Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025

Διαδηλωτής από κούνια ο Αρης Τζανακόπουλος

Από μικρός στα βάσανα ο Αρης Τζανακόπουλος, γιος της...

Κατερίνα Λέχου: «Για χρόνια ένιωθα αμηχανία με την τρυφερότητα του άλλου»

Η Κατερίνα Λέχου παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο περιοδικό...

Παπαδάκης σε νέες… περιπέτειες

Ο Γιώργος Παπαδάκης μπορεί να κουνάει οσονούπω το μαντίλι...

Η Χριστίνα Μπόμπα αποκαλύπτει: «Μου πήρε ένα χρόνο να αισθανθώ ξανά σεξουαλικό...

Στο νέο επεισόδιο του podcast της BeWell, η Χριστίνα...

To νέο πρότζεκτ της Μιμής Ντενίση για την κλοπή των Γλυπτών του Παρθενώνα από τον Ελγιν

«Καρυάτιδα» η Ντενίση!

«Μπουμπουλίνα» (και) για τα Γλυπτά του Παρθενώνα η Μιμή Ντενίση. Μετά την ταινία της «Σμύρνη μου αγαπημένη», με την οποία «τσίγκλησε» τους Τούρκους, παρουσιάζοντας τα ιστορικά γεγονότα όπως έγιναν το «αιματοβαμμένο» 1922, η δημοφιλής Ελληνίδα ηθοποιός, θεατρική συγγραφέας, σκηνοθέτις και παραγωγός έχει τώρα στα σκαριά ένα φιλμ σχετικά για την κλοπή των αρχαιολογικών θησαυρών μας από τον Ελγιν.

Οπως αποκάλυψε η ίδια στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το νέο αυτό πρότζεκτ θα εστιάζει, μεταξύ άλλων, στις πτυχές της προσωπικής ζωής του Βρετανού διπλωμάτη που αφαίρεσε από την Αθήνα το 1803 και το 1812 τα Γλυπτά από τον Παρθενώνα. «Πρόκειται για ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ για τον Ελγιν από μία πιο προσωπική πλευρά. Ελπίζω να τα καταφέρουμε καλά όπως στη “Σμύρνη” και να αρχίσουμε τον Οκτώβριο τα γυρίσματα. Θα γίνουν στην Αθήνα, στη Γαλλία και την Τουρκία. Εκτός από αφηγήτρια θα έχω επιπλέον έναν “μυστικό ρόλο”» είπε χαρακτηριστικά η Μιμή Ντενίση για τη νέα ιστορική ταινία που θα έχει την καλλιτεχνική σφραγίδα της.

Παράλληλα, η Ελληνίδα σταρ του θεάτρου και του σινεμά αναφέρθηκε δημόσια και στα άμεσα τηλεοπτικά σχέδιά της, που αφορούν τη συνέχεια της «Σμύρνης» της. «Η ταινία “Σμύρνη μου αγαπημένη” γυρίστηκε το 2021 και έχει προβληθεί σε όλο τον κόσμο. Ετοιμάζω το δεύτερο μέρος, που είναι η καινούργια πατρίδα, από την Σμύρνη στη Θεσσαλονίκη. Θα είναι σειρά αυτή τη φορά και ελπίζω να γίνει διεθνής. Θα γυριστεί στη Θεσσαλονίκη, σε χώρους όπως η περίφημη Στοά Μοδιάνο, το ιστορικό “Ολυμπος Νάουσα”, το Τσινάρι με τα καφενεία, και μακάρι να γίνει καλή όπως το πρώτο μέρος» είπε χαρακτηριστικά η Μιμή Ντενίση για τη μεταφορά στη μικρή οθόνη της παράστασης «Κι από Σμύρνη Σαλονίκη».

Ενα έργο που γνώρισε μεγάλη αποδοχή από το κοινό την περίοδο που παίχτηκε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ πρόκειται να ανέβει ξανά από τις 7 Ιανουαρίου 2024 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η αυλαία της παράστασης στη συμπρωτεύουσα αναμένεται να πέσει τον Μάρτιο, για να μεταφερθεί έπειτα και σε θέατρα της Κύπρου.

To παράπονο για τη «Σμύρνη» που δεν προτάθηκε για Οσκαρ

Το παράπονό της που η ταινία της «Σμύρνη μου αγαπημένη» δεν εκπροσωπήθηκε όπως θα έπρεπε από την Πολιτεία στο εξωτερικό εξέφρασε δημόσια η Μιμή Ντενίση. «Η αλήθεια είναι ότι περίμενα πολύ περισσότερα σε ένα θέμα που είναι εθνικό. Δεν εννοώ οικονομικά, γιατί ήταν σε ένα πολύ μικρό μέρος της ταινίας, αλλά δεν αρκεί αυτό. Δεν είδα να το αγκαλιάζει και να το προβάλλει περισσότερο. Έγιναν όλα από την εταιρία μου, την Tanweer, και από εμένα» σημείωσε αρχικά η πρωταγωνίστρια, σχολιάζοντας στη συνέχεια το γεγονός ότι δεν προτάθηκε από τους αρμόδιους φορείς για την εκπροσώπηση της χώρας στην κατηγορία ξενόγλωσσης ταινίας των βραβείων Οσκαρ «Δεν πήγε στα Οσκαρ.

Μία ταινία που έχεις την τύχη –γιατί αυτό έγινε καθαρά από τύχη λόγω κορονοϊού, αλλιώς θα είχε γυριστεί νωρίτερα- να είναι η μεγαλύτερη παραγωγή στην Ελλάδα και να βγαίνει στην επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, μόνο και μόνο γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να τη στείλεις. Αυτό σημαίνει ότι δίνεις μία αξία στο θέμα και μια αξία στους ανθρώπους που θυσιάστηκαν.

Θα έπρεπε να ήταν η επίσημη συμμετοχή για εκείνη τη χρονιά. Και δεν λέω ότι στείλανε μια κακή ταινία, αλλά ας την έστελναν του χρόνου. Ηταν η χρονιά που έπρεπε να είναι η “Σμύρνη”» τόνισε η Μιμή Ντενίση σχετικά με το φιλμ που προβλήθηκε, μεταξύ άλλων, στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, στα BAFTA στο Λονδίνο και σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ενώ έγινε μέχρι και θέμα συζήτησης στο Χάρβαρντ και το πανεπιστήμιο Τζόρτζταουν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Χρόνια πολλά» του Μάτσα στην Κεφαλογιάννη με αγωγή για το «χρυσό» φιλέτο των παιδιών τους

Ενα ανέντιμο «δώρο», σε... συσκευασία αγωγής, επεφύλασσε, όπως αποκαλύπτει...

Ο Παύλος Βαρδινογιάννης με νέο έρωτα!

Σχεδόν οκτώ χρόνια μετά το -κάθε άλλο παρά «βελούδινο»-...

Γνωστός τραγουδιστής βίαζε καμαριέρες με συνεργό τη σύζυγό του

Η αγωγή, με την οποία οι γυναίκες διεκδικούν από τον τραγουδιστή αποζημίωση πάνω από 44.000.000 ευρώ,

«Arrivederci» από Βουλγαράκη σε Λιάγκα για χάρη του έρωτα

Ετοιμη να πει «Arrivederci» όχι μόνο στον Γιώργο Λιάγκα...

Ο μεγαλοδικηγόρος των Αθηνών συχνά «εκτροχιάζεται» και ξεσπάει τα νεύρα του στις συντρόφους του

Είναι κοινό μυστικό στον δικηγορικό κόσμο (το σούσουρο και...

Πώς πρώην υπουργός έπιασε τον Μάη με σύζυγο και ερωμένη

Μια ιδιαίτερη Πρωτομαγιά αποφάσισε να κάνει ο αμετανόητος πρώην...
spot_img