Δευτέρα, 31 Μαρτίου, 2025

Καταλληλότεροι για γάμο όσοι αλλάζουν ερωτικούς συντρόφους σαν τα πουκάμισα

Τελικά, οι άνδρες και οι γυναίκες που αλλάζουν τις/τους...

«The 2Night Show»: Καλεσμένοι του Γρηγόρη Αρναούτογλου η Φωτεινή Παπαθεοδώρου, η Έλβη...

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχεται στο «The 2Night Show» τη...

Ποιους τσάκωσε ο φακός στην πρεμιέρα του «KNOK» στο Θέατρο Τέχνης

Επίσημη πρεμιέρα για το «KNOK» στο Θέατρο Τέχνης της...

«Ο Τιμωρός»: Μία αλήθεια συγκλονίζει την Έλλη

Όσα θα δούμε απόψε στο επεισόδιο της σειράς «Ο Τιμωρός».Ο Μάρκος ζητά από τη Μυρτώ...

«Μαμά Μου!»: Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο Μουσούρη

Πόσο εφικτό θα ήταν να «ενοικιάσεις» μια μάνα;

Πόσο εφικτό θα ήταν να «ενοικιάσεις» μια μάνα; «Ζητείται κόρη» ή «Ενοικιάζεται μάνα»! Θα μπορούσε να υπάρξει μια τέτοια αγγελία; Θα μπορούσε ποτέ να γίνει μια ιδιωτική συμφωνία ή ακόμα κι ένα επίσημο συμβόλαιο, ώστε δυο γυναίκες -άγνωστες μεταξύ τους- να αποκτήσουν τη σχέση μητέρας και κόρης; Θα ήταν ηθικό και νόμιμο να πληρώνει μια «κόρη» μια άγνωστη γυναίκα, μόνο και μόνο για να υποδυθεί τη «μάνα» της; Η συμφωνία υπήρξε. Το συμβόλαιο έγινε.

Το θεατρικό ισπανικό έργο της Μάρτα Μπαρτσελό, με τον ελληνικό τίτλο «Μαμά Μου!», αποτυπώνει τη διαδρομή μιας τέτοιας σχέσης «μητέρας-κόρης», μετά την ανατρεπτική απόφασή τους να εφαρμόσουν τους όρους ενός άρρηκτου συμβολαίου. Η «κόρη» αμείβει την άγνωστη γυναίκα, για να εκτελεί τον ρόλο της «μάνας» κι εκείνη εκτελεί πειστικά τα καθήκοντά της, ως μητέρα.

Η Panik Theater Productions αναλαμβάνει την παραγωγή και την παρουσίαση του -εν λόγω- θεατρικού έργου. Το «Mαμά Μου!» επιλέχθηκε, γιατί το θέμα του εστιάζει σε μια κοινωνία που πολλά «αναγκαία», θα μπορούσαν να είναι «επιλογές». Και που οι ανατροπές θα μπορούσαν να επιφέρουν ρήγματα στα ειωθότα.

«Μπορώ, να επιλέξω τους γονείς μου ή τα παιδιά μου»; «Γονέας είναι αυτός που γεννάει και τίκτει ή κι εκείνος που, δίχως να είναι γεννήτορας, του δόθηκε η χάρη για τέτοιο λειτούργημα»; Πέρα από τα κοινωνικά στερεότυπα ή μη, το συγκεκριμένο έργο αποτελεί έναν ύμνο στην αγάπη άνευ «όρων».  Η Σοφία Βογιατζάκη ερμηνεύει τον σπουδαίο ρόλο της μάνας, ενώ ο ανατρεπτικός ρόλος της κόρης αποδίδεται από την Νίκη Λάμη.

Η ελληνική μετάφραση έγινε από τη βραβευμένη μεταφράστρια-εξειδικευμένη στην ανακάλυψη ισπανικών και καταλανικών θεατρικών αριστουργημάτων- Μαρία Χατζηεμμανουήλ. Την σκηνοθεσία και τον ατμοσφαιρικό φωτισμό της παράστασης επιμελήθηκε ο σκηνοθέτης, Νίκος Καραγέωργος. Η καλλιτεχνική επιμέλεια, η επιλογή του έργου και ο σχεδιασμός της παραγωγής ανήκει στον Κώστα Σπυρόπουλο.

Το σκηνικό που αντανακλά την ιδέα της κοινωνικής προσαρμογής σε νέα δεδομένα, είναι έργο της Μαίρης Τσαγκάρη.  Τα κοστούμια επέλεξε η Σοφία Δριστέλα, με γνώμονα την επίτευξη  της συναισθηματικής εγγύτητας των δύο γυναικών. Τέλος, τη μουσική επένδυση της παράστασης επιμελήθηκε η Panik Records, ενώ το ομότιτλο τραγούδι, «Μαμά Μου», συνέθεσε ο σπουδαίος συνθέτης, Γιώργος Σαμπάνης στους στίχους της μοναδικής Ελένης Γιαννατσούλια, ενώ το ερμηνεύει η καταξιωμένη ερμηνεύτρια, Μελίνα Ασλανίδου.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμαννουήλ

Σκηνοθεσία – Φωτισμοί: Νίκος Καραγέωργος

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη

Κοστούμια: Σοφία Δριστέλα

Σύνθεση πρωτότυπου τραγουδιού: Γιώργος Σαμπάνης

Στίχοι πρωτότυπου τραγουδιού: Ελένη Γιαννατσούλια

Καλλιτεχνική διεύθυνση- επιμέλεια – σχεδιασμός παραγωγής: Κώστας Σπυρόπουλος

Εκτέλεση παραγωγής: Κάπα Σίγμα Productions

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Κραμποκούκη

Βοηθός σκηνογράφου: Αλίκη Σπανουδάκη

Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας

Γραφιστική επιμέλεια: Δημήτρης Γκέλμπουρας

Το ομότιτλο τραγούδι της παράστασης ερμηνεύει η Μελίνα Ασλανίδου

Παραγωγή: Panik Theater Productions

Παίζουν: Σοφία Βογιατζάκη, Νίκη Λάμη

Προπώληση εισιτηρίων: ΕΔΩ

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Happy end» στο… θρίλερ με «Το σόι σου»

Φαμίλια ενωμένη, ποτέ νικημένη. Οι οικογενειακές ιστορίες λείπουν από...

Αρπακτικά του σεξ γύρω από την κόρη της Καίτης Χωματά

Η Ιουλία Μαυρομάτη, κόρη της σπουδαίας ερμηνεύτριας του Νέου...

Αθηνά Ωνάση: Αποστεωμένη και γερασμένη η «χρυσή» κληρονόμος σε γκαλά στην πόλη του φωτός

Μια σπάνια δημόσια εμφάνιση, που αδιαμφισβήτητα τράβηξε την προσοχή...

Ευαγγελία Δομάζου: Όσα συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες των «Ελλήνων Μπέκαμ των 60s»

Εχουν περάσει τρεις μήνες από τότε που ο «στρατηγός»...

Κρυφός λεσβιακός έρωτας στη showbiz

Μπορεί τα μάτια της κοινής γνώμης και της εγχώριας...

Δημόσια καυτά φιλιά για τον «ξεχασμένο» Κασσελάκη και τον Τάιλέρ του

Στην «ασταμάτητη αγάπη του», στον έρωτα της ζωής του,...

Με ρόλο στους «Weekenders» η σύζυγος του Βαρθακούρη

Ηρθε το πλήρωμα του χρόνου για την ανανεωμένη Αντελίνα...