Μία αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε ο Τάσος Χαλκιάς στην εκπομπή «Πάμε Δανάη».
Αρχικά με αφορμή την αποχώρηση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από παράσταση λόγω των νέων μέτρων κατά του κορονοϊού.
«Πιστεύω ότι ο καθένας έχει τις ευθύνες των λόγων και των πράξεων του. Θα συνεργαζόμουν με ανεμβολίαστο ηθοποιό. Εάν οι καλλιτέχνες που έχουμε ανοιχτόμυαλη κρίση βρίσκαμε ως λύση το ρατσισμό, ζητώ που καήκαμε. Κανένα μέτρο δεν είναι ενδεδειγμένο. Σε αυτόν που απαγορεύεις να μπει σε καφετέρια επειδή είναι ανεμβολίαστους, του επιτρέπεις να μπει στο μετρό».
Μίλησε επίσης για τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο και αποκάλυψε αν βίωσε κάποια κακοποιητική συμπεριφορά. «Δεν έχω βιώσει καμία δυσάρεστη συμπεριφορά στο χώρο μου. Έχω συνεργαστεί με τα ιερά τέρατα του ελληνικού θεάτρου. Εκείνη την εποχή τα ιερά τέρατα που έστησαν το ελληνικό θέατρο δεν προέβησαν σε άσχημες ενέργειες, οπότε δεν ανέχομαι ότι αυτό μπορεί να γίνει σήμερα. Τότε είχαν πραγματικά εξουσία εκείνοι οι άνθρωποι. Σήμερα δεν υπάρχει αυτό. Κάποιοι είναι προφυλακιστέοι αυτοί τη στιγμή. Δεν έχει γίνει καμία δική ακόμα. Όταν αποδοθεί δικαιοσύνη, να ξαναμιλήσουμε. Το θέατρο είναι μια δύναμη για την ανθρωπότητα και δεν έχει κάνεις το δικαίωμα να το μαυρίζει».
Ποια είναι η σχέση του με τη θρησκεία; «Έχω πει ότι ο θεός των χριστιανών δεν είναι κάλος, επειδή δεν φροντίζει τα παιδιά που πεθαίνουν από την πεινά. Είναι ένας θεός – τιμωρός και όχι φιλεύσπλαχνος. Πιστεύω στη φιλοσοφία του Βούδα».
Για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε δήλωσε: «Δεν γνώριζα ότι είχα μια πάθηση στην σπονδυλική μου στήλη και σε μια παράσταση μου ξάπλωσα από τον πόνο. Η στεναχώρια με το κλείσιμο της σχολής μου, επιδείνωσε την κατάσταση της υγείας μου».
Και ολοκλήρωσε τη συνέντευξη μιλώντας για το κλείσιμο της σχολής του. «Έκλεισα τη σχολή μου, γιατί τα παιδιά δεν μπορούσαν να πληρώνουν και εγώ δεν είχα χρηματοδότηση από αλλού. Βρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση. Όταν κάποιος γνωρίζει ότι έχεις ανάγκη την εργασία, δεν σε πληρώνει όσο σου αξίζει. Εγώ δεν έχω ιδιαίτερη διαπραγματευτική ικανότητα αυτή την εποχή».
https://vimeo.com/651959205