Παρασκευή, 22 Αυγούστου, 2025

Μάριος Αθανασίου για δουλειά σε οικοδομή: «Δεν ήταν μόνο ανάγκη επιβίωσης αλλά...

Ο Μάριος Αθανασίου καλεσμένος της εκπομπής «Καλοκαίρι παρέα» αναφέρθηκε...

Ο Αλέκος Συσσοβίτης ποζάρει μετά τις βουτιές του

Ο Αλέκος Συσσοβίτης περνάει όμορφα στις διακοπές του και...

Η Ηρώ Μουκίου ποζάρει με μπικίνι και χωρίς ίχνος ρετούς

Η Ηρώ Μουκίου πόζαρε με μπικίνι στην πισίνα του...

Τατιάνα Στεφανίδου: Δείτε πότε κάνει πρεμιέρα η εκπομπή της «Power Talk»

Το «Power Talk», η καινοτόμα κοινωνική εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, έρχεται στον ΣΚΑΪ τη Δευτέρα

Λίλα Εμπειρίκου: Θλίψη για την αρχόντισσα της κοσμικής Αθήνας

Φίλοι και συγγενείς αποχαιρέτησαν τη σύζυγο του αείμνηστου εφοπλιστή Χαρίτωνα Εμπειρίκου

Η απώλεια της αρχοντικής Λίλας Εμπειρίκου σηματοδοτεί το τέλος εποχής για τις μεγάλες κυρίες της Αθήνας και του παλιού jet set. Σύζυγος του εφοπλιστή και άρχοντα Χαρίτωνα Εμπειρίκου, είχε τη φιλία προσωπικοτήτων όπως η Μαρία Κάλλας, ο Aγγελος και η Λητώ Κατακουζηνού, ο Αριστοτέλης Ωνάσης, η Χριστίνα Ωνάση, ο Σταύρος Νιάρχος και έζησε μια παραμυθένια ζωή στο πλευρό του, ενώ τώρα βρίσκονται και πάλι μαζί στη γειτονιά των αγγέλων.

Χαρίτων Εμπειρίκος

Οι γιοι της Γεώργιος και Ιωάννης Εμπειρίκος, τα εγγόνια της Αλεξάνδρα, Ράνια και Νηρέας, η ανιψιά της Μαρίνα Ντοτέρο και αγαπημένοι της φίλοι την αποχαιρέτησαν την περασμένη Τρίτη στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια δεν της επέτρεπαν να κυκλοφορεί στα κοσμικά events, όπου άλλοτε μεσουρανούσε με το στιλ και την ευγένειά της. Ζούσε στο σπίτι στην Κηφισιά με τις αναμνήσεις της, καθώς έζησε μια μυθική ζωή στο πλευρό του συζύγου της Χαρίτωνος Εμπειρίκου – από τους χορούς των Ανακτόρων ως τη Νέα Υόρκη και το Γκστάαντ. Για την ιστορία και μόνο ο Σταύρος Νιάρχος και ο Χαρίτων Εμπειρίκος έκαναν πρώτοι στο Λονδίνο το πριβέ κλαμπ Annabel’s, στο παλιό εμβληματικό κτίριο στο οποίο σήμερα συχνάζουν όλοι οι Ελληνες νεόπλουτοι.

Λίλα Εμπειρίκου

Τα μέλη της μεγάλης και ιστορικής οικογένειας Εμπειρίκου διακρίθηκαν στη λογοτεχνία, στη ναυτιλία και την πολιτική. Γενάρχης της οικογένειας θεωρείται ο Λεονάρδος Μπειρίκος ή Μπιρίκος, γιος του Αντωνίου Χίου. Ο Λεονάρδος Μπιρίκος ασχολήθηκε με το εμπόριο και τη ναυτιλία αποκτώντας σημαντική περιουσία. Οι απόγονοι αυτού διακρίθηκαν αρχικά στην τοπική κοινωνία της Ανδρου, διατελώντας δημογέροντες, ενώ στη συνέχεια κατέλαβαν σημαντικές πολιτικές θέσεις συμμετέχοντας στην ελληνική πολιτική ζωή. Παράλληλα ανέπτυξαν σημαντική δραστηριότητα σχετιζόμενη με τη ναυτιλία και το εμπόριο, πολλά μέλη της δε διατηρούν ακόμα σημαντικές ναυτιλιακές επιχειρήσεις στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Γνωστότερος ίσως εκπρόσωπος της οικογένειας είναι ο ποιητής Ανδρέας Εμπειρίκος. Σε ευαγή ιδρύματα της Ανδρου και της Αθήνας έχουν γίνει πολλές δωρεές από τα μέλη της οικογένειας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το ροζ σκάνδαλο που κατέληξε σε κλινική – Η ξανθιά της Περιφέρειας, ο βιομήχανος και το κάταγμα

Ο κόσμος σε κομβική Περιφέρεια το ‘χει βούκινο και αυτή κρυφό καμάρι!

Διαμαντής Καραναστάσης: Δείτε την πρώην σύζυγό του και τα παιδιά τους

Ο Διαμαντής Καραναστάσης πέρα από ηθοποιός είναι και βουλευτής...

Κι όμως η μικρούλα της φωτό είναι γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός

Το κοριτσάκι της φωτογραφίας είναι γνωστή ηθοποιός που πρόσφατα έγινε μανούλα.

Διακοπές στο Μπαλί με τον κατά 13 χρόνια μικρότερο σύντροφό της έκανε γνωστή Ελληνίδα

Διακοπές στο μαγευτικό Μπαλί κάνει γνωστή κυρία της σόουμπιζ με τον κατά 13 χρόνια νεότερό της σύντροφο, Νίκο

Ο Ορφέας Αυγουστίδης ποζάρει με τον πατέρα του στις διακοπές τους

Ο Ορφέας Αυγουστίδης είναι από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς...

Υπεξαίρεση και ξέπλυμα σε πίστες! Ο «Λου» των μπουζουκιών, οι δύο άτακτοι ιερείς και οι επιχειρηματίες

Στα... πράσα πιάστηκαν δύο καθολικοί ιερείς και έξι επιχειρηματίες...

Το μήνυμα της Κατερίνας Καινούργιου μετά τη σύλληψη του αδελφού της: «Με κάνει να νιώθω…»

Η παρουσιάστρια δημοσίευσε φωτογραφίες και έγραψε ένα μήνυμα όλο νόημα σχετικά με το πώς νιώθει αυτή την περίοδο