Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025

«VIΠ» στον ΑΝΤ1 ο Γιάννης Μπέζος

Με την πιο ευχάριστη ανατροπή κλείνει τη σεζόν η...

Λωρίδα της Γάζας η Eurovision

Αρχισαν τα... όργανα στη Eurovision. Η Βασιλεία της Ελβετίας...

Η νέα ταινία του ευρηματικού σκηνοθέτη Θοδωρή Βουρνά

Οι τηλεοπτικοί σταρ της επόμενης μέρας ένωσαν τις δυνάμεις...

«Arrivederci» από Βουλγαράκη σε Λιάγκα για χάρη του έρωτα

Ετοιμη να πει «Arrivederci» όχι μόνο στον Γιώργο Λιάγκα...

Ο γιος του Ανέστη Βλάχου καταγγέλλει τη μη αναγνώριση της ελληνικής ιθαγένειας για ένα από τα τρία παιδιά του

Πλήττεται η οικογένειά μας»!

Kραυγή απόγνωσης για τον γιο του Ανέστη Βλάχου, Ηρακλή, ο οποίος με επιστολή που παρέδωσε σε πολιτικούς, αλλά ακόμη μίας που ετοιμάζεται να στείλει και στην Εισαγγελία Αθηνών καταγγέλλει τη μη αναγνώριση της ελληνικής ιθαγένειας για ένα εκ των τριών ανήλικων παιδιών του.

Από τον Νίκο Νικόλιζα

Ο Ηρακλής Βλάχος, που δεν του έφτανε ο ενδοοικογενειακός πόλεμος με τη δεύτερη σύζυγο του πατέρα του Μαρία Γαρίτση και την ετεροθαλή αδελφή του Ελλη για τη διαθήκη του μακαρίτη ηθοποιού, έχει τώρα να αντιμετωπίσει και την αναλγησία της Πολιτείας, όπως αναφέρεται στη μακροσκελή επιστολή του. Έχει παντρευτεί επισήμως με τη νιγηριανής καταγωγής Ερικα Εμπουόμαν, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά.diathiki anesti vlaxou xespasma gioy prosvoli diathikis

Το ένα εξ αυτών, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, δεν μπόρεσε ποτέ να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια, αν και ακολούθησε την ίδια πάντα διαδικασία. Στην αγωνιώδη επιστολή του για εξεύρεση λύσης, ο Ηρακλής Βλάχος αναφέρει, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά: «Εδώ και έξι (6) έτη αιτούμαι να πάρει την ελληνική ιθαγένεια η μικρότερη μου κόρη Αναστασία Οσάσου Βλάχου (γεννηθείσα στις 23/8/2014), για την οποία, κατόπιν αιτήσεώς μου το 2015, το ελληνικό κράτος τής αρνήθηκε την ελληνική υπηκοότητα και ιθαγένεια. Η αποκεντρωμένη διοίκηση δεν δέχτηκε να παραχωρήσει στην κόρη μου την ελληνική ιθαγένεια, παραβαίνοντας όχι μόνο τους νόμους του ελληνικού Συντάγματος, αλλά καταπατώντας βασικούς κανόνες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (άρθρο 15, Οικουμενική Διακήρυξη Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ). Το οξύμωρο είναι ότι στον γιο μου Ηρακλή Κίμωνα (2010) και στην κόρη μου Σοφία (2009) έχει ήδη δοθεί ελληνική ιθαγένεια, υπηκοότητα και ελληνικό διαβατήριο, κάτι που δεν εγκρίνουν στη μικρότερη κόρη μου».

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον γιο του σκληρού του ελληνικού κινηματογράφου, ο ίδιος παραδέχτηκε πως πλέον είναι σε απόγνωση, γιατί μια σειρά από θέματα που έχουν να κάνουν με την ιθαγένεια της κόρης του δεν μπορούν να βρουν λύση και έχουν βαλτώσει!

«Είναι πρωτοφανές, ανεπίτρεπτο και αντισυνταγματικό, παιδιά Ελληνα πολίτη να μην μπορούν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια. Πλήττεται η οικογένειά μας από κάθε άποψη, σε μια χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία στα γραφειοκρατικά γρανάζια του Ελληνικού Δημοσίου. Με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, οι Ελληνες πολίτες, μέλη παράλληλα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των νόμων που τη διέπουν, με αυτές τις περίπλοκες διαδικασίες μέσω της γραφειοκρατίας του Ελληνικού Δημοσίου φτάνουν στο σημείο της οικονομικής και ψυχικής εξαθλίωσης, πράγμα λυπηρό για τον τόπο μας. Παρακαλώ όπως δοθεί άμεσα μια λύση» είναι τα γεμάτα πόνο και οργή λόγια του στην «Espresso»!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γνωστός τραγουδιστής βίαζε καμαριέρες με συνεργό τη σύζυγό του

Η αγωγή, με την οποία οι γυναίκες διεκδικούν από τον τραγουδιστή αποζημίωση πάνω από 44.000.000 ευρώ,

«Τσακώσαμε» τον Λευτέρη Πανταζή με την εντυπωσιακή, 30χρονη σύντροφό του

«Φωτιά» έβαλε στα media ο Λευτέρης Πανταζής μετά την...

Ιζαμπέλα Κογεβίνα: Στα δικαστήρια με τον πρώην άντρα της για τα παιδιά τους

Η Ιζαμπέλα Κογεβίνα βρίσκεται στα δικαστήρια με τον πρώην...

Αγνώριστη η Ασπασία Μηλιαράκη – Δείτε πώς είναι σήμερα η ηθοποιός

Η Ασπασία Μηλιαράκη έπαιξε σε αρκετές σειρές πριν μια...

Πώς πρώην υπουργός έπιασε τον Μάη με σύζυγο και ερωμένη

Μια ιδιαίτερη Πρωτομαγιά αποφάσισε να κάνει ο αμετανόητος πρώην...

«Arrivederci» από Βουλγαράκη σε Λιάγκα για χάρη του έρωτα

Ετοιμη να πει «Arrivederci» όχι μόνο στον Γιώργο Λιάγκα...
spot_img