Τα ίχνη του μαύρου χρήματος από την Ντόχα στις Βρυξέλλες επιχειρούν να εντοπίσουν οι βελγικές δικαστικές Αρχές, ώστε να «δέσουν» την υπόθεση του Κατάρ-gate.
Ο εισαγγελέας Μισέλ Κλεζ, ερευνώντας τη διαδρομή του χρήματος από τo Κατάρ, έχει ενδείξεις ότι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση έχουν ανοίξει λογαριασμούς σε πολλές τράπεζες εκτός Ευρώπης.
Σύμφωνα με την ιταλική «La Repubblica», Παντσέρι και Τζόρτζι είναι πολύ πιθανό να έχουν μεταφέρει τα πετροδολάρια της Ντόχα στη Βραζιλία. Εδώ όμως η κατάσταση περιπλέκεται, διότι τόσο η Εύα Καϊλή όσο και η αδερφή της Μανταλένα είχαν επισκεφθεί τη Βραζιλία, και μάλιστα δήλωναν ότι η έμπνευση για το άνοιγμα μιας ΜΚΟ που ασχολείται με θέματα τεχνολογίας τούς ήρθε στο συγκεκριμένο ταξίδι!
Ο στόχος των Βέλγων είναι να βρουν πού διοχέτευαν οι κατηγορούμενοι τα χρήματα που έπαιρναν σε βαλίτσες από την Ντόχα και ποιους επιστράτευσαν για να καλύψουν τα ίχνη τους.
Την ίδια ώρα, τα μπλεξίματα της κόρης του εγκεφάλου της υπόθεσης Αντόνιο Παντσέρι συνεχίζονται, καθώς το δικαστήριο της Μπρέσια ανέβαλε για τις 16 Ιανουαρίου την έκδοση της Σίλβια Παντσέρι. Η αναβολή οφείλεται στο ότι δεν έφθασαν εγκαίρως τα αναγκαία στοιχεία σχετικά με υποτιθέμενο υπερπληθυσμό των βελγικών φυλακών, κάτι που είχε επικαλεσθεί ο συνήγορος υπεράσπισης για να μην εκδοθεί η πελάτισσά του στο Βέλγιο, όπου οι Αρχές ερευνούν το Κατάρ-gate.
Oσον αφορά την όμορφη Εύα, η οποία κρατείται στις βελγικές φυλακές, ακόμα και σήμερα δεν έχει δει το παιδί της. Οπως εξήγησε ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, «δυστυχώς, αυτή τη στιγμή είναι σε απεργία οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, γιατί παντού υπάρχει οικονομικό πρόβλημα. Οι άνθρωποι είναι πάρα πολύ ευγενείς, ήθελαν να εξυπηρετήσουν, αλλά δεν υπάρχει προσωπικό για να βοηθήσουν να δει το παιδί. Αυτό μας είπαν, το δέχομαι ως αληθινό.
Η Εύα Καϊλή είναι προσωρινά κρατούμενη έναν μήνα. Οι επισκέψεις παιδιών που είδατε αφορούν καταδικασμένες γυναίκες. Είχαν ένα πλεονέκτημα για να δουν τα παιδιά τους. Αυτή η εξήγηση μου δόθηκε. Το παιδί είναι με τον πατέρα της κυρίας Καϊλή, έναν άνθρωπο μεγάλης ηλικίας με προβλήματα. Οταν είσαι σε μια φυλακή, και ξενοδοχείο να είναι αυτή η φυλακή, στερείσαι την ελευθερία. Και τέτοιες ημέρες, όταν έχεις ένα παιδάκι 22 μηνών να μένει με τον παππού, είναι δύσκολο».
Υπενθυμίζεται ότι το πολύκροτο Κατάρ-gate «έσκασε» τον Δεκέμβριο, όταν οι βελγικές Αρχές κατηγόρησαν τέσσερις ανθρώπους, που συνδέονται με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ότι το Κατάρ, η χώρα που φιλοξένησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, τους προσέφερε μετρητά και δώρα για να επηρεάσει τη λήψη αποφάσεων.
Από την πλευρά του, το Κατάρ αρνείται ότι έχει διαπράξει οποιοδήποτε αδίκημα. Σύμφωνα με τις Αρχές του Βελγίου, ύποπτοι είναι ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, ο πρώην βοηθός του Παντσέρι και μέλος του προσωπικού του Ευρωκοινοβουλίου Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο Ιταλός διευθυντής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Νικολό Φίγκα-Ταλαμάνγκα.