Ευχάριστα νέα για τον Δημήτρη Κόκοτα. Επειτα από δύο μήνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του «Γεννηματάς» ο αγαπημένος τραγουδιστής, γιος του αξέχαστου Σταμάτη Κόκοτα, μεταφέρθηκε σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου.
Η αδελφή του καλλιτέχνη, Ελλη, η οποία βρίσκεται δίπλα του μαζί και με τη σύζυγό του Κατερίνα Πετράκη από την αρχή αυτής της δύσκολης διαδρομής, μιλώντας στην εκπομπή «Super Κατερίνα» ακούστηκε συγκρατημένα αισιόδοξη για την πορεία της υγείας του. «Περιμένουμε τα καλύτερα. Δεν μπορώ να σας πω κάτι, απλά περιμένουμε τα καλύτερα. Τον βλέπω καθημερινά» δήλωσε λακωνικά, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία ότι είναι πλέον εκτός ΜΕΘ και μπορεί να δέχεται επισκέψεις για περισσότερη ώρα.
Ο αγαπημένος τραγουδιστής, ο οποίος υπέστη ισχυρό καρδιακό επεισόδιο κατά τη διάρκεια προβών στο τηλεοπτικό μουσικό show «J2US», όπου συμμετείχε ως coach της ηθοποιού Τραϊάνας Ανανία, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει σοβαρά η ζωή του, έχει αρχίσει πλέον να έχει συνειδητές αντιδράσεις, προσπαθώντας ακόμη και να χασμουρηθεί.
Οπως είχε γράψει η «Espresso» σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της μερικές εβδομάδες νωρίτερα, τα πρώτα αισιόδοξα σημάδια ανάκαμψης του Δημήτρη Κόκοτα φάνηκαν λίγο πριν από το Πάσχα, κάνοντας πολλούς να μιλήσουν για ένα «μικρό θαύμα». Τότε ήταν που άρχισε να αναπνέει και χωρίς τη βοήθεια της μηχανικής υποστήριξης, με τους γιατρούς, ωστόσο, να κρατούν ενεργή τη διαδικασία της τραχειοστομίας για να μη ζορίζεται καθόλου η καρδιά του.
Οι εξετάσεις φυσικά συνεχίζονται με θετικά δείγματα, αλλά και με τη συγκρατημένη στάση των γιατρών, που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ενημερώσει την οικογένεια ότι αναμένεται να έχουν μια ξεκάθαρη εικόνα της κατάστασης του τραγουδιστή σχεδόν κοντά στους τρεις μήνες από το επεισόδιο που τον οδήγησε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, σηματοδοτώντας αυτήν τη μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του. Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις και η πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη ανέφερε: «Η κλινική κατάσταση του Δημήτρη Κόκοτα παραμένει σταθερή και πλέον έχει περισσότερες ώρες επισκεπτήριο (στη ΜΑΦ). Χρειάζεται χρόνο, η ιατρική ομάδα είναι κοντά του, οι εξετάσεις και ο έλεγχος θα συνεχίσουν να γίνονται… Θέλει χρόνο».