Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Εκτός από τον νέο κύκλο του «GNTM» η Ηλιάνα Παπαγεωργίου

Εκτός η Ηλιάνα Παπαγεωργίου από το «GNTM», αλλά και...

Το γαμήλιο πάρτι στο Γκάζι για Τσακαλώτο και Νάσση, οι οποίοι ...

«Παντρεύτηκε» ο... μπαμπάς, όχι τη Σκάρλετ Γιόχανσον ή την...

Διακοπές στο Αιγαίο για τον ηθοποιό Τζέισον Στέιθαμ και το μοντέλο Ρόζι...

Ο Τζέισον Στέιθαμ και η Ρόζι Χάντινγκτον διαφημίζουν την...

Στεφανία Γουλιώτη: «Έχω περάσει από μεγάλα σκοτάδια και πολλή θλίψη»

Η Στεφανία Γουλιώτη παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωίαν...

Οι μπελάδες Λύτρα εκτός από την υπόθεση – σοκ του ξυλοδαρμού

«Kαταιγίδα» πλειστηριασμών

Σαν χάρτινος πύργος καταρρέει η αυτοκρατορία που είχε στήσει ο Απόστολος Λύτρας, καθώς μετά τον ξυλοδαρμό της συζύγου του και την προφυλάκιση του θα βρεθεί αντιμέτωπος με μπαράζ πλειστηριασμών, οι οποίοι αρχίζουν την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ έχει αφήσει απλήρωτους τους εργαζομένους του δικηγορικού του γραφείου.

lytras21642

Την προσεχή Τετάρτη 26 Ιουνίου βγαίνει «στο σφυρί» η μεζονέτα του στο Πάτημα Χαλανδρίου, ενώ ακολουθεί ένας δεύτερος πλειστηριασμός που αφορά γραφεία σε πολυκατοικία επί της οδού Εμμανουήλ Μπενάκη στο κέντρο της Αθήνας. Ο δεύτερος πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 20 Νοεμβρίου. Επισπεύδουσα και στους δύο πλειστηριασμούς είναι η εταιρία Intrum, για λογαριασμό της VEGA I NPL FINANCE DAC.

«Στο σφυρί» βγαίνει η υπ’ αριθμ. Γ-5 ιδιοκτησία ορόφου πάνω από το ισόγειο, η οποία αποτελείται από δύο γραφεία και αποχωρητήριο, επιφάνειας 37 τ.μ., σε πολυκατοικία επί της οδού Εμμανουήλ Μπενάκη 8 στην καρδιά της πρωτεύουσας. Η ιδιοκτησία ανήκει κατά πλήρη κυριότητα σε ποσοστό 100% στον Απόστολο Λύτρα, έπειτα από γονική παροχή.

lytrras2164
Εικόνες από την μεζονέτα του Λύτρα στο Πάτημα Χαναδρίου

Από το 2012

Η κατάσχεση βασίζεται σε διαταγή πληρωμής που εκδόθηκε το 2012 για 200.000 ευρώ, «ποσό το οποίο αντιστοιχεί σε μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου, αποκλειστικά και μόνο για τον περιορισμό των εξόδων εκτέλεσης, επιφυλασσόμενης της επισπεύδουσας να επιδιώξει την είσπραξη του συνολικά οφειλόμενου σε αυτήν ποσού (πλέον τόκων και εξόδων), έως την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση, με άλλη αναγκαστική εκτέλεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σ’ άλλον πλειστηριασμό».

Με βάση την έκθεση εκτίμησης, το κτίριο κατασκευής 1970, είναι αξιόλογης ποιότητας κατασκευής και σε καλή κατάσταση συντήρησης, παρά την παλαιότητά του. Η τιμή πρώτης προσφοράς για τα δύο γραφεία έχει οριστεί στα 74.000 ευρώ. Το ακίνητο φέρει αρκετά εμπράγματα βάρη, μεταξύ των οποίων προσημείωση υποθήκης για 72.000 ευρώ κατά του Απόστολου Λύτρα και υπέρ της Εθνικής Τράπεζας, εγγραφείσα την 25/11/2005 και τραπείσα μερικώς σε υποθήκη την 30/6/2021 για 61.175,50 ευρώ, αναγκαστική κατάσχεση για 33.934,95 ευρώ κατά ιδίου και υπέρ της ΔΟΥ Α’ Αθηνών, εγγραφείσα την 8/5/2018, προσημείωση υποθήκης κατά του ίδιου και υπέρ της VEGA I NPL FINANCE DAC για ποσό 100.000 ευρώ με ημερομηνία καταχώρισης στις 23.11.2023, αναγκαστική κατάσχεση κατά του ίδιου και υπέρ της VEGA I NPL FINANCE DAC για ποσό 200.000 ευρώ με ημερομηνία καταχώρισης 9.4.2024.

lytrras21644
Εικόνες από την μεζονέτα του Λύτρα στο Πάτημα Χαναδρίου

Απλήρωτοι

Την ίδια ώρα, απλήρωτοι παραμένουν οι 11 εργαζόμενοι και συνεργάτες του δικηγορικού γραφείου του Απόστολου Λύτρα, ενώ δεν έχει καταβληθεί ούτε το μηνιαίο ενοίκιο των 2.000 ευρώ. Μάλιστα, στενός του συνεργάτης πλήρωσε από την τσέπη του για επαγγελματικό ταξίδι που έπρεπε να κάνει χθες στην Κρήτη. Εξάλλου, οι ασκούμενοι δικηγόροι συνεισφέρουν από την τσέπη τους για τις επαγγελματικές ανάγκες του γραφείου. Μετά την προφυλάκιση του γνωστού ποινικολόγου είναι άγνωστο αν θα διεκπεραιωθούν οι εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις από τους απλήρωτους συνεργάτες του.

lytrras21642
Εικόνες από την μεζονέτα του Λύτρα στο Πάτημα Χαναδρίου

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο δικηγορικό γραφείο είναι αυτό που έγραψε συνεργάτης στην κοινή συνομιλία στο Viber με τον Απόστολο Λύτρα και τη Σοφία Πολυζωγοπούλου. «Υπάρχουν άτομα στο γραφείο που δεν έχουν πληρωθεί. Ολοι έχουμε βάλει λεφτά από την τσέπη μας για έξοδα. Σε κάποια παιδιά δεν περισσεύουν 100 και 200 ευρώ. (…) Με όλο αυτό δεν έχει μπει στο γραφείο δεκάρα τσακιστή. Υπάρχουν υποθέσεις που για να προχωρήσουν χρειάζονται χρήματα για παράβολα, φωτοτυπίες, κ.λπ. Ακόμη και οι αναβολές θέλουν 100 ευρώ» περιγράφει ο συνεργάτης του δικηγορικού γραφείου του Απόστολου Λύτρα.

lytrras21641
Εικόνες από την μεζονέτα του Λύτρα στο Πάτημα Χαναδρίου

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ντόπα και κόκα από «σφίχτη» γκουρού! – Οι περιπέτειες με το νόμο του ιντερνετικού Mr Fitness

«Στα πράσα» πιάστηκε γνωστός ινσταγκράμερ, που εμφανίζεται ως «γκουρού»...

Ο Αθερίδης σόκαρε το πανελλήνιο μιλώντας για την «άγνωστη» περιπέτεια με την υγεία του

Σόκαρε το πανελλήνιο ο Θοδωρής Αθερίδης για το εγκεφαλικό...

Εκτός από τη σύζυγο νάρκωνε και την κόρη του για να τη βιάσουν άνδρες

Σε κατάσταση σοκ οι Γάλλοι παρακολουθούν τις καταιγιστικές εξελίξεις...

Η κόρη της Ντενίση, Μαριτίνα, έβγαλε στη… φόρα τον σύντροφό της

Η κούκλα κόρη της Μιμής Ντενίση μεγάλωσε και είναι...

Το γαμήλιο πάρτι στο Γκάζι για Τσακαλώτο και Νάσση, οι οποίοι επισημοποίησαν τη σχέση τους

«Παντρεύτηκε» ο... μπαμπάς, όχι τη Σκάρλετ Γιόχανσον ή την...