Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο ντελιβεράς που είχε αφοδεύσει σε ασανσέρ και πασάλειψε τους τοίχους μονοκατοικίας...

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυόμισι μήνες από εκείνο...

Ένοχος για βιασμό ο Ηλίας Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης...

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Ηλία Μίχο...

H Mαριαγάπη του «GNTM» μίλησε για την περιπέτεια με τον καρκίνο του...

Η Μαριαγάπη Ξυπολιά αποκάλυψε πως πρόλαβε τον καρκίνο του...

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις 21χρονης για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια μεγαλογαιοκτήμονα...

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον 57χρονο μεγαλογαιοκτήμονα,...

Βολές Κόκκαλη κατά Μαρινάκη

❱❱ Ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού αποκάλυψε ότι ο νυν ιδιοκτήτης ευθύνεται που δεν έχει αποκτήσει τις μετοχές της εταιρίας ΚαραϊσκάκηΣτη… σέντρα τον Βαγγέλη Μαρινάκη βγάζει ο Σωκράτης Κόκκαλης για το στάδιο Καραϊσκάκη!

Ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού αναφέρει με ανακοίνωσή του ότι οι διαπραγματεύσεις που έχει ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης με τις πιστώτριες τράπεζες της εταιρίας Καραϊσκάκη Α.Ε., που διαχειρίζεται το Στάδιο Καραϊσκάκη ως το 2052 με βάση σύμβαση παραχώρησης που είχε υπογραφεί το 2003, είναι η αιτία για την καθυστέρηση στην τυπική μεταβίβαση των μετοχών του στον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Μάλιστα, η εταιρία που διαχειρίζεται το γήπεδο έχει υψηλές τραπεζικές υποχρεώσεις, περί τα 45.000.000 ευρώ, που αδυνατεί να εξυπηρετήσει.

Ο κ. Κόκκαλης αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση: «Με το από 06/07/2010 Ιδιωτικό Συμφωνητικό συμφωνήθηκε η μεταβίβαση των μετοχών μου στις εταιρίες ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΘΡΥΛΟΣ Α.Ε. και ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α.Ε. στον κ. Ευάγγελο Μαρινάκη ή/και σε Εταιρείες του. Οι μεταβιβάσεις των μετοχών μου στις ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ΘΡΥΛΟΣ Α.Ε. έχουν, ως γνωστόν, ολοκληρωθεί ήδη από το 2010. Οσον αφορά την ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α.Ε. έχουν ήδη από 17/12/2010 υπογραφεί σχέδια συμφωνητικών μεταβίβασης μετοχών, έχει πληρωθεί από εμένα ο τότε επιβαλλόμενος σχετικά φόρος και έχει καταβληθεί το σύνολο του συμφωνηθέντος τιμήματος μεταβίβασης».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται: «Εκτοτε η ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α.Ε., συνεπώς και το Στάδιο “Ε.Ο.Ε. Γ. Καραϊσκάκης”, τελούν υπό τον αποκλειστικό έλεγχο όσον αφορά τη δική μου συμμετοχή (50%), του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη. Η τυπική διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών (κατ’ άρθρο 8β του Κ.Ν.-2190/20) καθυστερεί λόγω διαπραγματεύσεων που έχουν, ερήμην μου, εκπρόσωποι του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη με τις δανείστριες τράπεζες».

Με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό (1η Ιουλίου 2015 – 30 Ιουνίου 2016) ο συνολικός δανεισμός της Καραϊσκάκη Α.Ε. ανερχόταν σε περίπου 42.000.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή ο κύκλος εργασιών εμφανιζόταν μειωμένος σε σύγκριση με την προηγούμενη χρήση (4.092.000 ευρώ από 4.425.000 ευρώ), ενώ οι ζημιές μετά φόρων είχαν αυξηθεί και έφταναν το 1.500.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του μητρώου επιχειρήσεων (ΓΕΜΗ) συνδιευθύνοντες σύμβουλοι της Καραϊσκάκη Α.Ε. είναι ο πρώην γενικός γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ Γιάννης Χρυσικόπουλος και ο Β. Βασιλειάδης. Το γήπεδο, που εγκαινιάστηκε λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες με πλήθος καταστημάτων κ.ά., σήμερα εμφανίζει εικόνα πλήρους εγκατάλειψης.

Η Καραϊσκάκη Α.Ε. με τη σύμβαση εκχώρησης που είχε υπογραφεί στις 20 Μαΐου 2003 είχε υποκαταστήσει τον Ολυμπιακό στα δικαιώματα και στις υποχρεώσεις του έναντι της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Ετσι απέκτησε το δικαίωμα χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης για 49 χρόνια του σταδίου Καραϊσκάκη. Κύριος του ακινήτου είναι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός διέψευσε το θέμα τονίζοντας ότι «η μεταβίβαση του 50% των μετοχών της ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α.Ε. από τον κ. Κόκκαλη στον κ. Μαρινάκη δεν ολοκληρώθηκε, λόγω μη εκπλήρωσης των προϋποθέσεων για τη μεταβίβαση και την ύπαρξη νομικών επιπλοκών, σε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, του υπολοίπου 50% των μετοχών».

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...