Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Η Μπρίτνεϊ ήταν στην Ελλάδα

H Μπρίτνεϊ Σπίαρς επισκέφθηκε τη χώρα μας και δεν...

Μιμή Ντενίση σε καλοκαιρινό mood

Η Μιμή Ντενίση καλωσόρισε τον Ιούλιο φορώντας το μαγιό...

«Σασμός»: Ο Μαθιός στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Τα νέα για το μακελειό...

Κρατερός Κατσούλης: «Με τον γιο μου από όταν έγινε δυο ετών αρχίσαμε...

Ο Κρατερός Κατσούλης, παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Happy...

Βραβεία «Χορν»: «Μισή» οικογένεια Φιλιππίδη στο Ιδρυμα «Μελίνα Μερκούρη»

Για έναν βαθμό δεν βραβεύτηκε ο Δημήτρης Φιλιππίδης, που είχε στο πλευρό του μόνο τη μητέρα του, Ελπίδα Νίνου

Μπορεί κάποιοι να περίμεναν ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης θα συνόδευε τον μοναχογιό του, Δημήτρη, στην απονομή των θεατρικών βραβείων «Δημήτρης Χορν» και «Μελίνα Μερκούρη», που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Ιδρυμα «Μελίνα Μερκούρη», στην Πλάκα, εκείνος όμως έλαμψε διά της απουσίας του.

vraveia290543
Αναστάσης Ροϊλός, Ελίνα Ρίζου, Φώτης Στρατηγός, Δημήτρης Καπουράνης

Στο πλευρό του 27χρονου Δημήτρη Φιλιππίδη, ο οποίος ήταν μεταξύ των υποψηφίων για το τρόπαιο ερμηνείας, στάθηκε, φυσικά, η μητέρα του, Ελπίδα Νίνου Φιλιππίδη, η οποία φαινόταν να καμαρώνει για εκείνον, ενώ φωτογραφήθηκε κιόλας χαμογελαστή με την Ελένη Γκασούκα, σε αντίθετη με τον γιο της που έδειχνε κάπως αμήχανος καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Ακόμα και τη στιγμή που οι φωτογράφοι εστίασαν πάνω στον ίδιο και στους συνυποψηφίους του, ο Δημήτρης Φιλιππίδης ούτε καν μειδίασε, ενώ έστρεψε και το βλέμμα του στο πλάι, αφού δεν τα πηγαίνει καλά με τα φλας.

vraveia290541
Ελένη Γκασούκ, Ελπίδα Νίνου Φιλιππίδη

Ο σταυρός

Σημειώνεται ότι το βραβείο «Δημήτρης Χορν», που είναι ο σταυρός που φορούσε κάποτε ο αξέχαστος πρωταγωνιστής, απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άνδρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Η φετινή απονομή, ωστόσο, ήταν τριπλή, αφού ο θεσμός είχε ανασταλεί τα προηγούμενα τρία χρόνια λόγω πανδημίας και επανήλθε τούτη τη χρονιά για να τιμηθούν συνολικά τρεις ηθοποιοί, ένας από κάθε σεζόν. Ο γιος του Πέτρου Φιλιππίδη και της Ελπίδας Νίνου ήταν υποψήφιος για τη σεζόν 2021-2022, συγκεκριμένα για τον ρόλο του «Τσάτσκι» που υποδυόταν στο έργο του Γκριμπογέντοφ «Συμφορά από το πολύ μυαλό», το οποίο είχε παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής.

vraveia290542
Σταμάτης Φασουλής, Φώτης Στρατηγός

Εν τέλει το βραβείο «Δημήτρης Χορν» για τη σεζόν 2021-2022 κατέκτησε ο ηθοποιός Φώτης Στρατηγός για το ρόλο του «Τζον» στο έργο της Μάγιοκ «Πόσο κοστίζει να ζεις», που ανέβηκε στο θέατρο Πόρτα, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου. Οπως αποκάλυψε παρ’ όλα αυτά σε δηλώσεις που έκανε ο θεσμοθέτης του βραβείου «Χορν» Σταμάτης Φασουλής, ο Δημήτρης Φιλιππίδης βρέθηκε πολύ κοντά στη νίκη, χάνοντας το τρόπαιο μόνο για έναν βαθμό. «Ο Δημήτρης Φιλιππίδης δεν βραβεύτηκε, το έχασε για έναν βαθμό» σχολίασε ο σκηνοθέτης, απαντώντας κατόπιν αρνητικά σε ερώτηση που δέχτηκε αν είχε σκεφτεί ότι θα μπορούσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση και ο Πέτρος Φιλιππίδη. «Δεν το σκέφτηκα αυτό, όχι. Βεβαίως επικοινωνώ με τον Πέτρο Φιλιππίδη, αλλά δεν έχω ακούσει κάτι για τη θεατρική του επιστροφή» ανέφερε ο σκηνοθέτης.

vraveia29054
Δημήτρης Φιλιππίδης, Φώτης Στρατηγός, Τάσος Λέκκας, Στάθης Κόικας

Δηλώσεις στην εκπομπή «Super Κατερίνα» έκανε και ο ίδιος ο Δημήτρης Φιλιππίδης, ο οποίος φάνηκε cool για το γεγονός ότι ήρθε δεύτερος. «Ετσι είναι αυτή η διαδικασία, δεν πτοούμαστε. Δεν μπορώ να πω ότι απογοητεύτηκα, αλλά ούτε και να κρυφτώ μπορώ, φυσικά. Εννοείται ότι θα ήθελα να είμαι κι εγώ ένας από τους νικητές, αλλά είναι αρκετά τιμητικό και μόνο το να είσαι υποψήφιος για κάτι τέτοιο. Σου δίνει μεγάλη χαρά και καλύπτει όποια στενοχώρια» είπε αρχικά, για να αναφερθεί έπειτα στο έργο «Κατά φαντασίαν ασθενής» στο οποίο θα παίξει σε περιοδεία το καλοκαίρι.

«Είμαι χαρούμενος που συμμετέχω. Ολα τα χρόνια που είμαι στον χώρο, αν και δεν είναι πολλά, έχω συναντήσει εξαίρετους συναδέλφους. Είναι σπουδαίο να συναντάς ανθρώπους καταξιωμένους στον χώρο, που έχουν τόσα χιλιόμετρα, και να μπορείς να συνομιλήσεις μαζί τους» σημείωσε ο Δημήτρης Φιλιππίδης, δηλώνοντας ανοιχτός και σε τηλεοπτικές προτάσεις. Να αναφέρουμε, τέλος, ότι νικητές στη φετινή τριπλή απονομή των θεατρικών βραβείων «Δημήτρης Χορν» αναδείχτηκαν επίσης ο Αναστάσης Ροϊλός για τη σεζόν 2019-2020 και ο Δημήτρης Καπουράνης για την περσινή θεατρική περίοδο. Οσο για το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη», πήγε στην Ελίνα Ρίζου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δεν θα πιστέψετε ποιος είναι ο πιτσιρικάς στη φωτογραφία δίπλα στον Γιάννη Μπέζο

Ο γνωστός πλέον ηθοποιός ανέβασε μια φωτογραφία από τα...

Βασίλης Καΐλας: Το ιδιαίτερο δώρο που πήρε ο θρυλικός «λουστράκος» του σινεμά

Ενα κασελάκι σαν αυτό της ταινίας «Ο λουστράκος», που...

«Σατράπης» μπήκε για… χαρέμι στο «Power of Love»

Σάλο προκάλεσαν οι απόψεις που εξέφρασε για το γυναικείο...

Τι κρύβεται πίσω από τη μαφιόζικη εκτέλεση με 14 σφαίρες του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό

Την ώρα που το πανελλήνιο παρακολουθεί μουδιασμένο το νέο...

Αστραψαν τα φλας στο πάρτι γνωστής αλυσίδας επώνυμων ρούχων

Η Ελένη Τσολάκη, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, ο Γιάννης Αϊβάζης,...

Η τηλεοπτική επιστροφή της Ματίνας Νικολάου στο πλευρό του Μουτσινά

Mε τον Μουτσινά χεράκι χεράκι και τη νέα τηλεοπτική...