Τρίτη, 6 Μαΐου, 2025

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 06 Μαΐου

ΚΡΙΟΣ: Αποφύγετε τα παιχνίδια κυριαρχίας, ακόμα κι αν έχει...

Η Νία Βαρντάλος μίλησε για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη

Η Νία Βαρντάλος παραβρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «Τετ...

Συγκλονίζει η Άντζελα Δημητρίου για τη μητέρα της: «Μάτωσε η ψυχή μου...

Στον καναπέ της εκπομπής «After Dark» κάθισε η Άντζελα...

Ενδυματολογικοί «θησαυροί» εν Αθήναις για τους… Ιντιάνα Τζόουνς των vintage

Σε μια εποχή που η ακρίβεια χτυπά τα νοικοκυριά...

«Wi-Fi» στον εγκέφαλο

❱❱ Μελέτες αναφέρουν ότι κάθε άνθρωπος έχει το δικό του «ασύρματο δίκτυο», το οποίο συγκεντρώνει συνεχώς πληροφορίες για τους άλλουςΤα προαισθήματα και αυτά που λέει το ένστικτο είναι αποτέλεσμα του «ασύρματου δικτύου» που διαθέτει ο ανθρώπινος εγκέφαλος, το οποίο συγκεντρώνει συνεχώς πληροφορίες για άλλους ανθρώπους. Αυτό είναι το συμπέρασμα καθηγητή του πανεπιστημίου του Σέφιλντ στη Βρετανία, ο οποίος υποστηρίζει ότι η ερευνητική δουλειά του δείχνει πως η γλώσσα παίζει περιορισμένο ρόλο σε ό,τι αφορά την επικοινωνία.

Την άποψη του καθηγητή Ντίγκμπι Τατούμ συμμερίζονται εδώ και χρόνια οι επαγγελματίες παίκτες πόκερ, οι οποίοι πιστεύουν ότι μπορούν να ψαρέψουν σημάδια για το αν έχουν καλό χαρτί οι αντίπαλοί τους ακόμα και από ανεπαίσθητες κινήσεις. 

«Μπορούμε τώρα να γνωρίζουμε απευθείας τι αισθάνονται οι άλλοι άνθρωποι αλλά και πού εστιάζουν την προσοχή τους. Αυτό είναι εφικτό χάρη στην απευθείας σύνδεση μεταξύ του εγκεφάλου μας και αυτού άλλων ανθρώπων. Αυτό το αποκαλώ διεγκέφαλο (interbrain)» δήλωσε ο καθηγητής στη «Sunday Telegraph».

Ο κλινικός καθηγητής Ψυχοθεραπείας, που έχει γράψει τα σχετικά συμπεράσματά του στο βιβλίο «The Interbrain», προσθέτει ότι οι άνθρωποι έρχονται κοντά σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, συναυλίες και θρησκευτικές τελετές χάρη στον διεγκέφαλο, ενώ προειδοποίησε ότι η επικοινωνία μέσω βιντεοκλήσης μπορεί να μην επιτρέπει τη λειτουργία αυτής της διαδικασίας. «Η συναισθηματική μετάδοση εκδηλώνεται με την ταχύτητα του φωτός, όχι με την ταχύτητα της ηλεκτρονικής μετάδοσης. Η πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία συνοδεύεται από ήχο, από χειρονομίες, από τη μυρωδιά του ιδρώτα, από τη δυνατότητα της αφής και από μια σύνδεση» καταλήγει ο καθηγητής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Νιώθω ευγνώμων που η ζωή σε έφερε στον δρόμο μου», εξομολογήθηκε Ελληνίδα ηθοποιός

Τρελά ερωτευμένη δηλώνει γνωστή ηθοποιός με τον σύζυγό της...

Νεκρός στο σπίτι του ο «Μήτση» της Μαρινέλλας

Η είδηση, βγαλμένη από το αστυνομικό ρεπορτάζ για το...

Η «ωραία των Αθηνών» ταξίδεψε στο χθες!

Αρωμα από το ελληνικό «The crown» είχε η εκδήλωση...

Αθόρυβο «baby bloom» για τη δυναστεία Λαιμού

Οπως επιτάσσει το «old money», σεμνά, μακριά από φλας...

Πένθος για τη Χριστίνα Αλεξανιάν

Δύσκολες ώρες περνάει η Χριστίνα Αλεξανιάν καθώς έχασε αγαπημένο της πρόσωπο.

Υπουργός παντρεμένος θέλει εντυπωσιακή τραγουδίστρια!

Νέες παράνομες ερωτικές περιπέτειες για τον σεσημασμένο άπιστο υπουργό...

Αθηνά Οικονομάκου: Με εντυπωσιακό μαγιό στην παραλία με τα παιδιά της

Η Αθηνά Οικονομάκου το Σαββατοκύριακο με αφορμή την άνοδο...
spot_img