Αφέθηκε στα χέρια του διάσημου makeup artist Θάνου Μόλου και έγινε μια κακοποιημένη γυναίκα. Με αυτόν τον ιδιότυπο συμβολισμό στάθηκε στο πλάι των γυναικών που κακοποιούνται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραλλία Χρηστίδου.
Από τη Βίβιαν Μπενέκου
Ο φίλος και προσωπικός της μακιγιέρ «ζωγράφισε» στο πρόσωπό της την κακοποίηση και η Ραλλία εμφανίστηκε με… σπασμένη τη μύτη της. Πρόκειται για μια ακτιβιστική πράξη που μόνο η Ραλλία θα μπορούσε να τη σκεφτεί, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών που ήταν χθες. Το μήνυμά της; «Θα μπορούσε να συμβεί σε όλες μας. Θα μπορούσε να συμβεί και σε σένα», καθώς η βία κατά των γυναικών είναι πλέον μια παράλληλη «πανδημία» που χτυπάει τη χώρα μας.
«Ακραία μορφή της έμφυλης βίας είναι η δολοφονία μιας γυναίκας ή ενός κοριτσιού λόγω του φύλου τους, η γυναικοκτονία, που έχει δυστυχώς καταγραφεί στη χώρα από την αρχή του χρόνου 14 φορές. Γυναίκες και κορίτσια εγκλωβίζονται ή χάνονται από τοξικούς συντρόφους και σχέσεις στο όνομα κάποιου μεγάλου έρωτα, πάθους ή αγάπης, από ναρκισσιστικές και χειριστικές προσωπικότητες» αναφέρει και συνεχίζει: «Ο όρος γυναικοκτονία στον δημόσιο λόγο επικράτησε μετά από προσπάθειες των γυναικείων οργανώσεων και μεγάλου μέρους της κοινωνίας. Ωστόσο η κυβέρνηση της Ν.Δ. αρνήθηκε πρόσφατα να εισαγάγει τον όρο στον Ποινικό μας Κώδικα παρότι προτάθηκε με τροπολογία από τον ΣΥΡΙΖΑ και παρά το γεγονός ότι η Κύπρος και άλλες ευρωπαϊκές χώρες το έχουν ήδη πράξει. Γιατί; Αν η Πολιτεία δεν αναγνωρίσει το πρόβλημα και δεν το πει με το όνομά του, πώς θα ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία στο να το εντοπίζει και να μην το κρύβει κάτω από εκφράσεις που μας είναι τόσο οικείες από πρωτοσέλιδα, δελτία ειδήσεων ή και από ταινίες και τραγούδια; “Τη σκότωσε γιατί την αγαπούσε”, “Η υπερβολική αγάπη όπλισε το χέρι του δολοφόνου”; “Φύγε, κρατάω μαχαίρι”, “Δεν σ’ αγάπησε ποτέ κανένας τόσο… μου περνάει απ’ το μυαλό να σε σκοτώσω” κ.ά. Το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια…» αναφέρει στη δήλωσή τη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Μόνο που το makeup του οπροσωπικού μακιγιέρ της Ραλλίας δεν μπορεί να αποδώσει τον πόνο αυτών των κοριτσιών, που αληθινά έχουν σημάδια από κακοποίηση σε σώμα και ψυχή.