Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, 2024

Μεσογειακές γεύσεις και celebrities στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Το θρυλικό Barbarossa της Πάρου «ταξίδεψε» στην Αθηναϊκή Ριβιέρα....

Κρύος ιδρώτας για τον Κοκλώνη! – Σε δύο δίκες μέσα στον Νοέμβριο...

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά θα καθίσει...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Κυριακή 27 Οκτωβρίου

ΚΡΙΟΣ: Τολμήστε να κάνετε τα βήματα που μέχρι τώρα...

Ο πρώην υπουργός του ΠAΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου και η σύζυγός του...

Δεινή χορευταρού, δυνατή party giver, «θηλυκή», χαμογελαστή, κεφάτη, μοναχική,...

Κρύος ιδρώτας για τον Κοκλώνη! – Σε δύο δίκες μέσα στον Νοέμβριο για το μεγάλο «κανόνι» της Air Fast Tickets

Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τον τηλεαστέρα και τον διάδοχό του στην αμαρτωλή εταιρία

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά θα καθίσει μέσα στον Νοέμβριο, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Espresso», ο τηλεοπτικός παραγωγός και παρουσιαστής Νίκος Κοκλώνης, για το σκάνδαλο της εταιρίας AirFastΤickets που προκάλεσε «μαύρη τρύπα» 45.000.000 ευρώ, αφήνοντας απλήρωτους από αεροπορικές εταιρίες, προμηθευτές και εργαζομένους, μέχρι χιλιάδες ανυποψίαστους πελάτες που είχαν κλείσει εισιτήρια, με το ταξιδιωτικό όνειρο να τους γίνεται εφιάλτης!

airfasttickets251042

Ο Νίκος Κοκλώνης είναι κατηγορούμενος μαζί με τον Ronny Halbert Yeatman, κάτοικο Φρανκφούρτης και… Μεσσηνίας, ο οποίος τον διαδέχτηκε στο τιμόνι της αμαρτωλής AirFastΤickets, όταν έσκασε το μεγάλο «κανόνι», με τον γνωστό τηλεοπτικό παραγωγό να προσπαθεί «να βγάλει την ουρά του έξω» από την υπεξαίρεση-μαμούθ! Οι Κοκλώνης και Yeatman θα καθίσουν στο σκαμνί σε δύο δίκες που έχουν οριστεί για τις επόμενες 10 μέρες, με τον τηλεοπτικό παραγωγό να έχει χάσει τον ύπνο του! Στην πρώτη δίκη οι δύο συγκατηγορούμενοι διώκονται «σε βαθμό κακουργήματος για από κοινού κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση υπεξαίρεση από εντολοδόχο αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας υπερβαίνουσας το ποσό των 120.000 ευρώ στην οποία απέβλεπαν με μερικότερες πράξεις τους».

airfasttickets251041

Στη δεύτερη δίκη είναι κατηγορούμενοι για «υπεξαίρεση από κοινού ιδιαίτερα μεγάλης αξίας άνω των 120.000 ευρώ κατ’ εξακολούθηση». Η αντίστροφη μέτρηση για την ανερχόμενη μέχρι τότε AirFastTickets άρχισε στις 23 Ιουνίου 2014, όταν τέθηκε από τη Διεθνή Ενωση Αερομεταφορών (International Air Transport Association – ΙΑΤΑ) σε καθεστώς αναστολής η online έκδοση εισιτηρίων! Τότε, με σχετική επιστολή της, που είχε σταλεί στις αεροπορικές εταιρίες, η ΙΑΤΑ ενημέρωνε πως το online ταξιδιωτικό γραφείο μέσω του οποίου εκατοντάδες χιλιάδες Ευρωπαίοι -μεταξύ των οποίων και χιλιάδες Ελληνες- έκλειναν αεροπορικά εισιτήρια σε προσιτές τιμές είχε περιέλθει σε καθυστέρηση πληρωμών των χρεών του προς τις αεροπορικές εταιρίες με τις οποίες συνεργαζόταν.

Οι καθυστερημένες πληρωμές της AirFastTickets.co.uk υπερέβαιναν τα 45.000.000 ευρώ και από αυτά τα 14.000.000 ευρώ αφορούσαν τη βρετανική αγορά, 22.000.000 ευρώ τη γερμανική αγορά και 9.000.000 την ελληνική! Οι συνολικές πωλήσεις της AirFastTickets.co.uk είχαν φτάσει τα 23.500.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 13.900.000 θεωρήθηκαν από την ΙΑΤΑ «σε καθεστώς ρίσκου». Απαντώντας τότε ο ιδρυτής της AirFastTickets Νίκος Κοκλώνης, είχε δηλώσει ότι τα οφειλόμενα χρήματα βρίσκονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς και πως το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί θα λυνόταν. Το πρόβλημα όμως δεν λύθηκε ποτέ…

airfasttickets25104

Με… αλεξίπτοτο

Ο ίδιος είχε φροντίσει «να την κάνει» με ελαφρά πηδηματάκια από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου από τις 5 Δεκεμβρίου του 2012, ημέρα που ανέλαβε ο Σπυρίδων Μαραγκουδάκης, ενώ στις 22 Ιουνίου 2013 ανέλαβε διευθυντικό πόστο ο συγκατηγορούμενος του Κοκλώνη, Ronny Halbert Yeatman. Ολα αυτά μέχρι την ημέρα που ακούστηκε το εκκωφαντικό μπαμ από το μεγάλο «κανόνι», έναν χρόνο μετά δηλαδή, όταν και στις 23 Ιουνίου 2014 ανέλαβε το… πηδάλιο της AirFastTickets ο πατέρας του Κοκλώνη, Δημήτρης, για να ακολουθήσει λίγους μήνες μετά ο διορισμός διαχειριστή και εκκαθαριστή, το 2015, οδηγώντας την εταιρία σε εκκαθάριση και διάλυση στις 27 Σεπτεμβρίου 2023!

Μία λεπτομέρεια: ο Νίκος Κοκλώνης, ο οποίος φέρεται ότι είναι ο ιδρυτής της εταιρίας, ουδέποτε συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο της AirFastTickets και δεν την εκπροσωπούσε, αν και δεν αποποιούνταν τον τίτλο του προέδρου σε όσες συνεντεύξεις κι αν είχε δώσει. Το δε μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ήταν μόλις 60.000 ευρώ, χωρίς να έχει γίνει καμία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αν και εμφάνισε άνοιγμα και «μαύρη τρύπα» 45.000.000 ευρώ.

airfasttickets251043
Οταν ο Νίκος Κοκλώνης έκοβε περυχαρής την Βασιλόπιτα για το σωτήριο έτος 2014 στην εταιρική εκδήλωση της «Air Fast Tickets»

Κι όμως μέχρι τότε «στα χαρτιά» τα… μαγειρεμένα στοιχεία τα έδειχναν όλα τέλεια. Το 2013 είχε καθαρά έσοδα 30.000.000 ευρώ, με τα κέρδη EBITDA να κινούνται στα επίπεδα των 2.000.000 ευρώ, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2014 παρουσίασε αύξηση πωλήσεων που πλησίασε το 2.000%. Μάλιστα, ο Κοκλώνης δήλωνε περιχαρής ότι ετοιμαζόταν για είσοδο στο αμερικανικό χρηματιστήριο Nasdaq. Ολα όμως αποδείχθηκαν λόγια του αέρα, με αποτέλεσμα να φτάσει η ημέρα που θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη για την τεράστια «φούσκα»!

«Σκάει» και ανωμοτί κατάθεση για πόρισμα Βουρλιώτη

Εκτός από τις δύο δίκες στις οποίες θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ο Νίκος Κοκλώνης έχει κληθεί μέσα στις επόμενες ημέρες να καταθέσει ανωμοτί για κατηγορίες όπως φοροδιαφυγή, εικονικά τιμολόγια και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με βάση το πόρισμα που έχει εκδοθεί από την Αρχή για την Καταπολέμηση του Βρόμικου Χρήματος.

Στο πόρισμα γίνεται λόγος για εγκληματική οργάνωση που έκανε συστηματικά «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εκτός από τον τηλεοπτικό παραγωγό εμπλέκονται ακόμα επτά άτομα και 13 (!!!) εταιρίες, όπως και οι εκπρόσωποι των εταιριών αυτών. Οπως προέκυψε από την έρευνα της ανεξάρτητης Αρχής, ο τηλεοπτικός παραγωγός Νίκος Κοκλώνης οφείλει στο Δημόσιο, από φόρους και άλλα, ποσό που ανέρχεται στα 22.000.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται πως με γνωμοδότηση 80 σελίδων ο επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης είχε ζητήσει να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του τηλεοπτικού παραγωγού και των άλλων εμπλεκομένων για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

airfasttickets251044

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η πρόσφατη αποκάλυψη της «Espresso» για δεκάδες τηλεθεατές που εξαπατήθηκαν κατά την προηγούμενη τηλεοπτική σεζόν και έχασαν τα λεφτά τους για «προσφορές» αεροπορικών εισιτηρίων και πακέτων διακοπών από ταξιδιωτικό πρακτορείο που διαφημιζόταν σε εκπομπές σε δύο τηλεοπτικά κανάλια στις οποίες παραγωγός κατά διαβολική σύμπτωση ήταν εταιρία του… πολυμήχανου Ν. Κοκλώνη!

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο πολιτικός γάμος του Ευαγγελόπουλου με τον Στέφανο της καρδιάς του στη Βίλα Κώστα

Με πολιτικό γάμο παντρεύτηκε χθες τον επί σειρά ετών...

Τι ανατριχιαστικό ενώνει τρία από τα πέντε νεκρά παιδιά που η ζωή τους συνδέθηκε με την 24χρονη Ειρήνη!

Μετά την τραγική «σύμπτωση» της παρουσίας της 24χρονης Ειρήνης...

Ο «Λου» των μπουζουκιών και τα… gay «χρυσά πανέρια» της Καθολικής εκκλησίας!

Την ώρα που στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών Αρχών έχουν...