Τρίτη, 25 Μαρτίου, 2025

«Παιχνίδια εκδίκησης»: Η Στέλλα ανησυχεί πως ο Άγης θα καταλάβει ότι αυτή...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Παιχνίδια εκδίκησης».Η Μαρίνα κι η Χρύσα...

H Άννα Μάσχα αποκαλύπτει: Μετά από 25 χρόνια με αποκατέστησε

H Άννα Μάσχα βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Μαμά-δες και...

«Άγιος έρωτας»: Η Χλόη περνά την πρώτη νύχτα του γάμου της με...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Άγιος έρωτας».Η Χλόη...

Απόστολος Ρουβάς – Φανή Γιαβρίδου: Οι φωτογραφίες από τον γάμο τους

Ο Απόστολος Ρουβάς και η αγαπημένη του Φανή Γιαβρίδου...

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τα έσπασε όλα όταν επέστρεψε στο κελί της

Αναστολή καθηκόντων για τους Τσάκωνα, Τσιόλα και Τσαντίρη!

Την αναστολή καθηκόντων των τριών κρατικών ιατροδικαστών που κατέθεσαν στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τις δολοφονίες των δύο μικρότερων κοριτσιών της αποφάσισε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, για λόγους δημόσιου συμφέροντος. Η εν λόγω απόφαση, που αφορά τους ιατροδικαστές Χριστίνα Τσάκωνα, Αγγελική Τσιόλα και Σωκράτη Τσαντίρη, ήρθε μία ημέρα μετά την απόφαση του δικαστηρίου να διαβιβάσει τα πρακτικά της πολύκροτης δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να διερευνηθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι στη μαραθώνια αγόρευσή της, διάρκειας 12 ωρών, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βασιλική Δημοπούλου είχε παραθέσει στο ακροατήριο το ατελείωτο γαϊτανάκι αντιφάσεων στις οποίες φέρεται ότι υπέπεσαν οι κρατικοί ιατροδικαστές, μιλώντας, μεταξύ άλλων, για ψέματα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, ακόμη και για εμπαιγμό της έδρας! «Η κατηγορουμένη, προκειμένου να καλύψει τα εγκλήματά της, βρήκε πρόσφορο έδαφος στον κύκλο των ιατροδικαστών» είχε πει, μεταξύ άλλων, η εισαγγελική λειτουργός, αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές ακόμη και για επιχειρούμενη συγκάλυψη της αλήθειας από τους ειδικούς.

Στο μεταξύ, πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας θέλουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου να έκανε γυαλιά καρφιά το κελί της στον Κορυδαλλό, λίγη ώρα αφότου της ανακοινώθηκε η απόφαση των δις ισοβίων για τις δολοφονίες των δύο μικρότερων κοριτσιών της, της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ιριδας. Σύμφωνα με τις περιγραφές συγκρατούμενης της καταδικασμένης μητέρας από την Πάτρα, η 36χρονη σε κατάσταση αμόκ άρχισε να σπάει ό,τι έβρισκε μπροστά της, απειλώντας θεούς και δαίμονες για την καταδίκη της. «Οταν γύρισε στο κελί της, τα έσπασε όλα, χτύπαγε τοίχους, έβριζε τους δικαστές ότι τη δίκασαν άδικα για τα παιδιά της. Φώναζε: “Θα δείτε τώρα ποια είμαι, τώρα που θα πάω σε άλλες φυλακές θα δουν ποια είμαι”» αποκάλυψε η κρατούμενη των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου

Και πρόσθεσε: «Δεν καταλάβαινε τίποτα. Εβριζε και εμάς. Ελεγε: “Χαρήκατε που δικάστηκα, με καταστρέψατε”. Την είχε πιάσει αμόκ. Φώναζε πως είναι αθώα. Ελεγε: “Εγώ ήμουν καλή μάνα, είμαι αθώα, θα βάλω τους καλύτερους δικηγόρους”». Πρόσθεσε, δε, ότι «εμείς χαρήκαμε γιατί είμαστε σίγουροι ότι έχει “φάει” τα παιδιά της». Οπως κατέληξε η τρόφιμος των φυλακών, η Ρούλα Πισπιρίγκου φτιαχνόταν και βαφόταν προτού πάει στο δικαστήριο, για να τη βλέπει ο πρώην σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης. «Για να δούμε τώρα, θα βάψει ξανά ρίζα εκεί που θα πάει;» αναρωτήθηκε στο τέλος.

Σύμφωνα, πάντως, με τη δικηγόρο της καταδικασμένης σε δις ισόβια 36χρονης Βάσω Πανταζή, οι παραπάνω ισχυρισμοί είναι ψευδείς. «Να ξέρετε ότι η κυρία Πισπιρίγκου δεν έχει συγκρατούμενη. Επομένως όλο αυτό το ρεπορτάζ είναι ψευδές. Και προκαλώ αυτήν την κυρία, η οποία κατέθεσε δήθεν και έδωσε πληροφορίες τέτοιες, να βγει και επώνυμα και να πει ποια είναι και να το λύσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ερχεται… lifting στους «Weekenders»

Μένουν στον ΑΝΤ1 ο Θανάσης Πάτρας και ο Δημήτρης...

«Kitchen Lab»: Πώς «μεταμορφώνει» ο Άκης τον κλασικό μπακαλιάρο σκορδαλιά;

Ο Άκης Πετρετζίκης, εκτάκτως σήμερα, παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen...

Ολα τα must items για να… ανθίσει η ντουλάπα σου και να ξεχωρίσεις στο styling

Οσο και αν οι μετεωρολόγοι λένε πως ο καιρός...

Η Αλίκη και οι… εμίρηδες της Ρόδου

Η μαφία στη Ρόδο στήθηκε στα πρότυπα του «τσιμέντου»...