Παρασκευή, 14 Μαρτίου, 2025

Θεσσαλονίκη «ανεβαίνει» η απολαυστική κωμωδία των Ρέππα και Παπαθανασίου

Επειτα από δύο χρόνια επιτυχίας, 350 παραστάσεις και 90.000...

Οι πενήντα αποχρώσεις φαρμάκου για το… Πάρκινσον

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Βρετανία με την αποκάλυψη του...

Χειρουργείο και ακύρωση συναυλιών για τον Μπίλι Τζόελ

Για την υγεία του Μπίλι Τζόελ φοβούνται οι θαυμαστές...

Η Μάργκοτ Ρόμπι έτοιμη για… κουνελάκι

Χάρη στο ολόσωμο γυμνό στην ταινία «Ο λύκος της...

Τα κρυφά χαρίσματα των stars!

Το IQ του Σταλόνε, οι ιατρικές έρευνες της Κούντροου, η υποτροφία της Μπέκινσεϊλ και τα… κινεζικά της Σορβίνο

Ενας «μποξέρ» με IQ παρόμοιο με του Αϊνστάιν, ένα «φιλαράκι» με καριέρα ιατρικής ερευνήτριας και ένα σέξι «βαμπίρ» με ειδίκευση στη γαλλική και τη ρωσική λογοτεχνία συγκαταλέγονται μεταξύ των σταρ του Χόλιγουντ που διαθέτουν «κρυφά» ταλέντα.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Ο κινηματογραφικός Ρόκι μπορεί να κατατροπώνει τους αντιπάλους του χάρη στη σωματική δύναμή του, στην πραγματική ζωή όμως ο Σιλβέστερ Σταλόνε στηρίζεται περισσότερο στο μυαλό του. Ο 70χρονος ηθοποιός είναι ένας από τους εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο, καθώς το IQ του είναι 160, όσο δηλαδή και του Αλμπερτ Αϊνστάιν! Είναι επίσης σεναριογράφος και σκηνοθέτης, ενώ ζωγραφίζει, με την τιμή πώλησης των πινάκων του να ξεπερνάει τα 85.000 ευρώ.

Η Φίμπι της τηλεοπτικής σειράς «Τα Φιλαράκια» μπορεί να μην φημιζόταν για την εξυπνάδα της, η Λίζα Κούντροου όμως είναι ακριβώς το αντίθετο: Η 53χρονη ηθοποιός έχει IQ 154 και προτού την κερδίσει η υποκριτική, σπούδασε στο κολέγιο Βασάρ της Νέας Υόρκης και εργάστηκε ως ιατρική ερευνήτρια. Ηταν μέλος της ερευνητικής ομάδας του γιατρού πατέρα της Λι Κούντροου και, μάλιστα, το όνομά της αναφέρεται σε έρευνά του.

Η Κέιτ Μπέκινσεϊλ, που έγινε γνωστή από τον ρόλο του βαμπίρ Σελίν στις ταινίες «Underworld», κέρδισε στα νιάτα της υποτροφία στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Επί τρία χρόνια σπούδασε ρωσική και γαλλική λογοτεχνία, ζώντας επί έναν χρόνο στο Παρίσι. Σε μικρή ηλικία, δε, κέρδισε δύο φορές βραβείο για νεαρούς συγγραφείς χάρη στα ποιήματα και τα διηγήματά της.

Λογοτεχνία στο Γέιλ

Σπουδές στη λογοτεχνία -και, μάλιστα, στο πανεπιστήμιο Γέιλ- έχει και η Τζόντι Φόστερ, η οποία πήρε το πτυχίο της με άριστα το 1985. Δείγματα γραφής της εξυπνάδας της η κινηματογραφική Κλαρίς της «Σιωπής των Αμνών» είχε δώσει από πολύ μικρή ηλικία, καθώς από τα 3 της μπορούσε να διαβάζει, ενώ μιλάει επίσης άπταιστα γαλλικά. Η βραβευμένη με Οσκαρ για την ερμηνεία της στην «Ακαταμάχητη Αφροδίτη» Μίρα Σορβίνο μιλάει κινεζικά, ενώ η Τζίνα Ντέιβις, που έχει IQ 140, παίζει πιάνο, φλάουτο και εκκλησιαστικό όργανο, ενώ έχει πολύ καλές επιδόσεις στην τοξοβολία. Τέλος, ο «κακός» του «Hangover» Κεν Τζέονγκ είναι γιατρός, ενώ η Μαγίμ Μπιάλικ του «Big Bang Theory» έχει σπουδές στις νευρολογικές επιστήμες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Γεροντιδάκης και Αναστασία Παντούση… full in love

Ζευγάρι στη μεγάλη οθόνη ο Γιώργος Γεροντιδάκης και η...

Ηλίας Ζάρμπαλης: Ο κομμωτής των stars έμεινε στον… άσο

❱❱ Διπλή «καμπάνα» στον hairstylist από το Δ' Τριμελές...

«Καρφί» από Μουζουράκη για τις πρώην συντρόφους του

«Μπηχτή» του Πάνου Μουζουράκη για τις πρώην του. Ο...

Η Λιόλιου βγάζει… βόλτα σκύλους

Χαμός στο TikTok με το νέο τραγούδι της Κατερίνας...

Το τελευταίο αντίο στην Καίτη Κωνσταντίνου – Υποβασταζόμενη η μητέρα της

Φίλοι συνάδελφοι και συγγενείς θα πουν σήμερα στις 12...

Γιώργος Λαμπάτος: Καλημέρα νέα ζωή χωρίς μούχλα!

Ενα διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Ελευθερίου, στα Κάτω...