Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024

Ναταλία Δραγούμη: «Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι…»

Η Ναταλία Δραγούμη παραβρέθηκε στο πλατό της εκπομπής Πρωίαν...

Ιβάν Σβιτάιλο: «Ο θεσμός της Eurovision έχει αλλοιωθεί, έχει πολιτικοποιηθεί»

Ο Ιβάν Σβιτάιλο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή Breakfast@star....

Η «Εύα» και ο… «Αδάμ» Μασκ

Η τρέλα δεν πάει στα βουνά, πάει και... στον...

«Άγιος έρωτας»: Η Χλόη μαθαίνει ότι είναι έγκυος

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Άγιος έρωτας».Ο Παύλος φαίνεται ότι...

Δημήτρης Νίκαινας: Ο σεφ που ταξιδεύει τους τουρίστες στις γεύσεις του ελληνικού μεζέ

«Δεν γίνεται να ξέρεις να φτιάχνεις σούσι και να μην ξέρεις να τυλίγεις ντολμαδάκια»

Ο Δημήτρης Νίκαινας είναι από τους πιο ταλαντούχους σεφ της γενιάς του.

Ο καταξιωμένος κύριος της γαστρονομίας μίλησε αποκλειστικά στην Espressonews.gr για το πώς του γεννήθηκε η αγάπη για τη μαγειρική και τον ρόλο που έπαιξε η γιαγιά του σε αυτό.  Ο σεφ ξεκινάει μια ωραία προσπάθεια για την προώθηση του ελληνικού μεζέ και της Ελληνικής κουζίνας με το βιβλίο του «the original greek meze» και αναφέρθηκε σε αυτή.

Πώς αποφασίσατε να γίνεται σεφ;

«Όλα ξεκίνησαν όταν ήμουνα μικρός. Η μητέρα μου είναι γεωπόνος και ο πατέρας μου δούλευε στο δημόσιο. Έτσι μεγάλωσα στο σπίτι της γιαγιάς. Φρέσκο παρθένο ελαιόλαδο από της ελιές στο μαυροτήγανο, κεφτεδάκια, τηγανόψωμο, φακές, κοτόπουλα….ελληνικές απλές παραδοσιακές γεύσεις, με τριμμένο κρεμμύδι και ντομάτα στον τρίφτη. Μία άλλη Ελλάδα, απλή…μοναδική! Μυρωδάτη».

75242198 2719556118094646 2951822772185071616 n

Πώς είναι η εργασία στην Ελλάδα και τι θα λέγατε στα νέα παιδιά;

«Η Ελλάδα είναι μία ευλογημένη χώρα. Έχουμε εξαιρετικές πρώτες ύλες, αλλά και πραγματικά το ομορφότερο κομμάτι γης παγκοσμίως! Ο Τουρισμός έχει πολλές ευκαιρίες, αλλά είναι και δύσκολος. Η κουζίνα είναι δύσκολη υπόθεση. Δεν έχεις Χριστούγεννα, Πάσχα, οικογενειακές γιορτές, καλοκαίρι! Αν αγαπάς όμως αυτό που κάνεις, τα ξεπερνάς όλα! Θέλει λίγο τρέλα για γίνεις μάγειρας! Α…και κάτι βασικό! Σταματήστε να έχετε ψευδαισθήσεις! Κάνεις δεν έγινε καλός μάγειρας από την πρώτη ημέρα. Δεν γίνεται να ξέρεις να φτιάχνεις σούσι και να μην ξέρεις να τυλίγεις ντολμαδάκια! Αγαπήστε την Ελληνική κουζίνα και την Ελληνική γη! Έχει πολλούς κρυμμένους θησαυρούς!».

347236304 3085990825035526 191669649422913784 n

 Ποιοι είναι τα επαγγελματικά σας πρότυπα;

«Καταρχάς ο άνθρωπος που μου έδωσε μαγειρικές βάσεις. Ο κύριος Λεωνίδας Γιακουμής ,καθηγητής μαγειρικής στη lemonde, είναι πραγματικά υπόδειγμα καλού ανθρώπου και δασκάλου. Είναι μία ήσυχη δύναμη που σου δίνει όλες του τις γνώσεις για το αύριο. Έπειτα είναι ο Κωνσταντίνος Βασιλείου. Ένας μάγειρας με πολύ μεγάλη εμπειρία, που με έμαθε να μην τα βάζω κάτω ποτέ και πως να περπατάω στις κουζίνες. Για τον κύριο Μπαξεβάνη, τι να πει κανείς. Αν και δεν τον γνωρίζω προσωπικά, είναι το είδωλο μου. Ο απόλυτος γνώστης της Ελληνικής κουζίνας».

Screenshot 20230520 135841 Instagram

Ποια είναι τα επαγγελματικά σας σχέδια για το μέλλον;

«Αγάπησα τον τόπο της Κεφαλονιάς.  Είναι ευλογημένος. Να πω την αλήθεια, έτυχα σε πολύ καλούς ανθρώπους και είμαι ευγνώμων για αυτό! Νιώθω το “Blue Jasmine Boutique hotel” σαν τον μαγειρικό παράδεισό μου. Ετοιμάζω το βιβλίο μου! Είναι η νούμερο ένα έννοια μου αυτή τη στιγμή.

FB IMG 1677936921579 1Το όνομά του, “the original greek meze”. Θέλω να δώσω στους Αγγλόφωνους να καταλάβουν την πραγματική έννοια του μεζέ. Τη παρέα, τα μικρά πιατάκια, όσο απλά και να είναι! Τους μεζέδες που μαγειρεύουμε με τα υλικά που έχουμε στο ψυγείο και την έννοια της παρέας!

71397570 2633955186654740 548498702730264576 nΕτοιμάζω και το site μου chefnikenas.com που θα έχει μέσα τρία πακέτα για restaurant και hotel consulting. Για όλα τα βαλάντια! Ότι κάνω, το κάνω πάντα με αγάπη και σεβασμό στην Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και στην Ελλάδα μας».IMG baad90c2be0ce90d6f1dd526a44a3a64 V 1152x1536 1

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ειρήνη Μουρτζούκου: Και σε εμπόριο βρεφών;

Σφίγγει ο κλοιός για την Ειρήνη Μουρτζούκου και την...

Λίτσα Πατέρα: Είναι πιθανές κάποιες μεγάλες αλλαγές στις παγκόσμιες αγορές και στο τραπεζικό σύστημα

Η αποψινή πανσέληνος πραγματοποιείται στον άξονα Ταύρου (σταθερό ζώδιο...

Προς νέο εμφύλιο η οικογένεια της Λάσκαρη εκεί που όλα έδειχναν ότι είχαν κατάπαυση πυρός

Νέος εμφύλιος πόλεμος ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας της...

Η Μαρίνα δεν πάει πουθενά χωρίς τον Αλέξανδρό της

Το μεγάλο της στήριγμα είναι ο γιος της, o...

Βαρύ πένθος για τον Νίκο Ψαρρά

Δύσκολες ώρες για τον Νίκο Ψαρρά καθώς έφυγε από...

Τόνι Σφήνος: «Με ρώτησε για τη νεκροφόρα και του απάντησα ότι είναι δεύτερη δουλειά»

Με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας «Η συμμορία της...

«Ο Δημήτρης μας πήγε να βρει τη Μαρθούλα μας»

Kεραυνός εν αιθρία ήταν για τον τηλεοπτικό κόσμο η...