Οχι μία, ούτε δύο, αλλά… έξι φορές θα χτυπήσει μέσα στον Νοέμβριο το ηλεκτρονικό «σφυρί» για τον Γιώργο Κιμούλη, μετά τον πλειστηριασμό του Μαΐου που αφορούσε διαμέρισμα ιδιοκτησίας του στη Βούλα!
Ο γνωστός ηθοποιός, που είχε κατηγορηθεί το 2021 από επτά συναδέλφους του για λεκτική και σωματική κακοποίηση, μια υπόθεση που ενσωματώθηκε στο κίνημα κατά της γυναικείας κακοποίησης #MeToo, φέρεται ότι αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες που, πριν από μερικούς μήνες, έφεραν το όνομά του στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών (e-auction) με 17 διαφορετικά ακίνητα. Ωστόσο, πρόκειται για ακίνητα περιορισμένης αξίας, με τις τιμές πρώτης προσφοράς να ξεκινούν από 1.000 ευρώ και να φτάνουν τα 46.500 ευρώ.
Εκείνο με τη μεγαλύτερη τιμή πρώτης προσφοράς βρίσκεται στην περιοχή Ζαγορά Μουρεσίου και έχει προγραμματιστεί να βγει στο «σφυρί» στις 27 Νοεμβρίου. Πρόκειται για ένα οικόπεδο κείμενο στην κτηματική περιφέρεια του χωριού Μούρεσι Πηλίου, συνολικού εμβαδού 1.041 τετραγωνικών μέτρων, με επισπεύδουσα σύνδικο της πτώχευσης. Οσον αφορά τα υπόλοιπα ακίνητα της λίστας, αποτελούν διαφορετικές κάθετες ιδιοκτησίες, που εμφανίστηκαν πριν από λίγες ημέρες στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και πρόκειται να εκπλειστηριαστούν και αυτές μέσα στον Νοέμβριο.
Κληροτεμάχια
Αποτελούν τμήματα κληροτεμαχίου που ανήκουν στην πτωχευτική περιουσία του Γιώργου Κιμούλη και τοποθετούνται στη θέση Μετόχι της πρώην κοινότητας Σκάλας Ωρωπού της Δημοτικής Ενότητας Ωρωπίων του Δήμου Ωρωπού, σε απόσταση άνω των 800 μέτρων από τη θάλασσα. Οι συγκεκριμένες ιδιοκτησίες (τμήματα αγροτεμαχίου) έχουν συσταθεί επί ενιαίου αγροτεμαχίου, το οποίο είχε αρχική έκταση 30.410 τ.μ. και, σύμφωνα με την εμβαδομέτρηση που έγινε μετά τη διαπλάτυνση της διερχόμενης επαρχιακής οδού Αθηνών – Σκάλας Ωρωπού, βρέθηκε να έχει έκταση 28.843 τ.μ..
Στην κατασχετήρια έκθεση επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι πλειοδότες «δύνανται να πλειοδοτήσουν στις 14 Νοεμβρίου χωριστά για μία ή περισσότερες ή όλες εκ των εκπλειστηριαζόμενων αυτοτελών, ανεξαρτήτων, καθέτων ιδιοκτησιών, ενώ ως τιμή πρώτης προσφοράς για την εκποίηση καθεμιάς ιδιοκτησίας χωριστά ορίζεται το ποσό των 1.100 ευρώ».
Ηταν το 2013 όταν συνελήφθη ο σπουδαίος θεατράνθρωπος για παράβαση του νόμου περί επιταγών, αναφέροντας τότε: «Δεν είμαι φοροφυγάς, είμαι οφειλέτης». Η σύλληψή του, που είχε συζητηθεί, είχε γίνει μετά το τέλος της παράστασης στην οποία πρωταγωνιστούσε εκείνη την εποχή, καθώς όφειλε το ποσό των 200.000 ευρώ στο Δημόσιο και δεν είχε κινήσει ενέργειες διακανονισμού. Τέσσερα χρόνια αργότερα είχε έρθει νέο δικαστικό ένταλμα για τον ηθοποιό, για χρέη ύψους 250.000 ευρώ, καθώς είχε χάσει τη σχετική προθεσμία ρύθμισης αποπληρωμής του χρέους.
Η ποινή που του είχε επιβληθεί σε δεύτερο βαθμό ήταν χωρίς αναστολή, εξαιτίας προηγούμενης καταδικαστικής απόφασης, ωστόσο είχε γίνει μετατροπή της προς 25 ευρώ την ημέρα, δίνοντας τη δυνατότητα στον Γιώργο Κιμούλη να πληρώσει το ποσό των 25.000 ευρώ και να αποφύγει τη φυλάκιση.
Τα capital controls
Τα οικονομικά προβλήματα για τον ηθοποιό ξεκίνησαν το 2009, όταν έφυγε από τη ζωή η μητέρα του, Μαρία Βραχνού-Κιμούλη, η οποία είχε ρόλο διαχειρίστριας σε μια εταιρία που είχε δημιουργήσει ο ίδιος και η οποία αφορούσε μισθωμένο ακίνητο που λειτουργούσε ως σχολή. Ωστόσο, το τελειωτικό χτύπημα στον ηθοποιό έδωσαν τα capital controls, καθώς η εταιρία που είχε δημιουργήσει οδηγήθηκε σε πτώχευση και μια σειρά από ακίνητα ιδιοκτησίας του στο κατώφλι των πλειστηριασμών.
Το 2022, με απόφαση του Εφετείου η εταιρία του μπήκε σε καθεστώς πτώχευσης, με συνέπεια όλα τα περιουσιακά στοιχεία που διέθετε (αποτέλεσμα κληρονοιάς από τη μητέρα του), εν μέσω της πτωχευτικής διαδικασίας, να μπουν στο «στόχαστρο» των ηλεκτρονικών σφυριών. Από τα 17 ακίνητα που είχαν αναρτηθεί προς διενέργεια στο παρελθόν, αυτή τη στιγμή στο όνομά του είναι ενεργά τα έξι. Στις 10 Μαΐου διενεργήθηκε άγονος πλειστηριασμός για ακίνητο του ηθοποιού στην περιοχή της Βούλας, με τιμή εκκίνησης τα 148.500 ευρώ, το οποίο είχε περάσει στον ίδιο από τη μητέρα του.