Ο σύζυγός μου πέθανε πριν από 6 χρόνια από την καρδιά του. Κι αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα. Επαθε ανακοπή καρδιάς. Εγώ δεν έχω κάνει τίποτα» δήλωσε χθες μετά την απολογία της η σύζυγος του άτυχου άνδρα, που φέρεται ότι δηλητηριάστηκε από υδράργυρο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρώτη ήττα Μάτσα μετά τη δικαστική απόφαση για την επιμέλεια των παιδιών!

Την πρώτη δικαστική νίκη της κέρδισε η υπουργός Τουρισμού...

Τσακώσαμε τον Απ. Λύτρα στον Ναυτικό Ομιλο Αίγινας παρέα με τη νέα του σχέση

Μια ρομαντική απόδραση από την πολύβουη Αθήνα απόλαυσαν πριν...

Ο αστυνομικός πρώην σύζυγος της Ελενας Ράπτη παντρεύτηκε τον… κλώνο της

Ο «ωραίος σωματοφύλακας» και πρώην σύζυγος της Ελενας Ράπτη...

Κλεισμένοι για δύο ημέρες σε σουίτα η Τζολί με το toy boy της

Πάει, το ξεζούμισε το toy boy της η Αντζελίνα...

Χωρισμός για πασίγνωστο ζευγάρι στην ελληνική showbiz

Το ζευγάρι μετράει επτά χρόνια κοινής πορείας και μέχρι...