Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Εκτός από τον νέο κύκλο του «GNTM» η Ηλιάνα Παπαγεωργίου

Εκτός η Ηλιάνα Παπαγεωργίου από το «GNTM», αλλά και...

Το γαμήλιο πάρτι στο Γκάζι για Τσακαλώτο και Νάσση, οι οποίοι ...

«Παντρεύτηκε» ο... μπαμπάς, όχι τη Σκάρλετ Γιόχανσον ή την...

Διακοπές στο Αιγαίο για τον ηθοποιό Τζέισον Στέιθαμ και το μοντέλο Ρόζι...

Ο Τζέισον Στέιθαμ και η Ρόζι Χάντινγκτον διαφημίζουν την...

Στεφανία Γουλιώτη: «Έχω περάσει από μεγάλα σκοτάδια και πολλή θλίψη»

Η Στεφανία Γουλιώτη παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωίαν...

Ο cool και άνετος Φιλιππίδης του Εφετείου!

Αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης για δύο απόπειρες βιασμού!

Χαλαρός και ήρεμος, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Ελπίδα Νίνου, εμφανίστηκε χθες στο Εφετείο της Αθήνας -έπειτα από μήνες απουσίας από τη δημόσια ζωή -ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε ξανά στις -γνώριμες για εκείνον- δικαστικές αίθουσες, προκειμένου να καθίσει στο «σκαμνί» του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου και να δικαστεί για δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος γυναικών συναδέλφων του, πράξεις για τις οποίες είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε 8 χρόνια κάθειρξη με αναστολή. Αυτή τη φορά όμως έδειχνε πιο ψύχραιμος σε σχέση με την εικόνα του στο πρωτόδικο δικαστήριο, ίσως γιατί στη δίκη του στο Εφετείο προσήλθε έχοντας αθωωθεί πρωτόδικα για τη βαρύτερη κατηγορία που αντιμετώπιζε, αυτήν του βιασμού.

filippidis040642

Με μαύρα ρούχα

Συνοδευόμενος από την Ελπίδα Νίνου και φορώντας μαύρα ρούχα, ο Πέτρος Φιλιππίδης βρέθηκε από νωρίς στη δικαστική αίθουσα και αρχικά κάθισε μαζί με τη σύζυγό του σε θέσεις που προορίζονται για το ακροατήριο. Παρούσες στον ίδιο χώρο ήταν και οι δυο γυναίκες που ο ηθοποιός αποπειράθηκε -σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση- να βιάσει, όπως και πολλοί συνάδελφοί του, ανάμεσά τους η Λένα Δροσάκη και η Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους. Ως γνωστόν, οι δυο ηθοποιοί είχαν καταγγείλει τον συνάδελφό τους για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποιητική συμπεριφορά, όμως τα αδικήματα που ανέφεραν είχαν παραγραφεί, με αποτέλεσμα ο Πέτρος Φιλιππίδης να μη δικαστεί για αυτά.

Στη δικαστική αίθουσα βρέθηκε και ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος είναι μάρτυρας στη δίκη. Αυτό που, όμως, ξεχώρισε χθες ήταν η εμφανώς πιο χαλαρή διάθεση του κατηγορούμενου ηθοποιού, κάτι που φάνηκε και από το γεγονός ότι θέλησε να μιλήσει για πρώτη φορά μετά την πρωτόδικη καταδίκη του τον Φεβρουάριο του 2023 στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν έξω από το Εφετείο.

filippidis040643
Σπύρος Μπιμπίλας

Χαμόγελα στις κάμερες

«Ηρθα να σας πω μια καλημέρα, θα τα πούμε όλα όταν τελειώσει η υπόθεση αυτή, θα τα πούμε όλα» είπε ο Πέτρος Φιλιππίδης και αποχώρησε χαμογελώντας. Λίγο νωρίτερα, το δικαστήριο είχε αποφασίσει την αναβολή της δίκης του ηθοποιού για τις 11 Νοεμβρίου 2024. Ο λόγος ήταν κώλυμα που προέβαλαν οι Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Κική Πακιρτζίδου, δικηγόροι του Πέτρου Φιλιππίδη, οι οποίοι ενημέρωσαν το δικαστήριο ότι έπρεπε να παρασταθούν σε άλλες δίκες στην περιφέρεια.

filippidis040644

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα των συνηγόρων ως πλήρως αιτιολογημένο, με το δικαστήριο να υιοθετεί τελικά την εισαγγελική πρόταση κατά πλειοψηφία. Η πλευρά, ωστόσο, της μιας εκ των δυο γυναικών που αποπειράθηκε, κατά την πρωτόδικη απόφαση, να βιάσει ο ηθοποιός πρότεινε η δίκη να διακοπεί και όχι να αναβληθεί. «Θέλουμε να τελειώνουμε, κάθε φορά αναβιώνει το τραύμα για την εντολέα μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος προς υποστήριξη της κατηγορίας Χάρης Σαλούστρος, χωρίς όμως το αίτημά του να γίνει δεκτό.

Το «κατηγορώ» των γυναικών για τον έκπτωτο σταρ της τηλεόρασης

Ο Πέτρος Φιλιππίδης θα δικαστεί τον ερχόμενο Νοέμβριο για απόπειρα βιασμού, αδίκημα που, σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, τέλεσε τον Φεβρουάριο του 2010 στο θέατρο «Μουσούρη». Η κατηγορία αφορά καταγγελία γυναίκας, η οποία είχε υποστηρίξει πως είχε επαγγελματικό ραντεβού στο θέατρο με τον ηθοποιό, ο οποίος της είχε προτείνει να αναλάβει ρόλο στο συγκεκριμένο έργο.

filippidis040641
Aννα Μαρία Παπαχαραλάμπους,

Ομως, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, ο Π. Φιλιππίδης επιχείρησε να τη βιάσει μέσα στο καμαρίνι του. «Ορμησε πάνω μου κυριολεκτικά σαν άγριο θηρίο και άρχισε να με φιλάει στον λαιμό, στα μάγουλα, στο πρόσωπο. Του φώναζα αλλά δεν σταματούσε και μου έλεγε χυδαία λόγια. Εγώ προσπαθούσα να τον απωθήσω. (…) Είχε βγάλει έξω τα γεννητικά του όργανα» είχε καταθέσει χαρακτηριστικά η γυναίκα, σημειώνοντας ακόμη πως ο ηθοποιός την απείλησε πως, αν μιλήσει, θα την καταστρέψει επαγγελματικά. Η δεύτερη κατηγορία σε βάρος του Π. Φιλιππίδη αφορά επίσης καταγγελία ηθοποιού, η οποία είχε υποστηρίξει πως τον Αύγουστο του 2014 είχε συναντηθεί μαζί του για να βρει δουλειά, αλλά η συνέχεια του ραντεβού τους ήταν απροσδόκητη.

Αυνανισμός

Οπως είχε περιγράψει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες η γυναίκα, είχε μπει στο αυτοκίνητο του κατηγορουμένου για να την επιστρέψει στο σπίτι της μετά το ραντεβού τους, αλλά εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό, όπου επιχείρησε να τη βιάσει. «Ανοιξε το παντελόνι και άρχισε να αυνανίζεται. Του φώναζα να ανοίξει τις πόρτες. Με έπιασε από τον σβέρκο και με τράβηξε πάνω του. Χτυπιόμουν. Επαθα υστερία, σοκ. (…) Μετά από λίγα λεπτά, και αφού είχε δίπλα του ένα αγρίμι, άνοιξε την πόρτα και με πέταξε έξω από το αυτοκίνητο» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά η καταγγέλλουσα.

filippidis04064
Λένα Δροσάκη

«Απιστος υπήρξα, βιαστής όχι. Με κατήγγειλαν γιατί δεν τους έδωσα δουλειά» είχε υποστηρίξει στην απολογία του «μαμούθ» ο δημοφιλής ηθοποιός με τις μεγάλες επιτυχίες σε τηλεόραση, θέατρο, κινηματογράφο κατά τη διάρκεια της πολύκροτης δίκης του (που είχε απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη) σε πρώτο βαθμό, με την υπερασπιστική του γραμμή να μένει προσώρας ίδια και στο Εφετείο.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ντόπα και κόκα από «σφίχτη» γκουρού! – Οι περιπέτειες με το νόμο του ιντερνετικού Mr Fitness

«Στα πράσα» πιάστηκε γνωστός ινσταγκράμερ, που εμφανίζεται ως «γκουρού»...

Ο Αθερίδης σόκαρε το πανελλήνιο μιλώντας για την «άγνωστη» περιπέτεια με την υγεία του

Σόκαρε το πανελλήνιο ο Θοδωρής Αθερίδης για το εγκεφαλικό...

Εκτός από τη σύζυγο νάρκωνε και την κόρη του για να τη βιάσουν άνδρες

Σε κατάσταση σοκ οι Γάλλοι παρακολουθούν τις καταιγιστικές εξελίξεις...

Η κόρη της Ντενίση, Μαριτίνα, έβγαλε στη… φόρα τον σύντροφό της

Η κούκλα κόρη της Μιμής Ντενίση μεγάλωσε και είναι...

Το γαμήλιο πάρτι στο Γκάζι για Τσακαλώτο και Νάσση, οι οποίοι επισημοποίησαν τη σχέση τους

«Παντρεύτηκε» ο... μπαμπάς, όχι τη Σκάρλετ Γιόχανσον ή την...