Τετάρτη, 30 Απριλίου, 2025

Φυλάκιση 16 μηνών με αναστολή στον Μανώλη Παπαμακάριο για τον ξυλοδαρμό της...

Ποινή φυλάκισης 16 μηνών με αναστολή επιβλήθηκε χθες στον...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 30 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Κινηθείτε όσο μπορείτε πιο ήσυχα και διακριτικά, χωρίς...

«The 2Night Show»: Καλεσμένοι του Γρηγόρη Αρναούτογλου η Μαρίνα Ψάλτη και ο...

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχεται στο «The 2Night Show», σε μία...

Η Στεφανία Γουλιώτη στον ρόλο του Αμλετ

Το 2026 το εμβληματικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Αμλετ»...

Έστησαν «ροζ εμπόριο» Τεχνητής Νοημοσύνης «ξεγυμνώνοντας» συμμαθήτριές τους!

Διαπόμπευση σε λύκειο του Ζωγράφου! - Πουλούσαν τις φωτό!

Ενα πρωτοφανές περιστατικό, που αποκαλύπτει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την επικίνδυνη διάσταση της τεχνολογίας, έρχεται στο φως από λύκειο του Ζωγράφου, όπου μαθητές χρησιμοποίησαν Τεχνητή Νοημοσύνη με σκοπό να παραποιήσουν φωτογραφίες ανυποψίαστων συμμαθητριών τους, δημιουργώντας ψεύτικο πορνογραφικό υλικό, το οποίο πουλούσαν αντί μεγάλων χρηματικών ποσών! Η σοκαριστική υπόθεση, την οποία πλέον έχει αναλάβει η ΕΛ.ΑΣ., εγείρει πληθώρα ερωτημάτων σχετικά με τον ρόλο του διαδικτύου και τους τρόπους με τους οποίους οι ανήλικοι μπορούν να προστατευτούν από τις ψηφιακές απειλές.

Το ροζ εμπόριο της Τεχνητής Νοημοσύνης άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι δύο 16χρονοι καβγάδισαν μεταξύ τους, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο. Τότε, ο ένας από τους δύο επικοινώνησε με ορισμένα από τα κορίτσια και τους εκμυστηρεύτηκε όσα έκαναν τόσο καιρό πίσω από την πλάτη τους. Σε κατάσταση σοκ, μία από αυτές ενημέρωσε τη διεύθυνση και λίγο αργότερα ειδοποιήθηκε και η ΕΛ.ΑΣ. «Ηρθε αναστατωμένη και μας είπε τι ακριβώς έγινε. Πλέον, λέει τις έχουν διαγράψει, αλλά ήταν τρομακτικό» δήλωσε φανερά αναστατωμένος ο γονέας μίας εκ των μαθητριών. Τα δύο αγόρια αρχικά αρνήθηκαν όλα όσα τους καταλόγισαν, αλλά τελικά «έσπασαν» και αποκάλυψαν ότι σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης είχαν διακινήσει παραποιημένες φωτογραφίες τις οποίες είχαν επεξεργαστεί με AI και μάλιστα δεν δίστασαν να τις πουλάνε αντί 100 ευρώ τη μία!

Αμέσως την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ζωγράφου της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αττικής, που εντόπισε στα κινητά τους τηλέφωνα φακέλους που περιείχαν 5.000 φωτογραφίες και 500 βίντεο κοριτσιών. Μάλιστα, οι αξιωματικοί που ανέλαβαν την έρευνα διαπίστωσαν πως σε πολλές περιπτώσεις οι φωτογραφίες των κοριτσιών είχαν παραποιηθεί προκειμένου να εμφανίζονται γυμνές ή ημίγυμνες. «Ενα από τα κορίτσια κατήγγειλε το περιστατικό. Ζητήσαμε από τα δύο παιδιά να μας δείξουν τα κινητά τους, μας τα έδωσαν και είδαμε κάποιες φωτογραφίες. Μου είπαν ότι προσπαθούσαν να κάνουν μια εφαρμογή από περιέργεια. Να παίξουν μια εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης. Ζήτησαν συγγνώμη» ανέφερε η καθηγήτρια στην οποία καταγγέλθηκε το περιστατικό.

Την ίδια ημέρα ενημερώθηκαν οι οικογένειες των μαθητριών, με τουλάχιστον πέντε από αυτές να αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους στο υλικό που είχε κατασχεθεί. Οπως εξήγησαν, σε κάποιες περιπτώσεις επρόκειτο για φωτογραφίες τους από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ άλλες είχαν τραβηχτεί εν αγνοία τους. Ως εκ τούτου, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των δύο μαθητών, αλλά και σε βάρος των γονέων τους ηλικίας 50, 49 και 43 ετών, για παραμέληση της εποπτείας τους. Παράλληλα, τα κινητά των αγοριών κατασχέθηκαν και εστάλησαν για περαιτέρω εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Οι δυο τους οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης και στη συνέχεια αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Kαληνύχτα Ελλάδα» με άγριο παρασκήνιο

Mια απρόσμενη έκπληξη περίμενε χθες τους τηλεθεατές του «Καλημέρα,...

Η Σάττι ακύρωσε την ευρωπαϊκή περιοδεία της

Προγραμματίζει εκ νέου τη διεθνή περιοδεία της η Μαρίνα...

Ζευγάρι η Παναγιώταρου με τον νεαρό Α. Λυκούδη

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει τους τελευταίους μήνες η Αλεξάνδρα...

«Κλάρες» στο καρνέ του call girl της ΕΛ.ΑΣ.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για την αστυνομικίνα-call girl που...

Η εμφάνιση της όλο χαμογελαστής Μαρέβας επισκίασε ακόμα και αυτή της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ

Ηταν ένας νεκρός Πάπας, πενήντα παγκόσμιοι ηγέτες, έντεκα βασιλιάδες,...

Θεοδωροπούλου με μαύρο θηρίο

Ενα μαύρο, θηριώδες Range Rover οδηγεί πλέον η Ζέτα...
spot_img
spot_img