Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Εκτός από τον νέο κύκλο του «GNTM» η Ηλιάνα Παπαγεωργίου

Εκτός η Ηλιάνα Παπαγεωργίου από το «GNTM», αλλά και...

Το γαμήλιο πάρτι στο Γκάζι για Τσακαλώτο και Νάσση, οι οποίοι ...

«Παντρεύτηκε» ο... μπαμπάς, όχι τη Σκάρλετ Γιόχανσον ή την...

Διακοπές στο Αιγαίο για τον ηθοποιό Τζέισον Στέιθαμ και το μοντέλο Ρόζι...

Ο Τζέισον Στέιθαμ και η Ρόζι Χάντινγκτον διαφημίζουν την...

Στεφανία Γουλιώτη: «Έχω περάσει από μεγάλα σκοτάδια και πολλή θλίψη»

Η Στεφανία Γουλιώτη παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωίαν...

Ξέσπασμα οργής από τον Καλαθά

Ο γνωστός ηθοποιός, με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο του ανάπηρου πατέρα του, μιλά για την αναλγησία κράτους και πολιτών απέναντι στα ΑΜεΑ

Ο γνωστός ηθοποιός, με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο του ανάπηρου πατέρα του, μιλά για την αναλγησία κράτους και πολιτών απέναντι στα ΑΜεΑ

Για έλλειψη υποδομών και παντελή αδιαφορία απέναντι στους ανθρώπους με αναπηρία καταγγέλλει την πολιτεία ο Στέλιος Καλαθάς.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

Ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος έχασε τον ανάπηρο πατέρα του Νίκο πριν από λίγο καιρό, μιλά στην «Espresso» για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, ενώ κάνει λόγο για ρατσιστική συμπεριφορά πολλών Ελλήνων απέναντι σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. «Μόνο στα λόγια είμαστε ευαισθητοποιημένοι. Σε ό,τι αφορά τα πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του ένας άνθρωπος με αναπηρία είμαστε παγερά αδιάφοροι» ξεσπά ο ηθοποιός προχωρώντας σε συγκεκριμένα παραδείγματα: «Ο καθένας παρκάρει όπου βρει, χωρίς να σκέφτεται ότι μπορεί να υπάρχει εκεί μπάρα για αναπήρους ή ότι δεν θα μπορεί να περάσει από το σημείο ένας τυφλός».

Χωρίς υποδομές

Οπως καταγγέλλει, δεν υπάρχουν γενικότερα υποδομές στη χώρα μας για τους ανθρώπους με αναπηρία. «Ο πατέρας μου έπαθε γάγγραινα. Εφραξαν οι αρτηρίες του επειδή κάπνιζε πολύ και του έκοψαν το πόδι. Ηταν δύσκολο. Εύχομαι ούτε ο εχθρός μου να μην το ζήσει αυτό, γιατί ήταν και πάρα πολύ σκληρό. Αυτό που αντιμετώπισα τους τελευταίους μήνες ήταν η αδιαφορία της Πολιτείας απέναντι στα άτομα με αναπηρίες. Να μην τύχει σε κανέναν εύχομαι, διότι για μένα ήταν ένα μεγάλο σοκ. Συνειδητοποιείς πόσα πράγματα που θεωρούσες εύκολα, όπως το να κατέβει ένας άνθρωπος από το ασανσέρ ή να βγει έξω για ν’ αναπνεύσει λίγο αέρα, είναι τελικά πολύ δύσκολα γι’ αυτούς τους ανθρώπους».

Μέσα από αυτή την περιπέτεια ο Στέλιος δηλώνει ότι έγινε πιο ευαίσθητος. «Θεωρώ ότι πρέπει όλοι μας να είμαστε πιο σεβαστικοί απέναντι στους ανθρώπους με αναπηρία, γιατί είναι πιο αδύναμοι από μας» αναφέρει ο ηθοποιός, ο οποίος πέρα από την ενασχόλησή του με την υποκριτική διδάσκει κιόλας τη βιωματική μέθοδο συναισθηματικής διαλεκτικής, που βραβεύτηκε το 2012 από την UNESCO. «Μέσα από αυτήν οι ενδιαφερόμενοι μαθαίνουν να διαχειρίζονται και να εκφράζουν σωστά τα συναισθήματά μας» εξηγεί. Παράλληλα, ο Καλαθάς ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του την ερχόμενη Παρασκευή στο θέατρο Αμιράλ, όπου θ’ ανέβει για δεύτερη χρονιά η παράσταση «Μέθοδος Γκρόνχολμ».


14.10.2015 espresso weekend 260x320

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ντόπα και κόκα από «σφίχτη» γκουρού! – Οι περιπέτειες με το νόμο του ιντερνετικού Mr Fitness

«Στα πράσα» πιάστηκε γνωστός ινσταγκράμερ, που εμφανίζεται ως «γκουρού»...

Ο Αθερίδης σόκαρε το πανελλήνιο μιλώντας για την «άγνωστη» περιπέτεια με την υγεία του

Σόκαρε το πανελλήνιο ο Θοδωρής Αθερίδης για το εγκεφαλικό...

Εκτός από τη σύζυγο νάρκωνε και την κόρη του για να τη βιάσουν άνδρες

Σε κατάσταση σοκ οι Γάλλοι παρακολουθούν τις καταιγιστικές εξελίξεις...

Η κόρη της Ντενίση, Μαριτίνα, έβγαλε στη… φόρα τον σύντροφό της

Η κούκλα κόρη της Μιμής Ντενίση μεγάλωσε και είναι...

Το γαμήλιο πάρτι στο Γκάζι για Τσακαλώτο και Νάσση, οι οποίοι επισημοποίησαν τη σχέση τους

«Παντρεύτηκε» ο... μπαμπάς, όχι τη Σκάρλετ Γιόχανσον ή την...