Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025

TV Όσκαρ με νότες – Η συγκινητική βράβευση του Γιώργου Παπαστεφάνου

Τον άνθρωπο που δημιούργησε τις τηλεοπτικές μουσικές εκπομπές στην...

Τα γιορτινά καλέσματα της high society

Πολλά είναι τα glam X-mas dinners που οργανώνονται στις επαύλεις των βόρειων και νοτίων προαστίων με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους - επιχειρηματίες και εφοπλιστές και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Αντριάνα Μπάστα: Μια κυρία στο… μπουζούκι!

Η Αντριάνα Μπάστα είναι μια καλλιτέχνιδα που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει όχι μόνο με τη ζεστή, ταξιδιάρικη φωνή της, αλλά και με την εντυπωσιακή δεξιοτεχνία της στο μπουζούκι.

Δυναμικό comeback από τον Φέρρη με σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα

Ο Θοδωρής Φέρρης επιστρέφει δυναμικά με το ολοκαίνουργιο τραγούδι του «Είπες», μια σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα γεμάτη συναίσθημα και ένταση

Εκτός (μέχρι νεωτέρας) ΚΘΒΕ ο Νίκος Νικολάου μετά την «έξαψη» καταγγελιών (video)

Στο… κάδρο της πολύκροτης υπόθεσης του ελληνικού κινήματος #me_too έχει μπει από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας ο πρωταγωνιστής στο σίριαλ του Mega «Εξαψη» Νίκος Νικολάου.

Το όνομα του γνωστού ηθοποιού, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2019 διορίστηκε από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στη θέση του αναπληρωτή διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), φέρεται ότι εμπλέκεται σε καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης, γεγονός που οδήγησε στην αναστολή, μέχρι νεωτέρας, της άσκησης των καθηκόντων του στον κρατικό πολιτιστικό οργανισμό.

Η σχετική απόφαση του αρμόδιου υπουργείου κοινοποιήθηκε αμέσως στα μέσα ενημέρωσης από τον υφυπουργό Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη, ο οποίος έχει αναλάβει να χειριστεί την υπόθεση του δεύτερου κατά σειρά, μετά τον Δημήτρη Λιγνάδη, ηθοποιού διορισμένου σε κρατική θέση που καταγγέλλεται για ανάρμοστες πράξεις.

«Προτεραιότητα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι η προστασία του κύρους του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του συνόλου των εποπτευόμενων φορέων του» αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του κ. Γιατρομανωλάκη, ενώ υπογραμμίζεται ότι «σε κάθε περίπτωση η δικαίωση οποιουδήποτε πιθανού θύματος οποιουδήποτε τυχόν περιστατικού βίας ή κατάχρησης εξουσίας, καθώς και η διαλεύκανση οποιασδήποτε καταγγελίας από τη Δικαιοσύνη είναι αδιαπραγμάτευτες σε ένα ευνομούμενο κράτος».

Οπως γράψαμε και στο φύλλο της «Espresso» και την περασμένη Παρασκευή, ο κ. Γιατρομανωλάκης είχε ζητήσει μία ημέρα νωρίτερα εξηγήσεις από τον γνωστό ηθοποιό αναφορικά με την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση που έχει κατατεθεί εναντίον του στο ΣΕΗ. Μια καταγγελία, που, όπως έγινε γνωστό από το ΣΕΗ, έχει ήδη διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εδώ και αρκετές ημέρες και αφορά περιστατικό που έλαβε χώρα σε μεγάλο θέατρο της Αθήνας πριν από περίπου 25 χρόνια. Μετά την επιθετική πρώτη διάψευση των κατηγοριών από την πλευρά του, στην οποία έκανε λόγο για «επιχείρηση σπίλωσης του ονόματός του με βάση αόριστες δήθεν πληροφορίες» και «παιχνίδια πολιτικά», ο Νίκος Νικολάου έστειλε στον Νικόλα Γιατρομανωλάκη επιστολή, όπου επαναλαμβάνει πως αγνοεί παντελώς σε ποιο περιστατικό αναφέρονται τα σχετικά δημοσιεύματα, επιμένοντας πως δεν έχει ενημερωθεί για καμία καταγγελία και αφήνοντας αιχμές ότι στοχοποιήθηκε για πολιτικούς λόγους.

Ασπίδα σε Μενδώνη

Από την πλευρά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Νίκος Κολοβός φρόντισε να προστατεύσει την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη από τα… σκάγια του νέου σκανδάλου αναφέροντας σε επίσημη δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του Νίκος Νικολάου ήταν δική του επιλογή και όχι δική της. «Ο κ. Νίκος Νικολάου, τον οποίο γνώρισα το 2015 σε τηλεοπτική συνάντηση και έκτοτε εξελίχθηκε σε φίλο και συνεργάτη μου, απέχει προς το παρόν από τα καθήκοντά του στο Κρατικό Θέατρο Βορ. Ελλάδος από την Παρασκευή 12 Μαρτίου. Η αποχώρησή του υπήρξε συναινετική, προκειμένου να προστατευτεί το θέατρο από θορύβους και ο ίδιος να αφοσιωθεί στη διαλεύκανση της προσωπικής του υπόθεσης. Ο κ. Νίκος Νικολάου υπήρξε καθαρά δική μου επιλογή και προς τιμήν της η κυρία υπουργός απεδέχθη άμεσα την πρόταση, προκειμένου να διευκολύνει το έργο μου. Συνεργάστηκε μαζί μου σε μία ανυπέρβλητα δύσκολη εποχή με ιδιαίτερο ζήλο και επικοινωνιακό χάρισμα. Του εύχομαι καλή τύχη και δικαίωση σε ό,τι δικαιούται» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δήλωση του κ. Κολοβού.

Την απομάκρυνση του Νίκου Νικολάου από το ΚΘΒΕ σχολίασε δημόσια στην κάμερα του Open ο ηθοποιός και μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Ζαχαρίας Ρόχας.

«Μέσω εισαγγελέα»

«Το υπουργείο ζήτησε να του κατατεθεί ο φάκελος που αφορά τον κ. Νικολάου. Αυτό δεν έχει κανένα δικαίωμα να το κάνει. Το ΣΕΗ έπρεπε να παραδώσει τον φάκελο στον εισαγγελέα, όπως και έκανε. Οπότε έστειλε μία ανακοίνωση στον κ. Γιατρομανωλάκη ότι αν θέλει να προμηθευτεί τα στοιχεία θα πρέπει να το κάνει μέσω του εισαγγελέα. Δεν έχουμε κανένα νομικό υπόβαθρο για να του παραχωρήσουμε τα στοιχεία. Θα μπορούσε κάλλιστα να κατηγορηθεί μετά το ΣΕΗ ότι διαρρέει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα» είπε στην εκπομπή «Ελα, χαμογέλα».

Σε ερώτηση πώς σχολιάζει την ανακοίνωση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος για τον κ. Νικολάου ο Ζαχαρίας Ρόχας τόνισε: «Επειδή μετέχω στο διοικητικό συμβούλιο του ΚΘΒΕ ως εκπρόσωπος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, νομίζω ότι καλά έπραξε. Θα έπρεπε να μπει σε ένα καθεστώς αναστολής μέχρι να έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, ενδεχομένως την αθωότητά του. Υπάρχει, από ό,τι ξέρω, μία καταγγελία, η οποία όμως έχει παραγραφεί. Δεν γνωρίζω περισσότερες λεπτομέρειες γιατί η καταγγελία εναντίον του κ. Νικολάου έχει πάει στο πειθαρχικό συμβούλιο, οπότε τον φάκελο χειρίζεται ο κ. Τσαρούχας».

Σχολιάζοντας γενικότερα τα τεκταινόμενα στον χώρο του θεάτρου ο κ. Ρόχας ανέφερε: «Υπάρχουν πολλές καταγγελίες, όμως πρέπει να αξιολογηθούν. Αυτή τη δουλειά κάνει και το πειθαρχικό συμβούλιο του ΣΕΗ. Βρισκόμαστε σε μια κορύφωση αυτή τη στιγμή και δεν ξέρω τι πρόκειται να συμβεί». Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν και άλλα ονόματα που δεν τα έχετε ακούσει και που είναι επίσης σημαντικά και σε σπουδαίες θέσεις. Θα ανοίξουν τα στόματα. Αυτή είναι η νομοτέλεια και αυτό απαιτούν οι περιστάσεις και η εποχή. Πρέπει να μιλάμε γι’ αυτά, αλλά μη δοθεί η εντύπωση ότι το θέατρο είναι μόνο αυτά. Το θέατρο είναι μια σπουδαία τέχνη. Μια τέχνη που μεταπλάθει ποιητικά την καθημερινότητα και δυστυχώς έχει αποδειχθεί ότι είναι το πιο αναξιοπρεπές επάγγελμα».

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Η συγκατοίκηση και το ταξίδι στο Ντουμπάι

Σοβαρεύει το πράγμα για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Το πολυσυζητημένο ζευγάρι, που έχει πάψει εδώ και καιρό να παίζει «κρυφτό» με τους παπαράτσι, μοιράζεται πλέον την ίδια στέγη.

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Τα γιορτινά καλέσματα της high society

Πολλά είναι τα glam X-mas dinners που οργανώνονται στις επαύλεις των βόρειων και νοτίων προαστίων με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους - επιχειρηματίες και εφοπλιστές και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Ένας… άλλος «Άγιος Έρωτας»: Το ερωτικό πάθος ανάμεσα σε δύο γυναίκες που έγινε viral

Σε μια τηλεοπτική πραγματικότητα όπου κυριαρχούν τα ετερόφυλα ζευγάρια και ιστορίες γύρω από άντρες ομοφυλόφιλους, είναι πραγματικά ξεχωριστό να βλέπουμε μια σειρά εποχής να τολμά να παρουσιάσει έναν γυναικείο έρωτα.

Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

«Ισχύει ότι έχω βαφτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Ως βαφτιστήρα είναι εξαιρετική, εγώ δεν είμαι καλός ως νονός»

«Πρώην σύντροφός μου, μου είπε να πάω σε ξενοδοχείο με έναν επιχειρηματία για 50.000 ευρώ»

Αποκάλυψε την ανήθικη πρόταση που της έκανε πρώην σύντροφός της.



Μποζουκια Αθηνα