Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Εκτός από τον νέο κύκλο του «GNTM» η Ηλιάνα Παπαγεωργίου

Εκτός η Ηλιάνα Παπαγεωργίου από το «GNTM», αλλά και...

Το γαμήλιο πάρτι στο Γκάζι για Τσακαλώτο και Νάσση, οι οποίοι ...

«Παντρεύτηκε» ο... μπαμπάς, όχι τη Σκάρλετ Γιόχανσον ή την...

Διακοπές στο Αιγαίο για τον ηθοποιό Τζέισον Στέιθαμ και το μοντέλο Ρόζι...

Ο Τζέισον Στέιθαμ και η Ρόζι Χάντινγκτον διαφημίζουν την...

Στεφανία Γουλιώτη: «Έχω περάσει από μεγάλα σκοτάδια και πολλή θλίψη»

Η Στεφανία Γουλιώτη παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωίαν...

Μαριαλένα Οικονομίδου: Η κόρη του θρυλικού Οικονομίδη νικήθηκε στα 67 της από τον καρκίνο

Ολα όσα είχε εξομολογηθεί στην «Espresso» πριν από δύο χρόνια!

«Κουβαλώντας» στην πλάτη της από την ημέρα που άνοιξε τα μάτια της δύο τεράστια ονόματα, η Μαριαλένα Οικονομίδου, κόρη του θρυλικού Γιώργου Οικονομίδη, που για δεκαετίες ήταν στο επίκεντρο όλου του καλλιτεχνικού στερεώματος, και εγγονή της Νίτσας και του Χρήστου Τσαγανέα, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 67 ετών τσακισμένη από τον καρκίνο αλλά και από τον θάνατο του αδελφού της πριν από οκτώ μήνες, όπως είχε εξομολογηθεί πριν από έναν μήνα σε τηλεφωνική της επικοινωνία με τον δημοσιογράφο της «Espresso» Νίκο Νικόλιζα.

oikonomidi13644
Ο Γιώργος Οικονομίδης κρατώντας τη μικρή Μαριαλένα στην αγκαλιά του

Την είδηση του θανάτου της Μαριαλένας Οικονομίδου έκανε γνωστή μέσα από ανάρτησή του, όπως συνηθίζει να κάνει σε αντίστοιχες δυσάρεστες ειδήσεις, ο Σπύρος Μπιμπίλας. «Αντίο, αγαπημένη μου φίλη! Αγαπημένη, ταλαντούχα, που τα τραγούδια σου με μάγευαν!. Αχχχ… για πού τραβάς, Μανώλη, αυτό το υπέροχο τραγούδι σου με έμαθες να το τραγουδώ με τόσο πόνο όπως το τραγούδησε και η γιαγιά σου, η αξέχαστη Νίτσα Τσαγανέα, που λάτρευες. Γιατί ταλαιπωρήθηκες τόσο μετά τον πρόσφατο θάνατο του αδελφού σου; Γιατί, ευγενική ψυχή, στεναχωριόσουν κάθε φορά που κάποιος κακολογούσε τον αείμνηστο μπαμπά σου, Γιώργο Οικονομίδη, ή τον δεύτερο παππού σου, Τσαγανέα; Σε ευχαριστώ που με έβαλες στον χώρο του τραγουδιού με τόση αγάπη. Ησουν ένα εύθραυστο και τρυφερό πλάσμα.

oikonomidi1364
Η Μαριαλένα Οικονομίδου στο Αλσος, σε εκδήλωση που έγινε προς τιμήν του πατέρα της

Μαζί με το ΤΑΣΕΗ, που κάναμε τόσες συναυλίες, γινόσουν ευτυχισμένη. Ευτύχησες να δεις πρόσφατα τέσσερα εγγονάκια από τα δύο υπέροχα παιδιά σου, τους αγαπημένους μου Λιάνα και Γιώργο. Δεν θα σε ξεχάσουμε, Μαριαλένα μου» ήταν τα σπαρακτικά διαδικτυακά λόγια του Σπύρου Μπιμπίλα για την κόρη του Οικονομίδη, που κατόρθωσε μόνη της και με το ταλέντο της να χαράξει τη δική της καλλιτεχνική καριέρα, γράφοντας δεκάδες τραγούδια, θεατρικά έργα και μουσικές παραστάσεις! Δεν ήταν τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι ο τεράστιος Αλέκος Σακελλάριος είχε γράψει διθυραμβικά λόγια για την καριέρα της!

Οι χημειοθεραπείες

Ανθρωπος χαμηλών τόνων, η Μαριαλένα, μετά την οικονομική καταστροφή και τον θάνατο του πατέρα της, δεν το έβαλε κάτω. Πάλεψε και κατόρθωσε να σταθεί στα πόδια της. «Για τα παιδιά μου» ήταν η φράση που έλεγε συχνά πυκνά σε συνεντεύξεις της, όπως και σε εκείνη που είχε παραχωρήσει στον Νίκο Νικόλιζα και στην «Espresso» πριν από δύο χρόνια σε έναν απολογισμό της ζωής, την ώρα που πάλευε να νικήσει με τις χημειοθεραπείες τον καρκίνο!

oikonomidi13641
Στιγμιότυπο από ανέμελες οικογενειακές στιγμές

Η ίδια σε εκείνη τη συνέντευξή της, μάλιστα, έλεγε πως αρχικά με το που έμαθε για το πρόβλημα υγείας της ένιωσε θλίψη, γιατί ήθελε να είναι συνέχεια κοντά στα παιδιά της, τα οποία υπεραγαπούσε, αλλά και από φόβο, γιατί την ίδια αρρώστια την είχε περάσει με τον θρυλικό πατέρα της και με τον σύζυγό της, ενώ στη συνέχεια είχε εξομολογηθεί πως θα το πάλευε όσο πάει, έχοντας στο μυαλό της τα συγκλονιστικά λόγια του αείμνηστου ολυμπιονίκη μας Αλέξανδρου Νικολαΐδη, ότι δόξαζε τον Θεό που είχε εκείνος καρκίνο και όχι τα παιδιά του!

Γλυκιά μελαγχολία

Στην προ διετίας σπάνια συνέντευξή της στην «Espresso» η Μαριαλένα Οικονομίδου, γυρνώντας πίσω τον χρόνο, είχε μιλήσει για τα παιδικά της χρόνια, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είχα χαρούμενα παιδικά χρόνια. Είχα μια μάνα μελαγχολική, που προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια της. Υπήρχαν όμορφες στιγμές, αλλά κατά διαστήματα. Οι γονείς μου με είχαν σαν πριγκίπισσα. Με πήγαν στα καλύτερα σχολεία. Δεν μπορώ να μη θυμάμαι ότι από το σπίτι μας είχαν παρελάσει όλο το ελληνικό θέατρο και όλοι οι ερμηνευτές για χάρη του πατέρα μου. Ερχονταν οι πάντες. Εμένα, βέβαια, με κούραζαν ως παιδάκι όλες αυτές οι επισκέψεις, όμως για τον μπαμπά ήταν η καθημερινότητά του. Ακόμα μία οικογένεια για εκείνον. Από την άλλη, εκτός από τον διάσημο μπαμπά, είχα έναν παππού και μια γιαγιά που τους λάτρευαν επίσης όλοι. Και τη Νίτσα Τσαγανέα και τον Χρήστο Τσαγανέα. Οταν βγαίναμε, γινόταν χαμός στο πέρασμά μας».

oikonomidi13643
Με τη γιαγιά της Νίτσα Τσαγανέα

Η ίδια, ξεφυλλίζοντας το άλμπουμ των αναμνήσεών της, είχε μιλήσει και για όσα ζούσε στο σπίτι τους με την παρέλαση των ιερών τεράτων. «Στο σπίτι μας έρχονταν οι Μίμης Πλέσσας, Ρένα Βλαχοπούλου, Νίκος Σταυρίδης, Σωτήρης Μουστάκας, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Μίμης Φωτόπουλος, Νάνα Μούσχουρη! Σχεδόν δεν έφευγαν! Η Μούσχουρη, μάλιστα, βοηθήθηκε από τον πατέρα μου όσο κανείς άλλος, άσχετα αν η ίδια δεν τον αναφέρει ποτέ. Την είχε σε όλες τις εκπομπές του και σε όλες τις παραστάσεις του. Μετά, όταν πέθανε ο πατέρας μου, κάποιοι προσπάθησαν να αλλάξουν την ιστορία. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Χατζιδάκις συνεργαζόταν με τον πατέρα μου. Μετά παρεξηγήθηκαν».

Η Μαριαλένα Οικονομίδου, παρόλο που κουβαλούσε αυτό το τεράστιο επίθετο, μπήκε εντελώς μόνη στα καλλιτεχνικά μονοπάτια! «Οταν ο μπαμπάς πρωτάκουσε την πρώτη μου μελωδία σε ηλικία 14 ετών, κάπως ένιωσε. Με ένα πιάνο έγραφα και ξαναέγραφα τραγούδια. Η πρώτη μου δισκογραφική δουλειά έγινε το 1970 με δικά μου τραγούδια, στην Columbia, με ενορχηστρωτή τον Ανδρεάδη. Ως συνθέτης και ως στιχουργός είμαι 48 χρόνια στα δρώμενα. Απλά γενικά δεν μου άρεσε η φάρα των καλλιτεχνών. Δεν μου άρεσαν τα ψεύτικα φιλιά, τα ψεύτικα χαμόγελα, τα ψεύτικα λόγια. Είμαι αληθινό πλάσμα και δεν μπορούσα να κάνω παρέα με ψεύτικα στρας» μας είχε πει. Κι έτσι χωρίς ψεύτικα χαμόγελα και ψεύτικα στρας, πορεύτηκε μέχρι το τέλος της ζωής της…

oikonomidi13642
Η Μαριαλένα Οικονομίδου έχοντας στην αγκαλιά της τα δύο παιδιά της

Το Άλσος που έγραψε καλλιτεχνική ιστορία και η εκδήλωση για τον σπουδαίο κονφερανσιε

Το Αλσος τα χρόνια της μεγάλης του δόξας είχε συνδεθεί άρρηκτα με το επίθετο Οικονομίδη! Η ίδια μάλιστα είχε πει στην «Espresso». «Από τότε που πέθανε ο μπαμπάς άρχισε και η κατάρρευση. Το μεγάλο κεφάλαιο ήταν ο Οικονομίδης. Το Αλσος το είχε η οικογένειά μας για 38 ολόκληρα χρόνια. Κάθε μέρα έμπαιναν στο Αλσος πάνω από 3.000 άτομα. Δεν υπήρχε κάθισμα να καθίσεις. Οταν πέθανε ο Οικονομίδης… τέλος» ήταν τα λόγια της!

oikonomidi13646

Κατά καιρούς, πάντως, είχαν πραγματοποιηθεί αρκετές τιμητικές εκδηλώσεις για τον πατέρα της, με τη Μαριαλένα να λέει στην «Espresso» πως έχει μαζέψει σε κούτες όλες τις τιμητικές πλακέτες, τις ευχαριστήριες επιστολές, τα μετάλλια, τα βραβεία, τις συνεντεύξεις από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, σημειώσεις, ντοκουμέντα, φωτογραφίες και κείμενα! «Οχι, δεν έχω παράπονο, μας έχουν τιμήσει όλους κατά καιρούς. Εμείς δεν χωράμε σε γκέτο, έχουμε πει πολλά “όχι” στη ζωή μας! Στο έργο μου “Βρόμικο παιχνίδι” είχα φτιάξει ένα βίντεο που το προβάλλαμε στο φινάλε, μέσα από κάποια αρχεία μου. Και η ζωή μας σε πολλά σημεία μού θυμίζει το έργο “Ενας ήρως με παντούφλες”» μας είχε πει!

oikonomidi13645

Τον Ιούλιο του 2023 με πρωτοβουλία της διοργανώθηκε μια μεγάλη συναυλία αφιέρωμα για τον πατέρα της στο θέατρο Αλσος. Εκεί είχαν βρεθεί οι περισσότεροι από τους καλλιτέχνες που είχαν συνεργαστεί με τον μεγάλο κομφερανσιέ και στιχουργό: όπως η Γιοβάννα, που εμφανίστηκε με μπαστουνάκι, η Πόπη Αστεριάδη, η αεικίνητη Ζωζώ Σαπουντζάκη, καθώς και η Μπέσσυ Αργυράκη!

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ντόπα και κόκα από «σφίχτη» γκουρού! – Οι περιπέτειες με το νόμο του ιντερνετικού Mr Fitness

«Στα πράσα» πιάστηκε γνωστός ινσταγκράμερ, που εμφανίζεται ως «γκουρού»...

Ο Αθερίδης σόκαρε το πανελλήνιο μιλώντας για την «άγνωστη» περιπέτεια με την υγεία του

Σόκαρε το πανελλήνιο ο Θοδωρής Αθερίδης για το εγκεφαλικό...

Εκτός από τη σύζυγο νάρκωνε και την κόρη του για να τη βιάσουν άνδρες

Σε κατάσταση σοκ οι Γάλλοι παρακολουθούν τις καταιγιστικές εξελίξεις...

Η κόρη της Ντενίση, Μαριτίνα, έβγαλε στη… φόρα τον σύντροφό της

Η κούκλα κόρη της Μιμής Ντενίση μεγάλωσε και είναι...

Το γαμήλιο πάρτι στο Γκάζι για Τσακαλώτο και Νάσση, οι οποίοι επισημοποίησαν τη σχέση τους

«Παντρεύτηκε» ο... μπαμπάς, όχι τη Σκάρλετ Γιόχανσον ή την...