Τετάρτη, 16 Απριλίου, 2025

Ετήσιο charity gala από την κοινωνική οργάνωση «Είμαστε Ενα»

Στην καρδιά των βορείων προαστίων πραγματοποιήθηκε το ετήσιο charity...

«Big Brother» με 15+1 παίκτες

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για τον «Μεγάλο Αδελφό»! Το...

Η Σαλαγκούδη και η ενέργεια του Κοσμά της

«Η καλή ενέργεια είναι ένα από τα πράγματα που...

Μεγάλη Επιτυχία του Ελληνοτουρκικού Συνεδρίου Ορθοπαιδικής Χειρουργικής και Τραυματιολογίας – 30 Χρόνια...

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Ελληνοτουρκικού Συνεδρίου...

Γιάννης Βογιατζής: «Εγώ και ο Μίκης»

❱❱ Η νοσταλγία του Γιάννη Βογιατζή για την παράσταση «Ομορφη Πόλη» του ’62 που επιστρέφει στο σανίδιΑπό τον
ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΙΖΑ

Το θρυλικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη «Ομορφη Πόλη» επιστρέφει στα θεατρικά δρώμενα της Αθήνας την ερχόμενη σεζόν, σε παραγωγή και σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη, κι ένας από τους βασικούς συντελεστές της παράστασης του 1962, ο σπουδαίος τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής, θυμάται αποκλειστικά για την «Espresso» τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε στο πλευρό του κορυφαίου Ελληνα μουσουργού.

«Η δεκαετία του ’60 ήταν για μένα ανεπανάληπτη. Μεγαλούργησαν όλα τα μυθικά πρόσωπα. Φυσικά και νοσταλγώ και την “Ομορφη Πόλη” με τον Μίκη, αλλά και όσα έζησα σε αυτή την παράσταση που το κοινό παραληρούσε. Ο Μίκης εκείνη την περίοδο έγραψε θρυλικά κομμάτια, αναλλοίωτα στον χρόνο» θυμάται συγκινημένος ο τραγουδιστής με τη μαγευτική φωνή και προσθέτει: «Είναι πολύ όμορφο τέτοιες θρυλικές παραστάσεις να επανέρχονται στο σανίδι. Συγκινούμαι πραγματικά όταν το βλέπω αυτό και το χαίρομαι. Πρέπει και η νέα γενιά να γαλουχηθεί με τις αξίες εκείνης της εποχής». Τον ρωτάμε αν του έγινε πρόταση να συμμετάσχει και αν θα το επιθυμούσε, κι εκείνος χαμογελάει… «Οχι, όχι, δεν μου έγινε πρόταση. Μπορεί να νοσταλγώ εκείνη την εποχή, όμως δεν θα μπορούσα να επιστρέψω στο τραγούδι, ακόμα και αν μου το πρότειναν. Είμαι πλέον 85 ετών και έχω το “γνώθι σαυτόν”».

«Οδός Ονείρων»

Ηταν Ιούνιος του 1962, όταν ο Μάνος Χατζιδάκις ανέβασε στο θέατρο Μετροπόλιταν την «Οδό Ονείρων», με τον Δημήτρη Χορν και τη Ρένα Βλαχοπούλου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και τη Νάνα Μούσχουρη να τραγουδά τις μεγάλες του επιτυχίες. Την ίδια περίοδο ο Μίκης Θεοδωράκης ανεβάζει στο θέατρο Παρκ την «Ομορφη Πόλη», σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη και χορογραφίες Βαγγέλη Σειληνού. Στην παράσταση εμφανίστηκαν μεγάλοι ηθοποιοί και τραγουδιστές, όπως οι αδελφές Καλουτά, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, η Ντόρα Γιαννακοπούλου, η Σμάρω Στεφανίδου, ο Ανδρέας Ντούζος και, φυσικά, ο Γιάννης Βογιατζής, ενώ συμμετείχε αφιλοκερδώς και ο αξέχαστος Στέλιος Καζαντζίδης!


Ο Μίκης Θεοδωράκης με τον Γιώργο Βάλαρη

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τατιάνα τα μεσημέρια στον ΑΝΤ1

Πριν να «πάρει» το χρίσμα από τον Γιώργο Παπαδάκη...

«Γιος» αντιστάρ σε καρνέ κοκαΐνης

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι του… ντίλερ της κοκαΐνης, πρώην...

Ζεύγος Τανιμανίδη: Συν γυναιξί και τέκνοις στη ζούγκλα των likes

Την ώρα που ο αγαπημένος τους κουμπάρος Μίλτος Καμπουρίδης...

«Τρυπώσαμε» στη βίλα της ακολασίας στα Γλυκά Νερά του νομού Αττικής!

Οσα θα αποκαλύψουμε σήμερα για τον τελικό προορισμό πολλών...
spot_img
spot_img