Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Πρώτη επίσημη αποστολή για Κέιτ μετά τον «εφιάλτη»

Ρίγη συγκίνησης σκόρπισε η μελλοντική βασίλισσα της Βρετανίας, πριγκίπισσα...

«Χασάπης» αδέσποτων με… παρελθόν

Παλιός γνώριμος των αστυνομικών Αρχών είναι ο 31χρονος serial...

Ο σύζυγος της υποψήφιας προέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις είχε χτυπήσει σε...

Ο σύζυγος της Κάμαλα Χάρις, Ντάγκλας Εμχοφ, που σε...

Νίκος Καρβέλας: Ο συνθέτης χαρακτήρισε «γάγγραινα» την Εκκλησία και πρότεινε να γκρεμιστούν οι ναοί

Καρβέλας χωρίς ιερό και όσιο

Διαδικτυακός πόλεμος για όσα ανέφερε περί Εκκλησίας και φτώχειας ο Νίκος Καρβέλας, προτρέποντας μάλιστα μέσα από το ολοκαίνουργιο κανάλι του στο YouΤube, στα 72 χρόνια του, να γκρεμιστούν οι ναοί, ώστε να σωθούν οι πολίτες. Δεν σταμάτησε μάλιστα εκεί, χαρακτηρίζοντας την Εκκλησία ακόμα και «γάγγραινα». Χωρίς ίχνος σεβασμού στη χριστιανική πίστη, ο Νίκος Καρβέλας υποστήριξε ότι ο βασικός εχθρός των ανθρώπων είναι ο Θεός, μίλησε για τη δημιουργία κόμματος και προχώρησε σε αδιανόητους χαρακτηρισμούς για τους ιερούς ναούς:

karvelas15044

«Το πρόβλημα είναι η Εκκλησία. Από εκεί ξεκινάει όλο το πρόβλημα. Η Εκκλησία, η οποία αποβλακώνει τον άνθρωπο και τον κάνει πρόβατο και πηγαίνει εκεί όπου πηγαίνουν όλα τα άλλα πρόβατα. Είμαι διατεθειμένος να μπω μπροστά, να κάνω ένα κόμμα, ψήφισέ με για να σε βοηθήσω να απαλλαγείς από το πρόβλημα. Πόσοι είναι εκείνοι που θα δεχτούν να ψηφίσουν έναν άνθρωπο που λέει “θα σε απαλλάξω από τη γάγγραινα, από τον καρκίνο που λέγεται Εκκλησία”. Πόσοι είναι εκείνοι που θα πουν “ναι, αυτό θέλουμε, αυτόν περιμέναμε, αυτός είναι ο μεσσίας μας που θα μας οδηγήσει στη λύση της φτώχειας;» ήταν ένα από τα πρώτα σχόλια του συνθέτη, ο οποίος κατάφερε τα τελευταία εικοσιτετράωρα μέσα από τα ακραία του σχόλια να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, πάνω του.

karvelas

Ο Νίκος Καρβέλας το περασμένο Σάββατο έκανε νέο ξεκίνημα με το κανάλι του στο YouΤube και, όπως ο ίδιος ανέφερε, το δημιούργησε έπειτα από παρότρυνση πολλών διαδικτυακών του φίλων, αφού θα ήθελαν να γνωρίζουν τις απόψεις του για κοινωνικά θέματα. Την Τρίτη το μεσημέρι, με νέα του ανάρτηση στο κανάλι ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αφού έβαλε στόχο την Εκκλησία και τους ναούς, με τους χρήστες σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να σηκώνουν το ανάστημά τους απέναντι στα γραφόμενα του εκκεντρικού συνθέτη.

karvelas0474

«Η φτώχεια δεν είναι πρόβλημα, είναι αρρώστια, αρρώστια του εγκεφάλου. Δηλαδή, αν γκρεμίσουμε τις εκκλησίες, θα θεραπευτεί η αρρώστια; Ναι. Ναι. Ναι. Αν έφτιαχνα ένα κόμμα, πόσοι θα ψήφιζαν τον Νίκο Καρβέλα που επιχειρεί να θεραπεύσει το πρόβλημα; Κανείς δεν θέλει “Νίκους Καρβέλες”. Θέλει Μητσοτάκηδες, Κασσελάκηδες, Τσίπρες, θέλει τέτοιους ανθρώπους» ανέφερε, με τους χρήστες των social media να του απαντούν κατά δεκάδες. «Βαμμένα μαλλιά, καμένα μυαλά» σχολίασε κάποιος.

«Θυμήθηκες στα 70+ σου να μας μεταλαμπαδεύσεις τις γνώσεις και αξίες σου εκ του ασφαλούς;» έγραψε κάποιος άλλος. Και τόνισε σε άλλο σημείο ο Νίκος Καρβέλας: «Πιστεύετε σε έναν Θεό ο οποίος δεν βοήθησε ποτέ και δεν θα το κάνει γιατί δεν υπάρχει. Μιλάμε για 8.000.000 ψηφοφόρους, οι οποίοι είναι εντελώς αποχαυνωμένοι και δεν μπορούν να απαλλαγούν από την αποχαύνωση στην οποία τους έχει βουλιάξει ο Θεός τους». Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από την Εκκλησία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ηρώδου Αττικού & απιστίας γωνία – Το παράνομο ζευγάρι πολιτικών

Ένα... ιδιόμορφο (και γράφουμε «ιδιόμορφο» μια και γνωρίζουμε και...

Η Αντζελίνα Τζολί παρουσίασε και… επίσημα τον νέο σύντροφό της

Σταμάτησε να κρύβεται η Αντζελίνα Τζολί και παρουσίασε «επισήμως»...

Απλήρωτοι εργαζόμενοι στο Open που συνεργάστηκαν πέρυσι με την εταιρία του Κοκλώνη

Μέσα σε εποχές μεγάλης ακρίβειας κάποιοι εργαζόμενοι στο Open...

Ολοκληρώνεται το παζλ των μουσικών σχημάτων στη νυχτερινή Αθήνα

Μπαίνουν και τα τελευταία κομμάτια στο... παζλ του χάρτη...

Η πρωταγωνίστρια στον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα ποζάρει με περίστροφο μέσα στο σχολείο της

Απίστευτες σκηνές και περιστατικά που μοιάζουν βγαλμένα από την...

Κλαούντια Ζαΐμη: Από τις ταινίες του Σειρηνάκη, στο «Power of love»

Αποκαλύψεις-φωτιά και με φωτογραφικά πειστήρια για το «ροζ» παρελθόν...

Ανανεωμένη εμφάνιση της Μαυρίδου μετά τους τίτλους τέλους στον γάμο της με τον Λάλο

Η Ελενα Μαυρίδου έκανε την πρώτη της κοσμική εμφάνιση...