Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025

Η παράσταση «Θελεστίνα» έρχεται στην Αθήνα

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε συμπαραγωγή με τα...

Ο Διονύσης Ζάχος στα «Τετράγωνα των Αστέρων»

«Και μην ξεχνάτε σας αγαπώ!» λέει ο Διονύσης Ζάχος...

Απόστολος Λύτρας – Θεοδώρα Παπαδοπούλου: Παντρεύονται στις 4 Ιουλίου

Όπως είχε αποκαλύψει ο Απόστολος Λύτρας πριν από λίγο...

Ο Δημήτρης Λιγνάδης υποδύθηκε τον Κολοκοτρώνη μέσα στις φυλακές

Ανέβασε την παράσταση «Η απελευθέρωση της Τριπολιτσάς»! Δεν έπαιξε ο Πέτρος Φιλιππίδης

Ανέβηκε την περασμένη Παρασκευή στις Φυλακές Τρίπολης η πολυαναμενόμενη παράσταση που προετοίμαζε εδώ και αρκετό καιρό ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, ο οποίος κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς, εμπνεύστηκε από τον χώρο στον οποίο κρατείται από τα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου, αλλά και από την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, και ανέβασε το έργο «Η απελευθέρωση της Τριπολιτσάς».

Διαβάστε επίσης: Καινούργιου για τον Λιγνάδη – «Οι φυλακές είναι για να σωφρονίζονται, όχι να ανεβάζουν παραστάσεις»

Για τον εαυτό του ο πάλαι ποτέ ισχυρός άντρας του Εθνικού Θεάτρου κράτησε έναν σημαντικό ρόλο, καθώς υποδύθηκε τον ήρωα της Επανάστασης Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Αν και είχε ακουστεί ότι στο θεατρικό θα παίξει και ο συγκρατούμενός του Πέτρος Φιλιππίδης, τελικά αυτό δεν έγινε, παρά το στενό «μαρκάρισμα» που έκανε ήδη από τον Αύγουστο ο σκηνοθέτης στον γνωστό ηθοποιό.

Η παράσταση, η οποία έγινε στον αύλειο χώρο των φυλακών, ήταν, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστο Λαμπρόπουλο που την παρακολούθησε, «συγκινητική». Συνολικά συμμετείχαν 12 ακόμα κρατούμενοι, οι οποίοι, όπως είπε, αν και ερασιτέχνες, έπαιζαν σαν επαγγελματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετείχε στην παράσταση και ο προπονητής ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικης. Την παράσταση είδαν επίσης, εκτός από τους τοπικούς φορείς, και οι υπόλοιποι κρατούμενοι, καθώς και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Μαριάννα Κουράκου ποζάρει στα 84 της παρέα με τις κόρες της

Η Μαριάννα Κουράκου υπήρξε σπουδαία πρωταγωνίστρια του ελληνικού κινηματογράφου.Είχε...

Μαρούσα Στρογγύογλου: Η Αφροδίτη του «Άκρως Οικογενειακόν» ποζάρει με τα παιδιά της

Η Μαρούσα Στρογγύογλου έγινε γνωστή μέσα από τη σειρά...

Κι όμως είναι γιαγιά! Ποια κυρία πήγε να διασκεδάσει στον Αργυρό με αποκαλυπτική εμφάνιση;

Η γνωστή κυρία «ντύθηκε» και πήγε να διασκεδάσει στο...

«Χρόνια πολλά» του Μάτσα στην Κεφαλογιάννη με αγωγή για το «χρυσό» φιλέτο των παιδιών τους

Ενα ανέντιμο «δώρο», σε... συσκευασία αγωγής, επεφύλασσε, όπως αποκαλύπτει...

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη σε αναπηρικό αμαξίδιο στα γενέθλια του Μεταξόπουλου

Από το πάρτι γενεθλίων του σπουδαίου χορογράφου, δεν θα...

«Λουκέτο» στο βραβευμένο με αστέρια Michelin resto Σπονδή!

«Λουκέτο» στο βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο της Αθήνας...

Δανάη Επιθυμιάδη: Θυμάστε σε ποια σειρά έπαιζε 12 χρόνια πριν τον «Τιμωρό»;

Η Δανάη Επιθυμιάδη κέρδισε τις εντυπώσεις με το ρόλο...
spot_img