Τρίτη, 15 Απριλίου, 2025

Συγκλονίζει η Κατερίνα Καινούργιου: «Ένιωθα ότι δεν έχει νόημα η ζωή μου»

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Super Κατερίνα» σχολίαζαν την...

Άννα Κυριακού: Η «θεία της TV» γράφει τη ζωή της

Στις προθήκες των βιβλιοπωλείων θα βρίσκονται από τις αρχές...

Πρόβες της Νία Βαρντάλος στο Παλλάς

Στην Ελλάδα βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες η Νία...

Game of thrones στην πλάτη του Ιερώνυμου

Ο μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος δεν μπορούσε να κρύψει...

«Εκείνος κι εκείνος» στο θεατρικό σανίδι με Κωνσταντίνου και Σταρόβα

Με μια ανανεωμένη σκηνοθεσία και νέο πρωταγωνιστικό δίδυμο θα παρουσιάσει σε περιοδεία το σατιρικό έργο του Κώστα Μουρσελά «Εκείνος και Εκείνος» ο Αλέξανδρος Ρήγας. Πρόκειται για ένα από τα πιο επιτυχημένα και δημοφιλή έργα του, που έγραψε ιστορία στην κρατική τηλεόραση με το αχτύπητο δίδυμο Βασίλη Διαμαντόπουλου – Γιώργου Μιχαλακόπουλου.

Η παράσταση είχε παρουσιαστεί και πέρσι, όταν ο Γιώργος Κωνσταντίνου συνάντησε στο θεατρικό σανίδι τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Αλέξανδρο Ρήγα, και έδωσαν σάρκα και οστά στο διαχρονικό «Εκείνος και Εκείνος». Αυτή τη φορά μαζί τους θα βρεθούν επί σκηνής η Σοφία Μανωλάκου και ο Δημήτρης Σταρόβας.

Ενας ύμνος στην ποιητική αλητεία, στην παράλογη λογική σκέψη και στο ελεύθερο χιούμορ. Ενα έργο που συγγενεύει με το θέατρο του παραλόγου και με την επιθεώρηση, μα πάνω απ’ όλα με τη σατιρική -σκεπτόμενη- κωμωδία. Ο Λουκάς και ο Σόλων (Λεωνίδας Κακούρης), οι πρωταγωνιστές του έργου, είναι δύο σοφοί περιπλανώμενοι μποέμ, δύο άνθρωποι που θέλουν να είναι ελεύθεροι και τίποτα να μην τους εμποδίζει στο ταξίδι της ελευθερίας τους.

Ο Κώστας Μουρσελάς (1932-2017) υπήρξε από τους σημαντικότερους Ελληνες συγγραφείς, που ξεχώρισε για τη σατιρική, αιχμηρή ματιά του απέναντι στη σύγχρονή του ελληνική πραγματικότητα. Υπέγραψε σπουδαίες επιτυχίες τόσο στο θέατρο όσο και στην πεζογραφία, ενώ αρκετά από τα έργα του μεταφέρθηκαν και σε μορφή τηλεοπτικών σεναρίων («Ω, τι κόσμος, μπαμπά», «Η κυρία δεν πενθεί», «Εκείνος κι Eκείνος», μονόπρακτα που γράφτηκαν κατά τη δικτατορία, σατιρίζοντας όλα τα κακώς κείμενα, «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά», που αποτέλεσε τεράστια τηλεοπτική επιτυχία, κ.ά.).

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τατιάνα τα μεσημέρια στον ΑΝΤ1

Πριν να «πάρει» το χρίσμα από τον Γιώργο Παπαδάκη...

«Τρυπώσαμε» στη βίλα της ακολασίας στα Γλυκά Νερά του νομού Αττικής!

Οσα θα αποκαλύψουμε σήμερα για τον τελικό προορισμό πολλών...

Η Αννα της Λίνας έκθεμα (!) στην Εθνική Πινακοθήκη

«Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει» στην Εθνική Πινακοθήκη, όπου...

O Kώστας Τσαρούχας «απασφάλισε»: Τηλεπαρουσιάστριες στα πρόθυρα της… πορνείας

Ατάκες σκέτο δηλητήριο για τηλεπαρουσιάστριες από το στόμα του...

Ντόμινο εξελίξεων από την πρόθεση του Θέμη Μάλλη να αποχωρήσει από την εκπομπή της Καινούργιου

Ο μαέστρος των ψυχαγωγικών προγραμμάτων της εγχώριας μικρής οθόνης...

«Κοπανατζής» παιδοβιαστής για καφεδάκι

Λόγω «προβλημάτων υγείας» ο καταδικασμένος για τον βιασμό της...
spot_img
spot_img