Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2024

Διακοπές στο Αιγαίο για τον ηθοποιό Τζέισον Στέιθαμ και το μοντέλο Ρόζι...

Ο Τζέισον Στέιθαμ και η Ρόζι Χάντινγκτον διαφημίζουν την...

Στεφανία Γουλιώτη: «Έχω περάσει από μεγάλα σκοτάδια και πολλή θλίψη»

Η Στεφανία Γουλιώτη παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωίαν...

Μάριο Καλντερόνε: Ο Λαρισαίος Αλέν Ντελόν της σικελικής Μαφίας

Η «νόσος των αρχιμαφιόζων», όπως του Ιταλού «νονού των...

Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου τα κανάλια παίρνουν θέσεις μάχης και βγάζουν από...

Ολα για όλα... από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου! Τον...

Evgenia: «Στην πίστα με γνώρισαν και οι τρεις που παντρεύτηκα»

Το ξεκίνημα στη Σόφια, η παρενόχληση και οι συνεργασίες με top ονόματα του τραγουδιού

Τα τελευταία χρόνια μάς έχει απασχολήσει έντονα με τη δισκογραφική της παρουσία. Η Evgenia, η οποία ζει μόνιμα στις ΗΠΑ, κατάφερε να διεισδύσει στην ελληνική μουσική σκηνή, κερδίζοντας μια μεγάλη μερίδα κοινού με το ήθος, το ταλέντο και την προσωπικότητά της.

  • Από τον Ηλία Μαραβέγια

Μέσα από την καλλιτεχνική πορεία της, με τραγούδια που μετρούν εκατομμύρια προβολές στο YouΤube, συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα του πενταγράμμου, αλλά και συναυλίες σε Αμερική και Καναδά, όπως πρόσφατα στο North America Tour, όπου βρέθηκε στο πλευρό του Αντύπα, η δημοφιλής τραγουδίστρια αποδεικνύει συνεχώς ότι διαθέτει αυτό που λέμε: όλο το πακέτο! Τίποτα δεν της χαρίστηκε. Χρειάστηκε να παλέψει σκληρά για να τα καταφέρει.

evgenia05748
Κλικ από τα παιδικά της χρόνια

Η ζωή της μέχρι τώρα υπήρξε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, με πολλά διδάγματα. Αν και γεννήθηκε στη Βουλγαρία, με ρίζες αρμένικες, έμαθε μόνη της να τραγουδάει στα ελληνικά, ακούγοντας στο ραδιόφωνο τη Μαρινέλλα. Ετσι, από την όπερα και το κλασικό τραγούδι μπόρεσε να μεταπηδήσει στο λαϊκό πεντάγραμμο. Με αφορμή το νέο της άλμπουμ, που μόλις κυκλοφόρησε από την Spicy με τίτλο το όνομά της, το οποίο συγκεντρώνει τις σπουδαίες υπογραφές δημιουργών, η Evgenia ξεδιπλώνει στην «Espresso» το story της ζωής της.

Το τραγούδι πώς προέκυψε;

Από μικρό παιδί έλεγα ότι θα γίνω τραγουδίστρια, μόνο μία και μοναδική φορά είπα ότι θέλω μαζί με το τραγούδι να γίνω και δικηγόρος. (γέλια). Η μάνα μου ήθελε να με κάνει λογίστρια, της έκανα τη χάρη και πήγα να δώσω εξετάσεις, αλλά επίτηδες δεν έγραψα καλά για να μην περάσω. Παρά τις αντιρρήσεις της, πήγα σε μουσικό σχολείο και σπούδασα κλασικό τραγούδι. Από 3.000 σοπράνο επέλεξαν 27, ανάμεσά τους κι εμένα. Στα 16 μου «ερωτεύτηκα» την ελληνική μουσική και άρχισα να μαθαίνω ελληνικά. Εμαθα να τραγουδάω στα ελληνικά, ακούγοντας Μαρινέλλα. Στα 18 άρχισα να δουλεύω σε ένα ελληνικό μαγαζί, στη Σόφια, τον «Διόνυσο». Εστειλα μια κασέτα, με άκουσαν και με πήραν. Είχα θράσος στη ζωή μου με την καλή έννοια, γιατί αλλιώς σε αυτή τη δουλειά δεν πας πουθενά. Υστερα από τρεις μήνες με έδιωξαν, γιατί αρνήθηκα ύστερα από συνεχόμενες ενοχλήσεις του επιχειρηματία να βγω μαζί του.

evgenia05747
Δίπλα στον Γιώργο Τσαλίκη

Επομένως ήταν τραυματική η πρώτη σου εμπειρία στη νύχτα μετά την παρενόχληση που δέχτηκες;

Ναι. Δεν περίμενα να μου συμβεί αυτό, γιατί άρεσε στους θαμώνες το τραγούδι μου, έπαιρνα και πολλά λουλούδια, αλλά με ενόχλησε και με τρόμαξε τόσο αυτή η συμπεριφορά, που ούτε καν σκέφτηκα τις συνέπειες που είχα όταν του είπα «όχι». Την επόμενη κιόλας μέρα που έφυγα μου έγινε πρόταση από άλλο μαγαζί. Από τις καλύτερες συνεργασίες μου, πάντως, ήταν σε κρουαζιερόπλοια. Συνδύαζα το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Στη δουλειά σού επέβαλλαν ποτέ να κάνεις πράγματα που δεν ήθελες;

Βέβαια. Οταν είχα πάει να υπογράψω σε μια δισκογραφική εταιρία στη Σόφια, μου είχαν βάλει ως απαράβατο όρο στο συμβόλαιο ότι, αν ήθελαν οι ιθύνοντες να κάνω κάποια πλαστική επέμβαση ή να αλλάξω χρώμα στα μαλλιά μου, θα έπρεπε να δεχτώ. Αρνήθηκα και έφυγα. Ηθελα να ασχοληθώ με το τραγούδι και να κάνω μεγάλη καριέρα, χωρίς όμως να εξαναγκαστώ σε τέτοιες υποχωρήσεις. Ετσι, έβαλα στην άκρη την καριέρα και έκανα οικογένεια, παντρεύτηκα και γέννησα τον γιο μου στα 26 μου χρόνια. Αφησα για λίγο το τραγούδι και επέστρεψα ύστερα από δύο χρόνια.

evgenia05746
Στο στούντιο με τον ΛΕ-ΠΑ

Τι σε οδήγησε στο πρώτο σου διαζύγιο;

Οταν επέστρεψα στο τραγούδι, ήρθε το τέλος του γάμου μου. Το αστείο είναι ότι και οι τρεις άντρες που παντρεύτηκα με γνώρισαν στην πίστα, αλλά στη συνέχεια χωρίζαμε γιατί δεν ήθελαν να τραγουδάω. Προσπαθούσαν να με αλλάξουν, όπως κάνουν όλοι οι άντρες όταν αποκτούν δικαιώματα επάνω σου. Γίνονται κτητικοί και νομίζουν ότι τους ανήκεις. Εγώ δεν ανήκω σε κανέναν, ανήκω στον εαυτό μου.

Ζήλια αντιμετώπισες στη δουλειά;

Φυσικά, και δεν μου άρεσε καθόλου. Είναι ωραίο να υπάρχει ανταγωνισμός, όχι όμως ζήλια και κακία, αυτό με σκοτώνει. Πάντα δείχνω τον καλύτερό μου εαυτό στους άλλους, τους σέβομαι.

evgenia05744
Η Evgenia με τον Πέτρο Ιακωβίδη

Η προσωπική σου ζωή σε κράτησε μακριά από την καριέρα;

Πιστεύω ναι, γιατί ερωτευόμουν. Οταν χώρισα από τον πρώτο μου άντρα ύστερα από πέντε χρόνια, είχα πει πως δεν θα παντρευτώ ξανά, ούτε θα ερωτευτώ. Ομως, συνέβη. Αρχικά, όταν έμεινα έγκυος στο δεύτερο παιδί μου, είχα πει να μην παντρευτώ, αλλά η τελευταία επιθυμία του πεθερού μου ήταν να δει το παιδί του παντρεμένο. Ο δεύτερος γάμος μου κράτησε 10 χρόνια, χωρίσαμε λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων και εγώ, με μια βαλίτσα και δύο μωρά, βρέθηκα στην Αμερική, όπου έμενε ο αδερφός μου.

Ποια ήταν η πρώτη δουλειά που έκανες εκεί;

Στην αρχή καθάριζα σπίτια – η δουλειά δεν είναι ντροπή. Εκανα επίσης διανομή σε εταιρία παγωτών. Τον δεύτερο μήνα βρήκα έναν dj και τραγουδούσαμε μαζί σε διάφορα μαγαζιά, ενώ παράλληλα άρχισα να διδάσκω τραγούδι σε σχολεία. Τότε γνώρισα τον τρίτο μου άντρα, έναν Αμερικανό, και τον παντρεύτηκα. Με αυτόν χώρισα ύστερα από δυόμισι χρόνια.

evgenia05745
Δίπλα στον Λευτέρη Πανταζή

Ως συντηρητική Παρθένος, πώς και δεν είχες μια σταθερή βάση στη ζωή σου;

Για μένα βάση είναι τα παιδιά μου και η αγάπη μου γι’ αυτά και για τη μουσική. Ο,τι αγαπώ το έχω μαζί μου. Δεν ήμουν ποτέ βολεμένος άνθρωπος, ούτε συμβιβάστηκα. Εάν είχα συμβιβαστεί, μπορεί και να ήμουν πιο ευτυχισμένη. Λυπάμαι τις γυναίκες που συμβιβάζονται. Η ζωή είναι μικρή και πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας. Εγώ αγάπησα στην πορεία τον εαυτό μου, αν και στην αρχή τού έριχνα ευθύνες και ενοχές που δεν μπορούσα να στεριώσω σε έναν γάμο. Μετά όμως κατάλαβα ότι ήταν λάθος ο τρόπος σκέψης μου και άλλαξα.

Χρειάστηκες τη βοήθεια κάποιου ειδικού;

Οχι. Κλεινόμουν στον εαυτό μου, έβαζα μουσική, τραγουδούσα, έκλαιγα και όταν τα έβγαζα όλα από μέσα μου, ήμουν μια χαρά. Το τραγούδι ήταν η δική μου ψυχοθεραπεία.

evgenia05743
Ανάμεσα στον Βασίλη Δήμα και τον Πάνο Καλίδη

Είσαι ονειροπόλα;

Οχι, δεν ονειρεύομαι, ούτε… πετάω στον ουρανό, είμαι προσγειωμένη. Πολεμάω για τα θέλω μου, γιατί η ζωή είναι ένας πόλεμος, δεν μου χρωστάει τίποτα. Το μοναδικό όνειρο και κρυφή μου επιθυμία είναι να γνωρίσω κάποια στιγμή τη Μαρινέλλα, μια γυναίκα που αγάπησα και θαύμασα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ερμηνεύτρια. Θυμάμαι ότι έκλαιγα όταν την άκουγα να λέει το «Ανοιξε πέτρα». Από τόσους μεγάλους τραγουδιστές που γνωρίζω, μόνο μαθήματα παίρνω και θέλω να πιστεύω ότι είμαι καλή μαθήτρια.

Πικρίες έχεις βιώσει σε αυτή η δουλειά;

Ναι, με τις μικροπρέπειες που συμβαίνουν. Θέση στο πρόγραμμα, μικρόφωνα χαμηλωμένα, πόσο μεγάλη φωτογραφία θα έχει κάποιος έξω. Ολα αυτά είναι κουταμάρες, γιατί ο κόσμος που μας βλέπει εκείνος αποφασίζει πού θα μας τοποθετήσει.

evgenia05742
Με τον Τριαντάφυλλο Παντελίδη

Σκέφτηκες ποτέ να ντύνεσαι πιο προκλητικά στην πίστα ή να κάνεις κάποια fake σχέση με επώνυμο, για να γίνεις πιο γρήγορα γνωστή;

Οχι, γενικά δεν ντύνομαι προκλητικά. Είμαι πιο συντηρητική και πιστεύω ότι έχω τη φωνή για να κερδίσω το κοινό. Βλέπω στην πίστα κατά καιρούς ατάλαντες κοπέλες που τα… πετάνε όλα και δεν πατάνε νότα και πραγματικά ντρέπομαι που είμαι τραγουδίστρια. Εγώ δεν θέλω τα παιδιά μου να ντραπούν ποτέ για τη μάνα τους, γι’ αυτό και πάντα τα ρωτάω αν τους ενοχλεί κάτι στο ντύσιμό μου ή κάτι άλλο. Επίσης, δεν θα έλεγα ποτέ ψέματα στους ανθρώπους που με στηρίζουν και αγαπούν τα τραγούδια μου για να γίνω πιο γρήγορα γνωστή. Με σκληρή δουλειά και υπομονή όλα γίνονται.

Ποιοι καλλιτέχνες είναι πρότυπό σου;

Η ελληνική μουσική σκηνή είναι ευλογημένη με σπουδαίες φωνές. Οπως σου είπα, έμαθα να τραγουδάω ελληνικά χάρη στη Μαρινέλλα, που τη λατρεύω, όπως και τους Πίτσα Παπαδοπούλου, Αννα Βίσση, Κατερίνα Στανίση, Λευτέρη Πανταζή κ.ά.

evgenia05741
Στιγμιότυπο από βιντεοκλίπ της με δύο πρώην survivors

Πρόσφατα κυκλοφόρησες την πρώτη σου ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά, όπου σε έχουν εμπιστευτεί σπουδαία ονόματα. Πώς νιώθεις γι’ αυτό;

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν καλλιτέχνη να του εμπιστεύονται τα «παιδιά» τους τα μεγαλύτερα ονόματα της δισκογραφίας, μα, πάνω από όλα, σπουδαίοι ως άνθρωποι. Είναι ένας δίσκος που έγινε με πολλή αγάπη, μεράκι και πολλές ώρες δουλειάς στο στούντιο. Τι να πρωτοπώ, ποιον να πρωτοευχαριστήσω. Θα ήθελα να ξεκινήσω από τον Λευτέρη Πανταζή. Με πίστεψε, με στήριξε και μου χάρισε απλόχερα, μαζί με τον Στέλιο Χρόνη, το «Πάλι κομμάτια θα γίνω». Οφείλω ένα τεράστιο «ευχαριστώ» προσωπικά στον Λευτέρη Πανταζή. Θα συνεχίσω με τον Ηλία Φιλίππου, τον Βαγγέλη Κωνσταντινίδη, τον Λευτέρη Κιντάτο, τη Βίκυ Γεροθόδωρου, τον Γιάννη Ιερεμία, τον Κωνσταντίνο Παντζή, τον Βασίλη Δήμα και από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους όσοι έβαλαν την ψυχή τους στο «Εvgenia». Και φυσικά τον παραγωγό μου Mario Pappas, την επικοινωνιολόγο μου Σπυριδούλα Κάμπου και την εταιρία μου, την Spicy Music, με τους οποίους συμπορευόμαστε χρόνια. Απόδειξη και σε εμάς ότι οι ομάδες κάνουν τη διαφορά.

evgenia0574
Η Evgenia με την Πάολα

Πώς ήταν η εμπειρία σου ως η πρώτη γυναίκα στο πλευρό του Αντύπα, στο μεγάλο tour που κάνατε σε Αμερική και Καναδά;

Τι να πρωτοπώ για τον καλλιτέχνη και άνθρωπο Αντύπα; Τεράστιος σε όλα του. Μια μεγάλη σχολή, έμαθα πολλά από εκείνον. Με εντυπωσίασαν η απλότητά του, το χιούμορ του αλλά και το πώς για ώρες ολόκληρες γινόταν ένα με τον κόσμο. Ηταν μια μοναδική εμπειρία, ένα μοναδικό tour, που διοργάνωσε η Media One, και πραγματικά, η ομογένεια μας αγκάλιασε με πολλή αγάπη και sold out στις 12 πόλεις που βρεθήκαμε.

evgenia0574 ke

Τι άλλο περιμένουμε καλλιτεχνικά από την Evgenia;

Μόλις κυκλοφορήσαμε τον δίσκο και έχουμε πέσει πάνω σε αυτόν. Ερχονται, όμως, και νέα τραγούδια, νέες δυνατές συνεργασίες. Μία από αυτές με μια σπουδαία κυρία του λαϊκού πενταγράμμου. Το καλοκαίρι θα κάνω κάποιες live εμφανίσεις στην Ελλάδα, οργανώνουμε και μια μεγάλη παρουσίαση, μια μεγάλη γιορτή τον Σεπτέμβριο. Σύντομα θα ανακοινωθεί και το νέο μας tour σε Αμερική και Καναδά, με δύο σπουδαία ονόματα. Η δουλειά δεν σταματάει ποτέ.

{{-PCOUNT-}}46{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ντόπα και κόκα από «σφίχτη» γκουρού! – Οι περιπέτειες με το νόμο του ιντερνετικού Mr Fitness

«Στα πράσα» πιάστηκε γνωστός ινσταγκράμερ, που εμφανίζεται ως «γκουρού»...

Εκτός από τη σύζυγο νάρκωνε και την κόρη του για να τη βιάσουν άνδρες

Σε κατάσταση σοκ οι Γάλλοι παρακολουθούν τις καταιγιστικές εξελίξεις...

Η βίλα καταφύγιο του «Ιωσήφ» Κεϊτζ

Μπορεί για ενάμιση μήνα ο χολιγουντιανός σταρ Νίκολας Κέιτζ...

Η κόρη της Ντενίση, Μαριτίνα, έβγαλε στη… φόρα τον σύντροφό της

Η κούκλα κόρη της Μιμής Ντενίση μεγάλωσε και είναι...

Η Καινούργιου στο πλευρό του αγαπημένου της που ανοίγει μαγαζί στο Παγκράτι

Φουλ ερωτευμένη η Κατερίνα, έχει γίνει βράχος για τον...

Φώτης Μεταξόπουλος: «Καλύτερα να μεγαλώσει ένα παιδί σε ίδρυμα παρά από ομόφυλα ζευγάρια»

Ο Φώτης Μεταξόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν....