Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024

Άκης tour στο Άγιον Όρος

Σε μια εποχή που πολλοί, ακόμη και εντός του...

Η απάντηση του Παπαδάκη στην προκλητική μαντινάδα που αφιέρωσαν οι Droulias Brothers...

Ο Γιώργος Παπαδάκης δεν ήταν δυνατό να αφήσει ασχολίαστη...

Θρίλερ δίχως λογική στην Αμαλιάδα: Η 24χρονη Ειρήνη ήταν παρούσα και στους...

Σε θρίλερ δίχως τέλος εξελίσσεται η υπόθεση των πέντε...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου

ΚΡΙΟΣ: Καταπολεμήστε τον φόβο και καλλιεργήστε την αυτοπεποίθησή σας....

Θρίλερ δίχως λογική στην Αμαλιάδα: Η 24χρονη Ειρήνη ήταν παρούσα και στους πέντε θανάτους μωρών

Κρύος ιδρώτας για τη φίλη και κουμπάρα της Ειρήνης, Κατερίνα, το παιδί της οποίας βρέθηκε νεκρό, ενώ το είχε αφήσει στην 24χρονη για να το προσέχει!

Σε θρίλερ δίχως τέλος εξελίσσεται η υπόθεση των πέντε νεκρών βρεφών μέσα σε διάστημα 10 ετών με «πρωταγωνίστρια» την 24χρονη σήμερα Ειρήνη Μουρτζούκου, από την Αμαλιάδα, που ήταν κατά διαβολική σύμπτωση παρούσα και στους πέντε θανάτους. Σε εξέλιξη είναι η κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση που διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών, Νικόλαος Νικολάου, με αφορμή τον θάνατο του 15 μηνών Παναγιώτη τον περασμένο Αύγουστο, παρουσία της μητέρας του και της Ειρήνης, με την οποία συγκατοικούσαν. Τότε αποκαλύφθηκε πως η Ειρήνη είχε χάσει σε διάστημα 16 μηνών τα δύο δικά της παιδιά, στις 19 Οκτωβρίου του 2023 ένα βρέφος δύο μηνών και στις 19 Ιουνίου του 2022 ένα βρέφος 19 ημερών.

eirini mourtzoukou241042
Το ένα από τα δύο της παιδιά.

Εξάλλου, στις 4 Φεβρουαρίου 2021 είχε πεθάνει και ένα τέταρτο παιδί φίλης της, ένα κοριτσάκι 6 μηνών το οποίο φρόντιζε η Ειρήνη, ενώ πριν από 10 χρόνια είχε φύγει από τη ζωή και η λίγων μηνών αδερφή της, επίσης κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. «Κοινός παρονομαστής» στους πέντε ανεξήγητους θανάτους είναι η 24χρονη Ειρήνη Μουρτζούκου, καθώς ήταν μόνη της με τα τέσσερα από τα πέντε παιδιά πριν από τον θάνατό τους, ενώ όλα τα βρέφη ήταν υγιή και δεν υπήρξε συγκεκριμένη αιτία θανάτου. Μάλιστα, στην περίπτωση των δικών της παιδιών, διενεργήθηκε γονιδιακός έλεγχος από τον οποίο δεν προέκυψε κανένα πρόβλημα, σε αντίθεση με όσα ισχυριζόταν η 24χρονη, η οποία υπονοούσε σε δηλώσεις της ότι πιθανόν υπάρχει κάποιο γονιδιακό πρόβλημα, το οποίο ευθύνεται για τον θάνατο και της μικρής της αδελφής περίπου πριν από μια 10ετία, όταν η ίδια ήταν 14 ετών.

eirini mourtzoukou24104 k
Η 24χρονη Ειρήνη Μουρτζούκου.

Ομως, ο γονιδιακός έλεγχος βγήκε καθαρός για το ένα παιδί της, ενώ για το άλλο βρέφος πρέπει να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις, και πλέον οι δικαστικές και αστυνομικές Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Για τον λόγο αυτόν αναμένεται να διαταχθεί εκταφή των παιδιών ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί αν ο θάνατός τους οφείλεται σε ανθρώπινο χέρι και όχι σε παθολογικά αίτια. Από την πλευρά της, η Ειρήνη Μουρτζούκου προχώρησε χθες σε αλλεπάλληλες δηλώσεις, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις σε βάρος της εντυπώσεις. «Δεν υπάρχει κάποια κατηγορία εναντίον μου. Εχω κουραστεί να ακούω να λέγονται διάφορα. Ανθρωποι που με στηρίζανε τώρα με θάβουν. Είναι ωραίο αυτό; Δεν υπάρχει κάποια κατηγορία προς το πρόσωπό μου. Δεν καταλαβαίνω γιατί βγαίνει ο ένας και ο άλλος και λένε τα δικά τους. Ζω έναν εφιάλτη. Δεν μπορώ να βγω έξω από το σπίτι μου. Δεν μπορώ να πάω στη δουλειά μου, το ψυγείο μας είναι άδειο» δήλωσε χθες.

eirini mourtzoukou24104
Το ένα από τα δύο της παιδιά.

O μικρός ήταν ζωντανός

Σε ό,τι αφορά τον θάνατο του μικρού Παναγιώτη στις 5 Αυγούστου, υποστηρίζει ότι ήταν ζωντανός όταν τον πήγαν στο νοσοκομείο η ίδια μαζί με τη μητέρα του παιδιού, αν και οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδας αναφέρουν ότι το μωράκι δεν είχε σφυγμό όταν κλήθηκαν να το εξετάσουν και δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν στη ζωή. «Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε με αυτό το παιδί, 15 μηνών… Στο σπίτι με το μωρό ήμασταν εγώ και η μητέρα του. Ηταν πρωί, το παιδί είχε φάει κάποιες ώρες πριν, το είχε ταΐσει η μητέρα του. Ημασταν σε πανικό. Πήραμε τη γιαγιά τηλέφωνο απευθείας, τη μαμά της φίλης μου και μας είπε “πηγαίνετε κατευθείαν στο Κέντρο Υγείας”. Μπήκαμε στο αμάξι και πήγαμε. Δεν καλέσαμε ασθενοφόρο για να μην καθυστερήσουμε. Δεν κάναμε ούτε τρία λεπτά για να φτάσουμε. Το μωρό στο αυτοκίνητο το κρατούσε η μαμά του. Ηταν ζωντανό. Ανοιγόκλεινε τα μάτια του και βαριανάσαινε… Στο νοσοκομείο εμείς το παιδί το παραδώσαμε ζωντανό» υποστηρίζει η Ειρήνη Μουρτζούκου. Χθες, η μητέρα του Παναγιώτη πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαλιάδας, μαζί με τη μητέρα της αλλά και την Ειρήνη, για να καταθέσει μήνυση για τον θάνατο του παιδιού της.

eirini mourtzoukou241043
Ο μικρός Παναγιωτάκης, γιος της φίλης της Κατερίνας

Η τσάρκα μία ημέρα μετά την κηδεία του Παναγιωτάκη

Οργή, θυμό και… υποψίες νιώθει για την Ειρήνη η Κατερίνα, η μητέρα του άτυχου βρέφους που έφυγε από τη ζωή το 2021, ενώ το φρόντιζε η 24χρονη, που ήταν παιδική φίλη και κουμπάρα της, στο σπίτι της στην Αμαλιάδα. Η μητέρα του έξι μηνών κοριτσιού είχε βγει μια βόλτα στις 4 Φεβρουαρίου 2021 με τον σύντροφό της, όταν το άφησε στην Ειρήνη για να το προσέχει και έγινε το κακό. «Μου είπε ότι μελάνιασε, δεν μπορούσε να ανασάνει και το πήγε στο νοσοκομείο» δήλωσε η Κατερίνα, η οποία δεν μπορεί να πιστέψει πως η Ειρήνη ήταν παρούσα σε πέντε θανάτους βρεφών, αν υπολογιστεί σε αυτούς και η νεκρή αδερφή της.

eirini mourtzoukou241046

«Εχω πολλά ερωτήματα, νιώθω θυμό και οργή. Θέλω να βγουν οι αλήθειες, κάποιος να βγει και να μας πει τι έγινε ακριβώς. Ξυπνάω και κοιμάμαι με τη σκέψη πως έφυγε από τη ζωή άδικα» δήλωσε η Κατερίνα, η οποία έμενε για λίγες ημέρες στο σπίτι της Ειρήνης, όταν έγινε το μοιραίο στο παιδί της. Ας σημειωθεί πως οι γιατροί στο Καραμανδάνειο είχαν πει στη μητέρα ότι το μωρό έφτασε νεκρό στο νοσοκομείο, γεγονός που έρχεται σε αντιδιαστολή με αυτά που φέρεται ότι της είπε η Ειρήνη. Η ιατροδικαστική εξέταση είχε δείξει ότι ο θάνατος του παιδιού της, όπως και του πρώτου παιδιού της Ειρήνης, ήταν από διάμεση πνευμονίτιδα. «Αρχικά μου είπαν ότι είναι παθολογικό το αίτιο θανάτου του μωρού μου. Μου είχαν πει ότι είναι αιφνίδιος θάνατος από κρυφή πνευμονία. Δεν κατηγορώ κανέναν, έχω υποψίες. Εγώ ως μάνα έχασα το παιδί μου στα χέρια της Ειρήνης και θα το ψάξω» σημειώνει η Κατερίνα.

eirini mourtzoukou241044
Φωτογραφία με λεσβιακές περιπτύξεις που «κοσμεί» το προφίλ της Ειρήνης στο facebook

Μισούσε την κοινωνία

Μιλώντας για τον χαρακτήρα της παιδικής της φίλης, εξηγεί ότι η Ειρήνη είχε δύσκολα παιδικά χρόνια, για αυτό έχει ένα μίσος προς την κοινωνία. «Ηταν τοξικομανής, δεν ξέρω αν τα έχει σταματήσει. Μισεί τους ανθρώπους, μισεί τα ζώα, μισεί τα πάντα» ανέφερε η Κατερίνα. Ως προς τις καταγγελίες ότι η Ειρήνη μετέφερε νεκρό το μόλις δύο μηνών μωράκι της σε πανηγύρι, σχολίασε: «Ολα αυτά τα κάνει ένας άνθρωπος που είναι άρρωστος. Αν όντως η Ειρήνη μετέφερε νεκρό το μωρό μέσα σε ένα πανηγύρι, είναι τραγικό». Συγκλονιστική, ωστόσο, είναι και η αποκάλυψη του παππού του βρέφους, που πέθανε το 2021 στην Αμαλιάδα.

eirini mourtzoukou241045

«Η συγκεκριμένη κυρία μαζί με δύο άλλες είχαν πάει σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης και διασκέδαζαν, μία μέρα μετά την κηδεία του Παναγιωτάκη. Σε πανηγύρι στην Κάτω Αχαγιά είχε πάρει το παιδί πεθαμένο και το έκανε βόλτες» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο παππούς του άτυχου μωρού. «Οταν έφτασα στο Καραμανδάνειο το 2021, 4 Φεβρουαρίου, και μπήκα στο νοσοκομείο 17.40, είδα το παιδί νεκρό πάνω στο κρεβάτι. Τους ρώτησα τι συμβαίνει και μου λέει “το παιδί είναι εδώ και ώρα πεθαμένο, πάει”. Θα σας πω και κάτι άλλο, που έμαθα από δικούς μου ανθρώπους, που ήρθαν κάτω στην κηδεία τον Αύγουστο. Την επόμενη μέρα είχε πάει και γλεντούσε μαζί με άλλες δύο κυρίες σε νυχτερινό κέντρο. Είναι φυσιολογικό αυτό; Μην τρελαθούμε. Ανθρωποι είμαστε, όχι γαϊδούρια», παρατήρησε.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Κατερίνας, η Ειρήνη δήλωσε χθες ότι «άλλα έλεγε πέρυσι, άλλα λέει τώρα. Τώρα βγαίνει και με κατηγορεί. Γιατί το κάνει αυτό; Επειδή πλέον δεν μιλάμε και δεν έχουμε επαφές; Προσπαθεί να μου ρίξει ευθύνες. Το παιδί αυτό ήταν άρρωστο. Είχε επιληπτικές κρίσεις. Επαιρνε φαρμακευτική αγωγή».

eirini mourtzoukou241041
Η άτυχη κόρη της Κατερίνα φίλης της 24χρονης Ειρήνης Μουρτζούκου

Το «χαμόγελο του παιδιού» αφήνει αιχμές κατά των αρχών

Αιχμές κατά των αρμόδιων αστυνομικών και εισαγγελικών Αρχών αλλά και των κοινωνικών υπηρεσιών αφήνει με ανακοίνωσή του «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με αφορμή τους θανάτους των μωρών στην Αμαλιάδα. Στην ανακοίνωσή του ο οργανισμός επισημαίνει πως η Ειρήνη ζούσε σε προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον και πως είχαν ενημερωθεί «οι αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές προκειμένου να κινητοποιηθούν όλες οι διαδικασίες για την προστασία των παιδιών». Μάλιστα μία από τις αναφορές είχε σταλεί από το «Χαμόγελο του Παιδιού» με ένδειξη «κατεπείγουσα».

Ας σημειωθεί ότι το 2023 η 24χρονη επικοινώνησε με το Τμήμα Υγείας του οργανισμού για παροχή κατευθύνσεων για διαδικαστικά θέματα που αφορούσαν το παιδί της, το οποίο νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας και απεβίωσε λίγες ημέρες μετά. «Κατά την ίδια περίοδο κοινωνικές υπηρεσίες της περιοχής που ασχολούνταν με την υπόθεση επικοινώνησαν με τον οργανισμό και αναφέρθηκε το γεγονός πως πριν από ένα έτος είχε αποβιώσει το βρέφος της πρώτης εγκυμοσύνης της μητέρας με παρόμοιο τρόπο, πράγμα που προβληματίζει αρκετά την υπηρεσία. Εκτοτε οι αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές διερευνούν τα αίτια θανάτου των δύο βρεφών της μητέρας» σημειώνει το «Χαμόγελο του Παιδιού», αναφέροντας με νόημα ότι «αρμόδιες για κάθε περιστατικό κακοποίησης/παραμέλησης παιδιού είναι οι εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές, που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε υπόθεση.

eirini mourtzoukou241047

Κάθε αναφορά πρέπει να αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα και δεν αποτελεί υπόθεση ενός. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είχαν δημιουργηθεί ερωτήματα αναφορικά με τον συντονισμό των αρμόδιων αστυνομικών και εισαγγελικών Αρχών αλλά και των κοινωνικών υπηρεσιών που ασχολήθηκαν με τη διερεύνηση των συνθηκών διαβίωσης της οικογένειας της 24χρονης, καθώς η μητέρα ήταν εμφανές πως βρισκόταν σε ευάλωτο οικογενειακό περιβάλλον από την παιδική της κιόλας ηλικία, αλλά και της υποστήριξης που έλαβε στον ρόλο της ως νέας μητέρας». Εξάλλου, ο πρόεδρος της οργάνωσης Κώστας Γιαννόπουλος περιέγραψε σε δηλώσεις του την επικοινωνία που είχε το «Χαμόγελο του Παιδιού» με την 24χρονη, πριν πεθάνουν τα δύο μωρά της και δύο άλλα βρέφη φίλων της.

Οπως ανέφερε, η Ειρήνη «έβγαζε μια κραυγή αγωνίας από τα 15, οπότε και είχε φύγει από το σπίτι όπου ζούσε με τη μητέρα της. Το κουβάρι της ζωής ξεκίνησε όταν μια έφηβη -η μητέρα- έβγαζε κραυγή αγωνίας, μέσα από την εξαφάνισή της. Εβγαζε κραυγή αγωνίας μέσα σε πολύ άσχημες συνθήκες επιβίωσης». «Στη συνέχεια άρχισαν οι καταγγελίες και τότε η 24χρονη προσπαθούσε να επιβιώσει μέσα σε ένα περιβάλλον ακατάλληλο και επικίνδυνο. Δεν ακολουθήθηκαν οι ανάλογες διαδικασίες, δεν έγινε ό,τι έπρεπε να γίνει» κατέληξε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού». Πάντως, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στα προφίλ της Ειρήνης στα social media εκείνη εμφανίζεται με διάφορες γυναίκες σε προκλητικές πόζες, ενώ έχει ποστάρει και φωτογραφία με λεσβιακό σεξ

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρώτη ήττα Μάτσα μετά τη δικαστική απόφαση για την επιμέλεια των παιδιών!

Την πρώτη δικαστική νίκη της κέρδισε η υπουργός Τουρισμού...

Τσακώσαμε τον Απ. Λύτρα στον Ναυτικό Ομιλο Αίγινας παρέα με τη νέα του σχέση

Μια ρομαντική απόδραση από την πολύβουη Αθήνα απόλαυσαν πριν...

Ο αστυνομικός πρώην σύζυγος της Ελενας Ράπτη παντρεύτηκε τον… κλώνο της

Ο «ωραίος σωματοφύλακας» και πρώην σύζυγος της Ελενας Ράπτη...

Κλεισμένοι για δύο ημέρες σε σουίτα η Τζολί με το toy boy της

Πάει, το ξεζούμισε το toy boy της η Αντζελίνα...

Χωρισμός για πασίγνωστο ζευγάρι στην ελληνική showbiz

Το ζευγάρι μετράει επτά χρόνια κοινής πορείας και μέχρι...