Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2024

Στεφανία Γουλιώτη: «Έχω περάσει από μεγάλα σκοτάδια και πολλή θλίψη»

Η Στεφανία Γουλιώτη παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωίαν...

Μάριο Καλντερόνε: Ο Λαρισαίος Αλέν Ντελόν της σικελικής Μαφίας

Η «νόσος των αρχιμαφιόζων», όπως του Ιταλού «νονού των...

Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου τα κανάλια παίρνουν θέσεις μάχης και βγάζουν από...

Ολα για όλα... από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου! Τον...

Η Σκορδά θα… κόψει την τηλεοπτική κορδέλα

Η Φαίη Σκορδά θα κάνει το ποδαρικό στην πρωινή...

Μέσω Instagram χώρισε τον σύζυγό της η ελληνικής καταγωγής καλλονή πριγκίπισσα του Ντουμπάι

Social... διαζύγιο

«Αγαπητέ σύζυγε, καθώς είσαι απασχολημένος με άλλες συντρόφους, δηλώνω με το παρόν το διαζύγιό μας. Σε χωρίζω, σε χωρίζω και σε χωρίζω. Να προσέχεις. Η πρώην σύζυγός σου» έγραψε στο post, μεταξύ άλλων, η 30χρονη ελληνικής καταγωγής πριγκίπισσα του Ντουμπάι Μάχρα, «στέλνοντας αδιάβαστο» τον επιχειρηματία σύζυγό της Μάνα μπιν Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ μπιν Μάνα αλ Μακτούμ.

Γαλαζοαίματη, κόρη σεΐχη, αλλά και με σπαρτιάτικο αίμα στο DNA της, απέδειξε ότι δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της, πόσο μάλλον απιστίες και υποτιμήσεις… Η πριγκίπισσα, η οποία είναι ένα από τα 23 παιδιά του σεΐχη του Ντουμπάι, είχε παντρευτεί τον πλούσιο επιχειρηματία τον Μάιο του 2023 και έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι μόλις πριν από δύο μήνες. Το ζευγάρι είχε υπογράψει ένα συμβόλαιο, όπως προβλέπει ο ισλαμικός νόμος, πριν από τον γάμο του. Μάλιστα για ταξίδι του μέλιτος οι τότε ευτυχισμένοι νεόνυμφοι είχαν επιλέξει την κοσμοπολίτικη Μύκονο.

prigkipisa19074
Η Μάχρα με τον πρώην σύζυγό της στη Μύκονο

Η σπάνια για γυναίκα σε ισλαμική χώρα ανάρτηση, έστω κι αν πρόκειται για πριγκίπισσα, προκάλεσε πολλά σχόλια, με αρκετούς χρήστες να συγχαίρουν την 30χρονη για την τόλμη της. Η Μάχρα αποφοίτησε από πανεπιστήμιο του Λονδίνου με πτυχίο στις Διεθνείς Σχέσεις, ενώ είναι γνωστή για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών και λατρεύει την Ελληνίδα μητέρα της, η οποία έδωσε το «παρών» στην αποφοίτησή της από το πανεπιστήμιο.

«Μείνε δυνατή», «Είσαι μια δυνατή γυναίκα, είσαι η κόρη του πατέρα σου», «Αγάπη και σεβασμός, μείνε δυνατή», «Βασίλισσα του Ντουμπάι», «Είμαι περήφανος για την απόφασή σου» γράφουν, μεταξύ άλλων, οι χρήστες κάτω από την ανάρτησή της. Τον Ιούνιο η πριγκίπισσα είχε αναρτήσει μια φωτογραφία αγκαλιά με την κόρη της και έγραψε στη λεζάντα: «Μόνο οι δυο μας». Η κόρη του σεΐχη του Ντουμπάι έχει αφαιρέσει από τον λογαριασμό της στο Instagram όλες τις κοινές φωτογραφίες με τον σύζυγό της και έχουν κάνει unfollow ο ένας τον άλλον, καθώς, όπως φαίνεται, αντιμετώπιζαν εδώ και καιρό κρίση στον γάμο τους με τις απιστίες του συζύγου της.

prigkipisa190741
Το ζευγάρι ευτυχισμένο στον πριγκιπικό γάμο του

Σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο, η πρακτική του «άμεσου» διαζυγίου, την οποία παραδοσιακά ακολουθούν μόνο οι άντρες, ονομάζεται talaq-e-biddat. Οταν ένας σύζυγος πει στη σύζυγό του τρεις φορές «talaq» (αποκήρυξη γάμου), ο γάμος του ζευγαριού διαλύεται αμέσως. Οι γυναίκες έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν διαζύγιο από τον σύζυγό τους («khul»), δηλαδή συναινετικό διαζύγιο, ή από το δικαστήριο, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις το ζευγάρι υπογράφει συμβόλαιο πριν από τον γάμο, το οποίο δίνει και στη σύζυγο το δικαίωμα να χωρίσει τον άντρα της λέγοντας τρεις φορές «talaq». Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από τον οίκο των Μακτούμ, τη βασιλική οικογένεια του Ντουμπάι.

prigkipisa190742
Με τη μητέρα της Ζωή Γρηγοράκου

Ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μάκτουμ είναι πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καθώς, επίσης είναι και κυβερνήτης του Ντουμπάι. Εχει έξι συζύγους και 23 παιδιά. Η Ελληνίδα Ζωή Γρηγοράκου από τη Σπάρτη είναι μία από τις έξι συζύγους του ισχυρού άνδρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η οποία απέκτησε με τον σεΐχη μία κόρη, την 30χρονη πριγκίπισσα Μάχρα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο, η Ζωή Γρηγοράκου έχει χωρίσει εδώ και πολλά χρόνια από τον σεΐχη του Ντουμπάι.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ντόπα και κόκα από «σφίχτη» γκουρού! – Οι περιπέτειες με το νόμο του ιντερνετικού Mr Fitness

«Στα πράσα» πιάστηκε γνωστός ινσταγκράμερ, που εμφανίζεται ως «γκουρού»...

Η βίλα καταφύγιο του «Ιωσήφ» Κεϊτζ

Μπορεί για ενάμιση μήνα ο χολιγουντιανός σταρ Νίκολας Κέιτζ...

Εκτός από τη σύζυγο νάρκωνε και την κόρη του για να τη βιάσουν άνδρες

Σε κατάσταση σοκ οι Γάλλοι παρακολουθούν τις καταιγιστικές εξελίξεις...

Η κόρη της Ντενίση, Μαριτίνα, έβγαλε στη… φόρα τον σύντροφό της

Η κούκλα κόρη της Μιμής Ντενίση μεγάλωσε και είναι...

Η Καινούργιου στο πλευρό του αγαπημένου της που ανοίγει μαγαζί στο Παγκράτι

Φουλ ερωτευμένη η Κατερίνα, έχει γίνει βράχος για τον...

Φώτης Μεταξόπουλος: «Καλύτερα να μεγαλώσει ένα παιδί σε ίδρυμα παρά από ομόφυλα ζευγάρια»

Ο Φώτης Μεταξόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν....