Παρασκευή, 18 Απριλίου, 2025

Ο Θοδωρής Ζευγαράς στα χνάρια της αδερφής του Λένας

Στα χνάρια της αδερφής του βαδίζει ο Θοδωρής Ζευγαράς,...

Comeback στο γυαλί για τον Κυριακίδη

Ο κυρ Ηλίας (κατά κόσμον Βλαδίμηρος Κυριακίδης) έρχεται με...

Λίτσα Πατέρα μ’ ένα παράπονο πικρό…

Ενα υποδόριο παράπονο άφησε η αγαπητή αστρολόγος Λίτσα Πατέρα,...

Ολα ανοιχτά για «Super Κατερίνα» και Παπακωστοπούλου

Μυστήριο για την ξανθιά ρεπόρτερ της πρωινής ζώνης! Ποιο...

Σαντορίνη: Οι κάτοικοι με ουρά που δεν μπήκαν ποτέ στα πλοία της φυγής

SOS από τον φιλοζωικό σύλλογο του νησιού SAWA

Δραματικό σήμα κινδύνου για τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης εκπέμπουν ο φιλοζωικός σύλλογος του νησιού SAWA και η Πανελλαδική Φιλοζωική Ομοσπονδία λόγω των αλλεπάλληλων σεισμικών δονήσεων στο νησί. Οι εθελοντές της τοπικής μη κυβερνητικής οργάνωσης εκφράζουν την αγωνία τους για τα γαϊδουράκια που δοκιμάζονται από τη συνεχή σεισμική δραστηριότητα. Η Χριστίνα Καλούδη και ο Καναδός σύζυγός της, Ντέιβιντ, φιλοξενούν στο καταφύγιό τους εκατοντάδες ζώα διαφόρων ειδών, όπως γουρούνια, πάπιες, άλογα και τα γνωστά γαϊδουράκια, που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου στο ανέβασμα των τουριστών από το λιμάνι στα Φηρά.

Εθελοντές του φιλοζωικού συλλόγου του νησιού SAWA εξακολουθούν να φροντίζουν τα ζωάκια στο καταφύγιο εκπέμποντας ταυτόχρονα SOS για την επιβίωσή τους

Τα γαϊδουράκια, τα οποία ταλαιπωρούνται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, διασώζονται στο καταφύγιο της οργάνωσης. Οι άνθρωποι της SAWA εκφράζουν την ανησυχία τους τι θα συμβεί με αυτά τα ζώα, εφόσον χρειαστεί να εκκενωθεί το νησί, το οποίο έχουν ήδη εγκαταλείψει πάνω από 11.000 κάτοικοι και εργαζόμενοι. Εξάλλου η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία με επείγουσα επιστολή προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών, τον δήμαρχο Θήρας και τον ειδικό γραμματέα Ζώων Συντροφιάς ζητά να γίνουν επειγόντως έλεγχοι σε όλο το νησί για τυχόν παρατημένα ζώα.

«Η πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει κύμα φυγής των κατοίκων της Σαντορίνης και υπάρχει το ενδεχόμενο πολλά ζώα όπως σκύλοι, γάτες, ιπποειδή και οικόσιτα ζώα (πουλερικά, αμνοερίφια, κουνέλια κ.λπ,) να μείνουν στο νησί χωρίς φροντίδα. Παρακαλούμε να γίνουν άμεσοι έλεγχοι σε όλο το νησί ώστε να διασφαλιστεί ότι όλα τα κατοικίδια ζώα βρίσκονται σε ασφαλείς συνθήκες και έχουν πρόσβαση σε κατάλυμα, τροφή, νερό και υπαίθριους χώρους σε περίπτωση που το κατάλυμά τους υποστεί ζημιές. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μείνουν δεμένα ζώα χωρίς πρόσβαση σε τροφή και νερό ή ζώα εγκλωβισμένα σε μέρη που μπορεί να καταρρεύσουν. Ζητάμε να μεριμνήσετε για την ασφάλεια όλων των ζώων της Σαντορίνης» αναφέρεται στην επιστολή της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας προς τους δύο υπουργούς και τους συναρμόδιους φορείς.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τατιάνα τα μεσημέρια στον ΑΝΤ1

Πριν να «πάρει» το χρίσμα από τον Γιώργο Παπαδάκη...

Ζεύγος Τανιμανίδη: Συν γυναιξί και τέκνοις στη ζούγκλα των likes

Την ώρα που ο αγαπημένος τους κουμπάρος Μίλτος Καμπουρίδης...

Ο Γιάννης Μπέζος σε σούπερ μάρκετ

Ο ταλαντούχος Γιάννης Μπέζος αποτελεί έναν από τους πιο...

Silver alert τέλος για τη Mελά του «Big Brother»

Η Φραντζέσκα Μελά έδωσε... σημεία ζωής στα μπουζούκια. Για...

Xώσιμο στην Τούνη από την TikToker & stand up comedian Χαρά Τσιώλη

Μπορεί να είναι Μεγάλη Εβδομάδα, ωστόσο το κλίμα στα...
spot_img
spot_img