H πιο νόστιμη ταξιδιωτική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, το «Akis’ Food Tour», το υπέροχο γαστρονομικό ταξίδι του Άκη Πετρετζίκη, συνεχίζεται δυναμικά στις οθόνες μας και μας προσκαλεί σε νέες αντισυμβατικές γαστρονομικές περιπέτειες. Απόψε στις 21:00, το γευστικό ταξίδι του Άκη βάζει πλώρη για τη Φωκίδα. Ο Άκης Πετρετζίκης ανακαλύπτει τη μαγεία της περιοχής από τη θάλασσα ως το βουνό, μέσα από συνταγές και εξορμήσεις που γεννιούνται μπροστά στα μάτια μας.
Η περιπέτειά του ξεκινά στον μώλο της Ιτέας, όπου οι ψαράδες στήνουν την αυτοσχέδια ψαραγορά τους και ο Άκης μαγειρεύει επιτόπου με την Ευαγγελία, σ’ έναν αυτοσχέδιο πάγκο, σαργούς με χορταρικά εποχής. Λίγο πιο πέρα, στο ζαχαροπλαστείο Αρχοντικό, ο Σοφοκλής τον περιμένει για να του αποκαλύψει το μυστικό πίσω από το γαλακτομπούρεκο με φύλλο κανταΐφι – ένα από τα πιο πολυσυζητημένα γλυκά της περιοχής. Στη Δεσφίνα, ο Θεόδωρος Σαμουήλ ανοίγει τον ξυλόφουρνό του και δείχνει πώς γίνονται τα παξιμάδια που έχουν αποκτήσει φανατικούς φίλους από κάθε γωνιά της Φωκίδας.
Στην Άμφισσα, η περιήγηση συνεχίζεται στη συνοικία της Χάρμαινας, όπου τα παλιά βυρσοδεψεία δίνουν φωνή στην ιστορία της πόλης και το μυθικό «στοιχειό» ζωντανεύει μέσα από αφηγήσεις και εικόνες. Το απόγευμα κλείνει με τσίπουρο και κοντοσούβλι σε ένα από τα παλαιότερα αποστακτήρια της περιοχής, με μια ατμόσφαιρα γλεντιού. Τη δεύτερη μέρα ο Άκης απογειώνεται – κυριολεκτικά – με αλεξίπτωτο πλαγιάς πάνω από τους Δελφούς, και επιστρέφει στην Άμφισσα για μια μοναδική εμπειρία στο Καφεθέατρο 1929. Εκεί, στην αυθεντική θεατρική σκηνή ενός ιστορικού καφενείου, ανεβαίνει στο σανίδι με ένα αυτοσχέδιο σκετς πριν δοκιμάσει τις περίφημες ελιές της περιοχής.
Στο Γαλαξίδι ο Μανώλης Ζυμαρίδης εξηγεί γιατί το ραβανί της περιοχής φτιάχνεται με ρύζι, ενώ ο Νίκος Μπεμπέλης ετοιμάζει γεμιστά κρεμμύδια – τα «κελέμια» – μπροστά στο τζάκι, μοιράζοντας ιστορίες από μια ολόκληρη ζωή στην τοπική ταβέρνα του. Η εκπομπή ολοκληρώνεται στην Αγόριανη, με βόλτα μέσα στο δάσος με γουρούνες, παρέα με μια ομάδα ντόπιων. Η βραδιά κλείνει φυσικά με ψήσιμο κρεατικών. Ένα φινάλε που παντρεύει τη φύση με τη γεύση. Με οδηγό τη γαστρονομία και όχημα τους ανθρώπους του τόπου, το Akis’ Food Tour ταξιδεύει στη Φωκίδα για να φωτίσει την ομορφιά της μέσα από εικόνες, γεύσεις και συναρπαστικές συναντήσεις.
Συνοδοιπόροι του Άκη στο «Akis’ Food Tour» είναι οι τηλεθεατές που του προτείνουν τα μέρη που επισκέπτεται αλλά και οι ντόπιοι κάτοικοι κάθε περιοχής που τον βοηθούν να ανακαλύψει τι σημαίνει πραγματικά «υψηλή γαστρονομία» στις ντόπιες κουζίνες, στα χωράφια και τα βουνά της Ελλάδας. Ξεχωριστοί άνθρωποι, υπέροχες συνταγές και τοπία που πραγματικά δείχνουν την Ελλάδα, όπως δεν την έχετε ξαναδεί. Αυθεντικές συνταγές και άνθρωποι που κάνουν την παράδοση, τέχνη.