Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου, 2024

Μαθητές από Θεσσαλονίκη και Κρήτη έμαθαν και τραγουδούν το «Ω, έλατο!»...

Ρίγη συγκίνησης προκαλούν με το μεγαλείο της ψυχής τους...

Το… ταξίδι της Νάνσυς Αλεξιάδη από το «Fame Story» μέχρι και που...

Για πρώτη φορά μητέρα έγινε η Νάνσυ Αλεξιάδη, την...

Ρομαντική έξοδος στη Βουλιαγμένη για τον Γιώργο Σαμπάνη και την Ιωάννα Σαρρή

Με θέα τη θάλασσα και συντροφιά τη γοητευτική Ιωάννα...

Η Λάιβλι «τελειώνει» δικαστικά τον Μπαλντόνι

«All Star» είναι η μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση και...

Ο Τόνυ Δημητρίου μάς ξεναγεί στο κατάστημά του στο Περιστέρι

Μας βλέπει από μακριά και μας χαμογελά, καθώς στο πολυσύχναστο Περιστέρι μάς είχε κρατήσει και θέση για πάρκινγκ. Μας χαιρετάει και κάπακι τον χαιρετούν δεκάδες περαστικοί λέγοντάς του «Γεια σου, Τόνυ, τι μπάρα έχει σήμερα ο κατάλογος;» ή «Τι κάνεις, δήμαρχε;».

Από τη Μαρία Ανδρέου

Ο Τόνυ Δημητρίου δεν είναι μόνο εξπέρ στην υποκριτική αλλά και άσος στα μέλια, στα φιστικοβούτυρα, στις σοκολάτες και στους ξηρούς καρπούς!

Τον συναντήσαμε στο κατάστημά του, το Cashew, σε μια ανάπαυλα από τα γυρίσματα της σειράς «Τρία μίλια» στο Star, όπου κρατά τον ρόλο ενός δημάρχου, και μας μίλησε για την άλλη του πλευρά, αυτή του καταστηματάρχη, όπου με όπλο το χαμόγελό του και την καλοσύνη του έχει γίνει talk of the town!

Πότε άνοιξες το μαγαζί με τις υγιεινές λιχουδιές; Ποια ήταν η φιλοσοφία σου για να επενδύσεις σε ένα μαγαζί με φιστικοβούτυρα, φουντουκοβούτυρα, μπάρες δημητριακών και σοκολάτες με ταχίνι;

Το κατάστημα το άνοιξα στις 28 Οκτωβρίου 2020 και λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια. Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ λιχούδης και συχνά πυκνά πεταγόμουν στα περίπτερα για καμιά σοκοφρέτα ή στα ζαχαροπλαστεία για καμιά πάστα. Στα 50 μου, λοιπόν, και καθώς το σώμα του ηθοποιού είναι το εργαλείο του, έπρεπε να βρω μια λύση για να απολαμβάνω λιχουδιές αλλά με υγιεινό τρόπο, γιατί δεν κάνω τις καύσεις που έκανα νεαρός! Και έτσι είπα: «Τόνυ, πρέπει να μάθεις να τρέφεσαι πιο σωστά, χωρίς ζάχαρη, αλλά να παραμένει η νοστιμιά στο στόμα». Στο Cashew, λοιπόν, μπορεί να πάρει κανείς ταχίνι που δεν έχει ζάχαρη, ένα μπεν μαρί να λιώσει μαύρη σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο και να κάνει μια τέλεια μερέντα. Επίσης, μπορεί σε ένα ψωμάκι να βάλει φουντοκοβούτυρο και να απλώσει τη σοκολάτα και πάλι να έχει ένα επιδόρπιο στο πιάτο του.

Και πώς ξεκίνησες αυτό το επιχειρηματικό εγχείρημα;

Για να μπορέσω να δημιουργήσω κάτι τέτοιο, χρειαζόταν ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο. Μόνος μου δεν θα μπορούσα να κάνω αυτό το άλμα και χρειαζόταν μια γερή ομάδα. Βαφτίσαμε το μαγαζί Cashew από τον γνωστό ξηρό καρπό. Έγινε μεγάλη έρευνα με ανθρώπους της αγοράς για να αποφύγουμε τις κακοτοπιές του εμπορίου και βρήκαμε τα καλύτερα, φιστίκια, αμύγδαλα, ψάξαμε παραγωγούς από όλη την Ελλάδα και καταλήξαμε στην Κρήτη για φιστικοβούτυρα, φουντουκοβούτυρα ή βούτυρα από πασατέμπο, τα οποία δεν έχουν ίχνος ζάχαρης. Ο καφές μας είναι από τους καλύτερους της αγοράς, 100% γνήσιος, φρέσκος, μυρωδάτος, και για τα παστέλια μας φτάσαμε σε έναν παππού στη βόρεια Ελλάδα, στον οποίο πηγαίνουμε εμείς για να τα πάρουμε! Τα φτιάχνει αποκλειστικά για εμάς.
Δημιουργεί πολύ θετική εικόνα ότι το μαγαζί το δουλεύεις εσύ…

Ποιος θα το δούλευε; Εμένα μου αρέσει η επαφή με τον κόσμο, χαίρομαι μέσα από αυτή την επικοινωνία, από την αγάπη, την αποδοχή. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη μιλήσω και σε σκυλί να μη δώσω υγιεινή λιχουδιά, καθώς λατρεύω τα σκυλιά. Το Περιστέρι δεν το επέλεξα τυχαία. Το Περιστέρι είναι μια μεγάλη αγορά και γνήσια. Ο κόσμος εδώ είναι λίρα 100. Μη σου πω ότι παίζει στο Περιστέρι να κυκλοφορούν πιο πολλά λεφτά απ’ ό,τι στη Γλυφάδα, και λεφτά από κόπο, δουλεμένα. Εγώ σέβομαι από μικρός τους ανθρώπους του μόχθου γιατί έχω δουλέψει πολύ στη ζωή μου, και στη νύχτα και στην εστίαση, πέρα από το θέατρο και την τηλεόραση. Η μόστρα και η επίδειξη δεν μου είπαν ποτέ τίποτα. Αέρας είναι όλα αυτά. Η ουσία μένει, και ο κόπος.

Δηλαδή, με το που τελειώσεις τη σειρά «Τρία μίλια» στο Star θα πας στο μαγαζί;
Ακριβώς, και όποτε δεν έχω γυρίσματα είμαι φουλ τάιμ στο μαγαζί. Ο κόσμος πλέον θα περάσει να μου πει καλημέρα. Μου λένε άνδρες και γυναίκες που σταματάνε για τον καφέ τους, την μπάρα, τους, το τοστ, τον χυμό, την τζιντζεράδα τους: «Ρε φίλε, μας λες καλημέρα;» «Γιατί να μη σας πω;» «Μα», μου λένε, «μετά την πανδημία και την καραντίνα έχουμε χωθεί στα σπίτια μας και δεν θέλουμε να μιλήσουμε σε άνθρωπο από φόβο, από συνήθεια». Νιώθω ότι έχουμε φτιάξει ένα από τα καλύτερα μαγαζιά και έρχονται από τα νότια προάστια, από τα βόρεια, από το κέντρο της Αθήνας για να πάρουν τα προϊόντα μας.

Ποιοι είναι οι πελάτες σου;

Με έχουν στηρίξει πολύ οι καλλιτέχνες, οι φίλοι μου ηθοποιοί, με το που άνοιξα. Ηρθαν να κάνουν instastories, να το περάσουν στα social media. Τα Χριστούγεννα, το Πάσχα μού ζητούν να τους κάνω δώρα, καλάθια με τα προϊόντα μας. Θα σας πω μια ιστορία, αν και δεν μπορώ να πω το όνομα του τραγουδιστή, γιατί είναι πασίγνωστος και δεσμεύομαι. Είχε μάθει για το μαγαζί μου, λοιπόν, και είχε έρθει με σκούφο, μάσκα, κασκόλ για να πάρει πράγματα. Αντε να καταλάβεις ποιος είναι! Παίρνει δεκάδες προϊόντα, τα πληρώνει και μετά μαθαίνω ποιος ήταν. Πλέον με παίρνει τηλέφωνο και του στέλνω τα προϊόντα στη Γλυφάδα. Μου λέει: «Τόνυ, δεν θέλω να μου χαρίζουν αυτά που αγοράζω. Δεν μου αρέσει, θέλω να τα πληρώνω, γιατί έτσι πρέπει». Τον εκτίμησα πολύ γιατί κάποιοι μεγάλοι σταρ έχουν μάθει στο τζάμπα! Ασχημη νοοτροπία, εγωκεντρική. Οι πελάτες μου είναι οι πάντες: από πολιτικοί, δήμαρχοι αθλητές, μοντέλα, γιατροί, μέχρι δικηγόροι, εργάτες και φοιτητές! Ερχονται πελάτες που είναι vegan και αγοράζουν μπάρες με βρόμη και μέλι – τα μέλια που έχουμε στο μαγαζί είναι άριστης ποιότητας. Εχω πολλούς ιερείς πελάτες. Οι παπάδες την περίοδο της νηστείας, τη Μεγάλη Σαρακοστή, είναι τακτικοί πελάτες μου για ξηρούς καρπούς, αποξηρεμένα φρούτα, μέλια, μπάρες, πικρή σοκολάτα. Στην πανδημία, που ήταν κλειστά τα καφέ, πήγαμε πολύ καλά… Ουρές ο κόσμος. Δεν το ήθελα αυτό όμως. Δεν δουλεύει η αγορά σωστά έτσι. Εγώ θέλω όλα τα μαγαζιά ανοιχτά.

Να αφήσουμε λίγο τα των… φιστικοβούτυρων και να μας πεις πώς σου έγινε η πρόταση για τον δήμαρχο Τίμο Παπαχρήστο στα «Τρία μίλια»;

Κάποια στιγμή με είχε πάρει τηλέφωνο ο σκηνοθέτης της σειράς, ο Κώστας Κιμούλης, και μου είχε πει: «Τόνυ, ετοιμάζω κάτι πολύ ενδιαφέρον για το Star, που θα κινήσει ξανά τα γρανάζια της ελληνικής μυθοπλασίας στο κανάλι, και σε έχω σκεφτεί για κάτι διαφορετικό, θα είναι κάτι καλό». Και μου μίλησε καπάκι για τον ήρωα και την παραγωγή. Φυσικά είπα το «ναι», καθώς έχω παίξει σε πολλά σίριαλ και δη σε επιτυχίες και ξέρω πότε θα γίνει μια ωραία δουλειά. Το να συνεργάζεσαι με τόσους καλούς συναδέλφους είναι ευτυχία. Αφού, όταν δεν έχω γυρίσματα, μου λείπει η παρέα τους. Η σειρά αγαπήθηκε από τον κόσμο και αυτό είναι μεγάλη επιτυχία, αφού ξεκίνησε σχεδόν αθόρυβα.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Τραϊάνα Ανανία πρώτο όνομα σε πίστα της… Λαμίας

Από τα επικά τσιφτετέλια «Στην υγειά μας» με τον...

Η άγνωστη σχέση της Κατερίνας Κανονίδου με την Ανδριολάτου και την οικογένειά της

Είναι το κοριτσάκι που λάτρεψε από την πρώτη στιγμή...

Πένθος για τη Στέλλα Μπεζαντάκου που «έχασε» την 89χρονη πεθερά της

Θλιμμένα Χριστούγεννα για τη Στέλλα Μπεζαντάκου. Η Θεοδώρα Γκίκα,...

Το νέο έτος θα φέρει στη βραδινή ζώνη τον πιο δυνατό ανταγωνισμό στη μυθοπλασία

Πόλεμος στην πιο ακριβή τηλεοπτική ζώνη με την έλευση...

Μια κυρία πρώην υπουργού στα μπουζούκια

Ιδιαίτερη αδυναμία στα ακριβά σύνολα, στα θηριώδη τζιπ και...

Με καρκίνο στο πάγκρεας η πριγκίπισσα της Σερβίας!

Οι μεγάλοι απόντες στο πρόσφατο χριστουγεννιάτικο γκαλά του ανθρωπιστικού...

Σε πελάγη ευτυχίας η Λούκα Κατσέλη που έγινε ξανά γιαγιά

Χριστουγεννιάτικη άφιξη γεμάτη ευτυχία για τη Λούκα Κατσέλη,...