Ο Χρήστος Αυγερινός όπως σας ενημερώσαμε έφυγε από τη ζωή. Ο καταξιωμένος ηθοποιός νοσηλευόταν και κατέληξε χθες Δευτέρα σε ηλικία 70 ετών.
Από τον Γιάννη Αρμουτίδη
O Χρήστος Ντάπος, όπως ήταν το πραγματικό όνομά του, έλαμψε τη δεκαετία του 1990 με την επιτυχία του -που τραγουδήθηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα σουξέ- «Για τα μάτια του κόσμου».
Ο Λαρισαίος καλλιτέχνης νοσηλευόταν τις τελευταίες 15 ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας σκληρή μάχη για τη ζωή του. Ο Χρήστος Αυγερινός, όπως και η σύζυγός του, είχε επιλέξει -με προσωπική βούλησή του- να μην εμβολιαστεί κατά του Covid-19.
Η «Espresso» επικοινώνησε χθες με τη σύζυγό του Σοφία Μάκρη, η οποία ήταν πραγματικό ερείπιο. «Στις 30 Μαΐου βρισκόμασταν για προσκύνημα στον Αρχάγγελο και ήταν μια χαρά. Μετά κόλλησε Covid και εισήχθη επειγόντως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Ο Χρήστος και εγώ δεν ήμασταν εμβολιασμένοι κατά του Covid. Από προσωπική πεποίθηση…» τόνισε και πρόσθεσε:
«Στεγνώσαμε εδώ και 15 μέρες (από τη στεναχώρια). Λένε ότι ο Covid κόπασε, όμως υπάρχει. Είναι ζωντανός! Μας πήρε τον άνθρωπό μας. Υπήρξαμε μαζί 40 αγαπημένα χρόνια και αποκτήσαμε δύο παιδιά… Αυτό τα λέει όλα. Είχε την ιστορία του ο Χρήστος. Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο. Ας υπάρξει σεβασμός στη μνήμη του…» Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα Τρίτη, 11 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, από τον Ναό της Παναγίας Λαοδηγήτριας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης».
Ο Χρήστος Αυγερινός καταγόταν από το Λιβάδι της Ελασσόνας και εκτοξεύτηκε ως αστέρι στο καλλιτεχνικό στερέωμα με το τραγούδι «Για τα μάτια του κόσμου» το 1992, οπότε και άρχισε να εμφανίζεται σε μεγάλες πίστες της Αθήνας για όλη την περίοδο της δεκαετίας του 1990.
Αγαπήθηκε από τον κόσμο για την αυθεντικότητά του αλλά και για το ήθος του. Δεν ξεφύτρωσε σαν μανιτάρι ούτε υπήρξε διάττοντας αστέρας του σουξέ, αφού διέπεται από περγαμηνές σπουδών στη μουσική. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο ωδείο μαθαίνοντας κλαρίνο και σαξόφωνο, επιθυμώντας να γίνει καθηγητής Μουσικής. Αγάπησε, όμως, το τραγούδι και το ακολούθησε μέχρι τέλους.
Για πολλούς, η φωνή του πλησίαζε τη χροιά του Τόλη Βοσκόπουλου, ενώ για κάποιους άλλους, που προχώρησαν ακόμα περισσότερο, διέπεται από ομοιότητες ακόμα και στην εμφάνισή του. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν ευσταθούσαν, αφού ο Χρήστος Αυγερινός υπήρξε αυθεντικός και πρωτότυπος, μια και δεν αντέγραψε ποτέ κανέναν. Μία από τις τελευταίες εμφανίσεις του ήταν στις εκπομπές αφιερωμάτων της Ναταλίας Γερμανού.