Δευτέρα, 17 Μαρτίου, 2025

Δον Ζουάν της Ζενεβιέβ, «μαϊμού» πολιτσμάνος

Τη δόξα του αείμνηστου Κώστα Χατζηχρήστου στην κινηματογραφική επιτυχία...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Δευτέρα 17 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣ: Θα περιοριστούν σημαντικά οι δυνάμεις σας και η...

«Check in» τιμής!

Το οφίκιο του Αρχοντος Πρωτονοταρίου της Αγίας του Χριστού...

«After Dark»: Ο Θέμης Γεωργαντάς υποδέχεται τη Σοφία Βογιατζάκη και τη Νίκη...

O Θέμης Γεωργαντάς υποδέχεται στο «After Dark» τη Σοφία...

Η Λένα Ζευγαρά «άνοιξε» το Καρναβάλι της Ξάνθης με αμοιβή 26.000 ευρώ

Παρέμβαση του μητροπολίτη Παντελεήμονα για τον τράπερ FY

Πολύ… large είναι ο Δήμος Ξάνθης, που φαίνεται πως φείδεται χρημάτων για τη διασκέδαση. Με μπούσουλα λοιπόν το «λεφτά υπάρχουν», το Κέντρο Πολιτισμού του δήμου αποφάσισε να διανθίσει τις εκδηλώσεις του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού με λαϊκό πρόγραμμα, αλλά και με νότες τραπ, δαπανώντας πακτωλό χρημάτων.

Λένα Ζευγαρά

Όπως προκύπτει από τις αποφάσεις του Κέντρου Πολιτισμού, που αναρτήθηκαν στη Δι@ύγεια, η  εναρκτήρια συναυλία με τη Λένα Ζευγαρά κόστισε 26.000 ευρώ, ενώ εγκρίθηκε και δαπάνη 23.000 ευρώ για την προμήθεια και ρίψη πυροτεχνημάτων. Παραδόξως δεν υπήρξε πρόβλεψη δαπάνης για σαμπάνιες και γαρίφαλα, και αυτό είναι όντως… αμαρτία με τέτοια γαλαντομία.

Οι αντιδράσεις όμως δεν περιορίζονται στην πολυδάπανη συναυλία της Λένας Ζευγαρά, αλλά αφορούν και την επιλογή του τράπερ FY και ενός καλλιτέχνη με το όνομα Robin Juanta, με προβλεπόμενη δαπάνη που αγγίζει τα… 10.000 ευρώ, καθώς οι υβριστικοί στίχοι είναι επίσης πανάκριβοι! Οι αντιπολιτευόμενες δυνάμεις του δήμου και τοπικά ΜΜΕ έχουν ξεσηκωθεί με τις δαπανηρές επιλογές που πλαισιώνουν το Ξανθιώτικο Καρναβάλι. Επίσης είχε κατατεθεί αίτημα ακύρωσης της συναυλίας του τράπερ FY από παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Ο τράπερ FY

Πολλοί κάνουν λόγο για κατήφορο του τοπικού καρναβαλιού, το οποίο έγινε γνωστό σε όλη τη χώρα για τις θρακικές λαογραφικές εκδηλώσεις, που φαίνεται ότι περνούν σε δεύτερη μοίρα. Ειδικά για την παρουσία των τράπερ παρενέβη και ο μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, σχολιάζοντας ότι οι λαογραφικές εκδηλώσεις πρέπει «να διατηρούν τον λαογραφικό τους χαρακτήρα, να είναι όντως πολιτιστικές και να μην προσβάλλουν και ευτελίζουν τα όσια και ιερά του λαού μας, αλλά και την ανθρώπινη ύπαρξη».

Ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ηλίας Ασκαρίδης είχε εξηγήσει ειδικά για την τραπ πινελιά: «Αφουγκραζόμαστε τον παλμό της νεολαίας και θέλουμε να συμβαδίζουμε. Το ίδιο κάναμε και με τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη. Ακούσαμε τη νεολαία που τον ζητάει». Βέβαια, μετά το κράξιμο για τις δαπάνες και το ύφος των εκδηλώσεων, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακυρωθεί η συναυλία της τραπ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Ζαμπέτας junior: Ο εγωιστής θείος μου «κύριος Νταλάρας»

Το 2025 δεν είναι μόνο Ετος Μίκη Θεοδωράκη, αλλά...

Χωμενίδης στον ΑΝΤ1 με τη «Νίκη»

Η ελληνική λογοτεχνία εμπνέει την ελληνική τηλεόραση! Και τρίτο...

Ο ΑΝΤ1 βάζει στον… πάγο τον Τανιμανίδη

Aποχωρεί ο Σάκης Τανιμανίδης από τον ΑΝΤ1; Μόνο την...

Η Klavdia βγάζει το… μάτι των φαβορί

Ανοδική τάση στα στοιχήματα της Eurovision παρουσιάζει τις τελευταίες...

Ραπουνζέλ με μεταλιζέ μπότες η χήρα Καρύδα

Comeback στα κοσμικά σουαρέ για τη Βικτώρια Καρύδα. Με...