Ανεστάλη προσωρινά η έξωση της συνταξιούχου δημοσιογράφου και συνεργάτιδας του Μίκη Θεοδωράκη, Ιωάννας Κολοβού, από το σπίτι της στα Ανω Ιλίσια, το οποίο βγήκε στο «σφυρί» για χρέη 15.000 ευρώ σε πιστωτικές κάρτες.
Από τον Βαγγέλη Καράλη
Νωρίτερα, έξω από το σπίτι είχαν συγκεντρωθεί πολίτες και συνάδελφοι της ιδιοκτήτριας για να εμποδίσουν τον δικαστικό κλητήρα που επιχείρησε να ανοίξει την πόρτα με τη βοήθεια κλειδαρά, ενώ για το θέμα υπήρξε και αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Έξω από το σπίτι, όμως, υπήρχε και αστυνομική δύναμη, με τον επικεφαλής να ζητά από την κυρία Κολοβού να μιλήσουν. Ο αστυνομικός διευθυντής δέχτηκε το αίτημά της να της δοθεί περιθώριο τριών μηνών, καθώς η εκδίκαση της προσφυγής της θα γίνει στα τέλη Ιουλίου.
«Είμαι μέσα στο σπίτι με τον γιο μου και δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσω. Ο κλητήρας ήρθε να πάρει τα κλειδιά για να φύγω άμεσα από το σπίτι, να βγω στον δρόμο, στο πεζοδρόμιο. Είμαι με τον γιο μου, ο οποίος σταμάτησε τη στράτευσή του και γύρισε για να είμαστε μαζί. Οι δυο μας είμαστε, ο άνδρας μου έχει πεθάνει 20 χρόνια. Ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας είναι ενάντια σε κάθε συνταγματικό δίκαιο. Εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις λένε για προστασία της πρώτης κατοικίας. Μία και μοναδική κατοικία, δεν ζητάμε κάτι παραπάνω. Έχουμε στείλει γράμματα σε όλα τα υπουργεία, στον πρωθυπουργό, κανείς δεν απάντησε. Μέσα στο σπίτι δεν πρόκειται να μπει με τίποτα ο δικαστικός κλητήρας, που την προηγούμενη φορά με έβρισε και με απείλησε. Μου είπε “θα έρθω με ισχυρή αστυνομική δύναμη και θα σας πετάξω έξω, θα δείτε τότε κυρία Κολοβού”» δήλωσε η χαμηλοσυνταξιούχος στο Open.
Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε την προσωρινή αναστολή της κατάσχεσης, ώσπου να εκδικαστεί στις 29 Ιουλίου το αίτημα ανακοπής που έχει κατατεθεί.
Να θυμίσουμε ότι πρώτη η «Espresso» είχε αναδείξει τον γολγοθά της δημοσιογράφου. Η Ιωάννα Κολοβού έχει υπάρξει στενή συνεργάτιδα του Μίκη Θεοδωράκη για 40 χρόνια και είχε δηλώσει πριν από λίγο καιρό:
«Ο Μίκης, αν και τα τελευταία χρόνια δεν ήταν καλά στην υγεία του, είμαι σίγουρη ότι θα βοηθούσε. Το ζήτημα, όμως, είναι να μην πάμε στην ελεημοσύνη και τη βοήθεια, αλλά να υπάρχει ένα κράτος δικαίου».