Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Τι εξετάζουν οι Αρχές στο Λος Αντζελες για τον θάνατο του σταρ...

Την πρώην σύζυγο του Τσάρλι Σιν, Μπρουκ Μιούλερ, φαίνεται...

Εκαναν σε 18χρονη (χωρίς εκείνη να το πάρει είδηση) ένεση με… ...

Κινδύνεψε να πεθάνει 18χρονη στη Βρετανία, όταν, χωρίς να...

Στο νοσοκομείο η Νόρα Βαλσάμη!

Νέος γολγοθάς για την ηθοποιό Νόρα Βαλσάμη, η οποία...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 29 Ιουνίου

ΚΡΙΟΣ: Οικογενειακά προβλήματα έρχονται στο προσκήνιο φέρνοντας τα πάνω...

Ο Γιώργος Ηλιάδης, δεύτερος σύζυγος της Αλίκης Βουγιουκλάκη, «έφυγε» χθες

O μυστικός γάμος του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη μετά από έναν παράφορο έρωτα, ο ξαφνικός χωρισμός και το «φάντασμα» που έστεκε στην κηδεία της το ’96

Την Αλίκη του, τον μεγάλο έρωτά του πήγε να βρει ο δεύτερος σύζυγος της εθνικής μας σταρ, ο Κύπριος επιχειρηματίας και δημοσιογράφος Γιώργος Ηλιάδης. Αν και τα τελευταία χρόνια έδινε τη δική του μάχη με τον καρκίνο, τελικά δεν άντεξε και «έφυγε» για το μακρύ ταξίδι χθες το μεσημέρι. Με μια λιτή ανάρτησή του ο γαμπρός του και δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης έγραψε στα social media: «Καλό Παράδεισο, αγαπημένε μου πεθερέ».

  • Από τον Νίκο Νικόλιζα

Ο Γιώργος Ηλιάδης, που από το 1976 όταν πρωτογνωρίστηκε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη χύθηκαν τόνοι μελάνι για τον μυστικό τους έρωτα και γάμο, πλέον θα βρίσκεται κοντά στη δική του Αλίκη. Το δικό του «Ποντικάκι», με το οποίο περίπου για έξι χρόνια πορεύτηκαν μαζί στη ζωή, ερωτεύτηκαν παράφορα, ενώ παντρεύτηκαν χωρίς κανείς να το μάθει στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη με δέκα καλεσμένους. Και μπορεί η Αλίκη και ο Ηλιάδης να μην κατάφεραν να μείνουν για πάντα μαζί, ωστόσο ήδη από χθες βρίσκονται παρέα στους ουρανούς!

iliadis25643

Για τον έρωτά τους πρωτοέγραψε η στενή φίλη της Αλίκης, Μαλβίνα Κάραλη, στο βιβλίο της «Γλυκό κορίτσι» τη δεκαετία του ’80, ακολούθησε μια συνέντευξη της ίδιας της Αλίκης στον Νίκο Χατζηνικολάου το 1993, όπου επιβεβαίωσε τον γάμο της με τον Κύπριο επιχειρηματία, ακολούθησε ο Γιάννης Παπαμιχήλ με την επίσημη βιογραφία της μητέρας του «Εχω ένα μυστικό», για να καταλήξει η επιστήθια φίλη της εθνικής μας σταρ Κική Σεγδίτσα με το βιβλίο «Σπασμένα καράβια».

Με τον Γιώργο Ηλιάδη μάς συνέδεε μια βαθιά φιλία χρόνων. Από την κηδεία της Αλίκης, όταν πρώτη φορά είχε μιλήσει δημοσίως εκείνο τον χρόνο στον υπογράφοντα για τον χαμό της, μέχρι και πριν από μερικά χρόνια, όταν ο ίδιος αποφάσισε να μιλήσει πάλι δημοσίως για τον καρκίνο, που αντιμετώπιζε με γενναιότητα και θάρρος.

iliadis25642
Τρυφερές στιγμές ανάμεσα σε Ηλιάδη και Βουγιουκλάκη

Μακριά από τη δημοσιότητα

Στην εξόδιο ακολουθία της Αλίκης στις 23 Ιουλίου 1996, με χιλιάδες θαυμαστές της να βρίσκονται στη Μητρόπολη Αθηνών για το τελευταίο «αντίο», εκείνος καθόταν μακριά από το φέρετρο και τη νεκρή Αλίκη. «Δεν είχε νόημα να είσαι κοντά. Το πνεύμα της, άλλωστε, είναι παντού και μας έβλεπε» θα πει λίγες ημέρες αργότερα σε αυτή τη συγκλονιστική κατάθεση ψυχής που έκανε τον γύρο των ΜΜΕ της εποχής.

Τότε, μόνο ένας φωτογραφικός φακός κατάφερε να τον εντοπίσει και να αντιληφθούν όλοι πόσο πολύ την αγαπούσε, χωρίς να αποζητάει ο ίδιος να είναι στραμμένα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του. Η αλήθεια είναι πως όλα αυτά τα χρόνια ήταν δυσεύρετος και ήξερε καλά το θέμα «δημοσιότητα» και πώς πρέπει να το χειρίζεται. Αλλωστε, ήταν λεπτές οι ισορροπίες με την οικογένειά του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του από τον πρώτο του γάμο, και ο ίδιος είχε μάθει… «τα εν οίκω μη εν δήμω».

iliadis2564
Η Αλίκη κάνοντας σαν μικρό παιδί στην πλάτη του Ηλιάδη

Ωστόσο, όταν ο γιος της Αλίκης, Γιάννης, αποφάσισε να εκδώσει την επίσημη βιογραφία της μητέρας του το 2008, με τίτλο «Εχω ένα μυστικό», από τις εκδόσεις Λιβάνη, ο Γιώργος Ηλιάδης με κάλεσε στη Λευκωσία και μου παρείχε κάθε δυνατή βοήθεια για τη βιογραφία της εθνικής μας σταρ. Ουσιαστικά ήταν ο ίδιος η επίσημη πηγή για όσα γράφτηκαν στο βιβλίο με τίτλο «Εχω ένα μυστικό» που επιμελήθηκε ο υπογράφων. Ακόμα και όταν οι αντιδράσεις για το βιβλίο ήταν σφοδρές από το οικογενειακό περιβάλλον της Αλίκης για την έκδοσή του, ο Γιώργος Ηλιάδης ήταν εκείνος που δημοσίως αποστόμωνε τους πάντες! Μέσα σε αυτό το βιβλίο, μάλιστα, ο Γιάννης Παπαμιχαήλ καταθέτει την ψυχή του για τον κομβικό ρόλο που έπαιξε ο Κύπριος επιχειρηματίας στη δική του ζωή και πορεία.

Η περιπέτεια της υγείας του

Και ερχόμαστε στην αρρώστια του. Το 2015 ο Γιώργος Ηλιάδης πρώτη φορά αποκάλυψε στον υπογράφοντα για τον καρκίνο που αντιμετώπιζε με σθένος: «Ναι, έχω καρκίνο. Δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος που να γνωρίζει ότι έχει καρκίνο και δεν έχει φοβηθεί. Εγώ φοβήθηκα μήπως περάσω όσα πέρασε η Αλίκη προτού πεθάνει. Τον θάνατο δεν τον φοβάμαι. Τον καρκίνο τον παλεύω. Δεν λέω ανίατη ασθένεια ή παλιοαρρώστια, λέω καρκίνο». Τρία χρόνια μετά και ενώ ο ίδιος παίρνει δύναμη από την οικογένειά του και τα πολυαγαπημένα του εγγόνια, επανέρχεται δημοσίως και αποκαλύπτει στην «Espresso»: «Τον καρκίνο ούτε τον παλεύω ούτε τον έχω νικήσει, τον έχω κοιμισμένο», ενώ, όπως τόνιζε στη συνέντευξη αυτή, ζούσε μια πολύ ήρεμη ζωή κοντά στην οικογένειά του, έχοντας φύλακες αγγέλους τα πολυαγαπημένα του εγγόνια.

iliadis25644
Ο Ηλιάδης κρατώντας στην αγκαλιά του τη Βουγιουκλάκη

«Αυτά για εμένα είναι το παν. Μου δίνουν ζωή» είχε αναφέρει συγκινημένος. Μάλιστα, τότε, ερωτηθείς αν οι παλιοί κοινοί φίλοι που είχαν ως ζευγάρι με την Αλίκη Βουγιουκλάκη τον θυμούνται, είχε δηλώσει: «Οι περισσότεροι από όλους αυτούς που κάναμε παρέα έχουν πεθάνει. Οταν πρόσφατα πέθανε ξαφνικά και η Ζωή Λάσκαρη, συγκλονίστηκα. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα πεθάνει αυτή η γυναίκα με την τόση ζωντάνια. Με τη Ζωή και τον Αλέξανδρο είχαμε συνεχή τηλεφωνική επαφή. Ηταν φίλοι. Ο χαμός της για εμένα ήταν ένα σοκ».

iliadis25641
Κατά τη διάρκεια διακοπών του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Οσα ειχε γραψει στο «Εχω ένα μυστικό» ο Γιαννακης για τον «δευτερο πατερα»

Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν μέσα από το πολυσυζητημένο βιβλίο του γιου της Αλίκης «Εχω ένα μυστικό», που εκδόθηκε το 2008, διαβάζουμε όσα συγκινητικά λέει ο Γιάννης Παπαμιχαήλ για τον ρόλο που είχε παίξει στη δική του ζωή ο Κύπριος σύζυγος της μητέρας του.

«Και περνάω σε ένα άλλο κεφάλαιο στη ζωή της μητέρας μου, στη σχέση της με τον Γιώργο Ηλιάδη. Πριν αναφερθώ σε αυτό το θέμα εκτενώς, οφείλω πρωτίστως να ομολογήσω ότι ο Γιώργος μού φέρθηκε όλα αυτά τα χρόνια σαν κάτι παραπάνω από πατέρας. Με αγαπούσε, μαζί πηγαίναμε για να ψωνίσουμε, εκείνος με προστάτευε πάντα. Με δύο λόγια, ήταν ο άνθρωπος που αναπλήρωνε τον χαμένο πατέρα μου» αναφέρει σε ένα σημείο κατά την αφήγησή του, ενώ παρακάτω θυμάται: «Επανερχόμενος στη σχέση της με τον Ηλιάδη, γενικά πολύ λίγα πράγματα έγιναν γνωστά. Προσπάθησαν και κράτησαν και οι δύο τα πάντα κρυφά. Ελάχιστοι γνώριζαν, όπως ο Τόλης Σταματίκος, η γιαγιά μου Εμυ και φυσικά η Νότα. Ειδικά στην Κύπρο δεν ήξεραν τίποτα.

Ο Ηλιάδης είχε παιδιά και δεν ήθελε σε καμιά περίπτωση η προσωπική του ζωή να γίνει πρωτοσέλιδο. Ηταν με το ένα πόδι στην Αθήνα και με το άλλο στην Κύπρο. Πηγαινοερχόταν και ανησυχούσε για τα παιδιά του, που τα υπεραγαπούσε. Η ίδια η μάνα μου, έλεγε για τον Ηλιάδη “είναι πολύ σημαντικός άνθρωπος. Πραγματικός άντρας, που δεν έχει ανάγκη να παραστήσει ούτε τον μάγκα ούτε το βαρύ πεπόνι. Απλός, διεισδυτικός, απαλός. Η Τζένη Καρέζη μάλιστα όταν τον γνώρισε της είπε “επιτέλους, γνώρισες έναν σωστό άντρα”».

Ο Γιάννης, ωστόσο, θυμάται και τον χωρισμό της μητέρας του από τον Γιώργο Ηλιάδη, που ήταν τόσο ξαφνικός αλλά και επίπονος για εκείνη. «Στις 11 Δεκεμβρίου 1981 ανεβαίνει επιτέλους η “Εβίτα”. Ο κόσμος σχηματίζει ουρές για να δει το έργο και στο τέλος χειροκροτεί κατενθουσιασμένος. Ο Βλάσσης Μπονάτσος είναι ίσως ο πρώτος παρτενέρ της Αλίκης που παίρνει περισσότερα χειροκροτήματα από αυτή. Και έπειτα μεσολαβεί η κρίση στη σχέση της με τον Ηλιάδη. Εκείνος φεύγει για να πάει στα παιδιά του στην Κύπρο. Εκείνη αισθάνεται μόνη και προδομένη. Οτι δεν είχε μείνει κοντά της. Οτι δεν είχε κάνει την υπέρβασή του, ότι δεν την αγαπούσε όσο αυτή θα ήθελε. Μπορεί η μάνα μου να ήταν υπερβολική ή μπορεί όντως το να έμενε μαζί της να την έκανε να αισθανθεί ασφάλεια.

Ομως τον Ηλιάδη τον αγάπησε νομίζω όσο κανέναν άλλο. Απόδειξη, ο γάμος τους. Η μητέρα μου δεν δινόταν εύκολα σε άντρα. Πόσο μάλλον να τον παντρευτεί. Με εκείνον έκανε μια μεγάλη υπέρβαση. Τον παντρεύτηκε κρυφά. Στον Γιώργο εγώ βρήκα την πατρική στοργή που μου έλειπε. Υπήρχαν στιγμές που ήθελα να είμαι περισσότερο μαζί του παρά με τον πατέρα μου. Του είχα τυφλή εμπιστοσύνη» έλεγε χαρακτηριστικά.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου: Παρηγοριά για τον χωρισμό στη «Γη της ελιάς»

Η Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου έβαλε πλώρη για τη «Γη της...

H Mαγγίρα στο τιμόνι του «Voice»

Η Μπέττυ Μαγγίρα φαίνεται ότι θα είναι τελικά η...

Οι πρωτοκλασάτοι ηθοποιοί που θα πλαισιώσουν τη «Μάγισσα» Μαρία Κίτσου

Από τις «Ψυχοκόρες» στη «Μάγισσα»! Από τη σκληρή και...

Και η εν διαστάσει σύζυγος του δημοσιογράφου της ΕΡΤ έζησε τον τρόμο

Την ώρα που η δίκη του δημοσιογράφου της ΕΡΤ...

Πάρτι γενεθλίων με την αγάπη να πλημμυρίζει, και Ματογιάννια φουλ στους VIP

Πολυκοσμία στα Ματογιάννια, με πάρτι γενεθλίων, σεργιάνια επωνύμων και...

Ο Μάνεσης φεύγει, η Νικόλτσιου έρχεται!

H Mαρία Νικόλτσιου θα πάρει τη θέση του Νίκου...