Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

«Τι ψυχή θα παραδώσεις, μωρή;» σε δύο… δόσεις!

Αποκαλύπτονται σταδιακά οι ηθοποιοί που θα πλαισιώσουν τις τέσσερις...

Μελίνα Νικολαΐδη – Δημήτρης Φιντιρίκος: Κοινή απόδρασή στη Ρώμη

«Φουντώνει» ο έρωτας της Μελίνας Νικολαΐδη και του Δημήτρη...

Βίκυ Λέανδρος: Δεν της κόπηκε η όρεξη παρά το εξώδικο-βόμβα

Δεν φαίνεται να της... κόπηκε η όρεξη της Βίκυς...

Το σχέδιο Λιάγκα – Αντωνά για να μην τους τσακώσουν μαζί...

Από τους παπαράτσι δεν γλιτώνουν όσοι είναι στη Μύκονο,...

Μαρίνος Παράβαλος: Πάει για… άστεγος ο πρώην mister Κωτσόβολος

Πώς ο bon viveur επιχειρηματίας έφτασε στο σημείο να ακούσει στις 9 Οκτωβρίου το σφυρί του πλειστηριασμού

Στο σφυρί έχει προγραμματιστεί να βγει στις 9 Οκτωβρίου 2024 η βίλα του γνωστού επιχειρηματία Μαρίνου Παράβαλου, στην Εκάλη. Ο δραστήριος επιχειρηματίας, που συνέδεσε το όνομά του με τη γιγάντωση της Κωτσόβολος, που κρατούσε το τιμόνι της επί δεκαετίες, βρίσκεται αντιμέτωπος με τον πλειστηριασμό του «παλατιού» του, με τιμή πρώτης προσφοράς 703.000 ευρώ και με επισπεύδουσα την doValue, η οποία ενεργεί για λογαριασμό της Frontier Issuer Designated Activity Company, ενώ η κατάσχεση επιβλήθηκε για 100.000 ευρώ, πλέον των τόκων και εξόδων εκτελέσεως, ποσό που αποτελεί μέρος του κονδυλίου του επιδικασθέντος κεφαλαίου.

paravalos230843
Η είσοδος της μεζονέτας που βγαίνει στον πλειστηριασμό στην Εκάλη

Βέβαια, το διάστημα που απομένει ο επιχειρηματίας μπορεί να ασκήσει όλα τα νόμιμα μέσα που υπάρχουν προκειμένου να γίνει αναστολή του πλειστηριασμού, εάν το θελήσει. Το πολυτελές ακίνητο που είχε φιλοξενήσει, μεταξύ άλλων, και τη λαμπερή δεξίωση της κόρης του επιχειρηματία Μαριάντζελας βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κουμαριάς και λεωφόρου Διονύσου, επί τμήματος οικοπέδου άρτιου και οικοδομήσιμου, συνολικής έκτασης 3.120,53 τ.μ.

Πρόκειται για μια μεζονέτα που θαμπώνει με την αρτιότητά της, την πολυτέλεια και τα εσωτερικά ασανσέρ και η οποία αποτελείται από:

  • Υπόγειο που περιλαμβάνει μια αποθήκη επιφάνειας 49,50 τ.μ., η οποία αποτελείται από ενιαίο χώρο και λοιπούς βοηθητικούς χώρους (δεξαμενή καυσίμων, λεβητοστάσιο κ.λπ.).
  • Ισόγειο όροφο επιφάνειας 115,30 τ.μ., δύο επιπέδων, το ένα εκ των οποίων αποτελείται από χολ, κουζίνα, WC, ανελκυστήρα, κλιμακοστάσιο, έναν ημιυπαίθριο χώρο με εξώστη και το άλλο επίπεδο αποτελείται από τραπεζαρία και σαλόνι.
  • Πρώτο όροφο επιφάνειας 90,82 τ.μ., που αποτελείται από τρία υπνοδωμάτια, διάδρομο, δύο λουτρά, ανελκυστήρα, κλιμακοστάσιο, τέσσερις ημιυπαίθριους χώρους και έναν εξώστη.
  • Δώμα το οποίο περιλαμβάνει την ταράτσα και την κεραμοσκεπή της κατοικίας.

Στην αποκλειστική χρήση της κατοικίας ανήκουν τρεις θέσεις στάθμευσης και ακάλυπτος χώρος του οικοπέδου, έκτασης 230 τ.μ. Το ακίνητο εκτιμήθηκε ως μεζονέτα με τρεις στάθμες, συνολικής επιφανείας 333,15 τ.μ., ενώ ως έτος κατασκευής της οικοδομής λαμβάνεται το 2003.

paravalos230844
Ο Μαρίνος Παράβαλος σε μία από τις παλαιότερες κοσμικές εμφαίσεις του, έχοντας στο πλευρό του τη σύντροφό του Ελενα Καραχάλιου

Το πολυτελές όμως ακίνητο βαρύνουν οφειλές, όπως:

1. Προσημείωση, για 1.105.000 ευρώ, ΥΠΕΡ της «ΤΡΑΠΕΖΑ PROBANK Α.Ε. ΥΠΟ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ», εγγραφείσα στις 26/4/2010.

2. Προσημείωση, για 715.000 ευρώ, ΥΠΕΡ της «ΤΡΑΠΕΖΑ PROBANK Α.Ε. ΥΠΟ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ», εγγραφείσα στις 14/2/2012.

3. Προσημείωση, για 300.000 ευρώ, ΥΠΕΡ της «ΤΡΑΠΕΖΑ PROBANK Α.Ε. ΥΠΟ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ», εγγραφείσα στις 17/9/2012.

4. Αναγκαστική κατάσχεση για 100.000 ευρώ ΥΠΕΡ της «FRONTIER ISSUER DESIGNATED ACTIVITY COMPANY», καταχωρισθείσα στη 1/3/2024.

Το επόμενο διάστημα θα διαφανούν και οι προθέσεις του γνωστού επιχειρηματία για την τύχη του ακινήτου. Bon viveur, αυτοδημιούργητος, λάτρης της καλής ζωής, των ωραίων γυναικών, της τέχνης και των εντυπωσιακών ακινήτων, ο επιχειρηματίας Μαρίνος Παράβαλος γεννήθηκε στον Πειραιά το 1948. Υπηρέτησε στο Λιμενικό Σώμα το 1969 και παράλληλα σπούδαζε στην επαγγελματική δημοσιογραφική σχολή, από την οποία αποφοίτησε το 1971. Οπως δήλωνε ο ίδιος, τη δημοσιογραφία δεν την άσκησε ποτέ λόγω της δικτατορίας, ευτυχώς, όμως, διότι ο «δρόμος» τον οδήγησε στο διαφημιστικό επάγγελμα.

Στη διαφημιστική εταιρία ΚΚ – Univas κατείχε τη θέση του account executive, ενώ το 1979 ανέλαβε τη διοίκηση της εταιρίας Κωτσόβολος, που δημιούργησε το 1950 ο Παναγιώτης Κωτσόβολος στο μικρό μαγαζάκι της οδού Αριστείδου, στο εμπορικό κέντρο, με το σλόγκαν «Κωτσόβολος – Νέα Γενιά – Αριστείδου 9». Πατέρας τεσσάρων παιδιών, στην κοσμική ζωή ο επιχειρηματίας «εισχώρησε» με τον δεύτερο γάμο του με τη γνωστή και εκκεντρική γλύπτρια Vassiliki Μπενοπούλου, όπου στη δεκαετία του ’90 το τότε «ισχυρό» ζευγάρι πρωταγωνιστούσε σε δεξιώσεις και βερνισάζ. Από τη Vassiliki αγάπησε και την τέχνη, καθώς στα εντυπωσιακά και τεραστίων διαστάσεων σπίτια του στη Βουλιαγμένη, στην Εκάλη και τη Μύκονο την παράσταση έκλεβαν τα εντυπωσιακά έργα τέχνης.

paravalos23084
Μία από τις ευτυχισμένες στιγμές της οικογένειας με τον Μαρίνο Παράβαλο να παραδίδει τη νύφη κόρη του Μαριάντζελα στον Βασίλη Τρίκαρδο

Εκτός από τον επικείμενο πλειστηριασμό στη βίλα της Εκάλης, έχει πουλήσει τις βίλες του στη Βουλιαγμένη και τη Μύκονο, με την τελευταία να πουλιέται αντί 10.000.000 από τους Sotheby’s, αλλά διατηρεί ένα υπέροχο resort στο ελατόδασος του Μαινάλου, με το όνομα «All Seasons Paradise», απόλυτα εναρμονισμένο με το φυσικό τοπίο. Τα τελευταία χρόνια ο 76χρονος επιχειρηματίας έχει αραιώσει τις κοσμικές εξόδους και ζει μια ήσυχη ζωή με τη νεαρή και εντυπωσιακή σύντροφό του, ιατρό δρα Ελενα Καραχάλιου. Εξαίρεση αποτέλεσαν το 2010 ο γάμος της καλλονής κόρης του Μαριάντζελας Παράβαλου με τον Βασίλη Τρίκαρδο και η παραμυθένια δεξίωση που ακολούθησε στη βίλα της Εκάλης, με καλεσμένο το ανφάν γκατέ της τότε πολιτικής, επιχειρηματικής και καλλιτεχνικής ζωής. Ακόμα ο ευτυχισμένος πατέρας και η πρώην σύζυγός του Vassiliki έδωσαν το «παρών» στα λαμπερά εγκαίνια του καταστήματος κοσμημάτων της κόρης τους και του γαμπρού τους, με την ονομασία Angelo di Spirito Rosa, στην οδό Π. Ιωακείμ στο Κολωνάκι, το οποίο έκλεισε και αυτό πρόσφατα…

Το ξακουστό Château στη Μύκονο και «τα σπίτια του Κωτσόβολου» στην Αρκαδία

Ανήσυχο πνεύμα από το ξεκίνημά του, ο Μαρίνος Παράβαλος δεν περιορίστηκε στη σαρωτική παρουσία του στον κλάδο του λιανικού εμπορίου ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, παρότι η αλυσίδα Κωτσόβολος βγήκε και έξω από τα σύνορα. Η πολυσχιδής επιχειρηματική νοοτροπία του τον οδήγησε το 2000 να ιδρύσει τον όμιλο ΡΜG Paravalos Marinos Group, με αντικείμενο το real estate στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Ευρώπη. Επίσης επεκτάθηκε και σε αρκετούς ακόμη τομείς, όπως κατασκευαστικά έργα, γεωργικά και κτηνοτροφικά βιολογικά προϊόντα.

paravalos230842

Εποχή είχε αφήσει στον χώρο των ακινήτων η υπερπολυτελής βίλα του επιχειρηματία στη Μύκονο. Το ξακουστό Château, ανάμεσα στον κόλπο του Paradise και στην παραλία Super Paradise στο Πυργί, ήταν έως την πώλησή του, το 2014, ο καλοκαιρινός προορισμός του ιδίου και της οικογενείας του, αλλά και των καλεσμένων του στα πάρτι που διοργάνωνε. Το Château είναι ουσιαστικά δύο κατοικίες σε μία, με κυρίαρχα στοιχεία το λευκό και την πέτρα. Ενδεικτικό της πολυτέλειας είναι ότι διαθέτει 17 κρεβατοκάμαρες, αλλά και ελικοδρόμιο!

Χαρακτηριστική ήταν η περιγραφή του στην ιστοσελίδα του Greece Sotheby’s International Realty όταν το ακίνητο βρισκόταν υπό πώληση. «Το φως πλημμυρίζει από τους πέτρινους τοίχους από το δάπεδο μέχρι την οροφή και σας ευλογεί με μια υγιή λάμψη ευεξίας. Μια διακριτική πισίνα που αστράφτει στον καλοκαιρινό ήλιο απλώνεται στο άπειρο» αναφερόταν. Δεν έδωσε, όμως, μόνο εκεί ρεσιτάλ γούστου και πολυτέλειας ο δραστήριος επιχειρηματίας αφήνοντας τη Μύκονο. Το καμάρι του δημιουργήθηκε λίγα χρόνια αργότερα για να ταράξει τα νερά στον χώρο του τουρισμού. Το «All Seasons Paradise», στην καρδιά του Μαινάλου, στην Αρκαδία, έκανε πρεμιέρα ως luxury boutique hotel τον Δεκέμβριο του 2019.

paravalos230841

Ομως το συγκρότημα είχε κατασκευαστεί από το 2000 ως ιδιωτικές κατοικίες για προσωπική χρήση και μάλιστα στην Αρκαδία ήταν γνωστό ως «τα σπίτια του Κωτσόβολου», έως ότου μετατραπεί σε έναν φιλόξενο προορισμό με σουίτες και αυτόνομα σαλέ, ακόμη και δίκλινα δωμάτια. Το συγκρότημα, που εκτείνεται σε 26 στρέμματα, είναι πλήρως εναρμονισμένο με το ελατόδασος του Μαινάλου, ενώ διαθέτει κάθε άνεση για τους επισκέπτες, όπως πισίνα, γήπεδα τένις, μπάσκετ, ποδοσφαίρου και παιδότοπους.

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στέλλα Μπεζαντάκου: Αγωγή της τραγουδίστριας στον «εισβολέα» αστυνομικό

Στα δικαστήρια αποφάσισε να... σύρει η Στέλλα Μπεζαντάκου τον...

Ούτε η Ελεωνόρα Ζουγανέλη δεν γλίτωσε από τον φακό των παπαράτσι στη Μύκονο!

Σιγά μη γλίτωνε από τους παπαράτσι και η Ελεωνόρα...

Χελωνονιντζάκι… δάγκωσε πορνοστάρ – Διάσωση με απρόοπτα

Ενα απίθανο περιστατικό συνέβη πριν από λίγες ημέρες με...

Μουρμούρα για την πρεμιέρα του «Ράδιο Αρβύλα»

Aρχισαν σιγά σιγά οι πρώτες συζητήσεις ανάμεσα στον ΑΝΤ1...

Αναστέναξε η νυχτερινή Θεσσαλονίκη από ανέμελους υπουργούς, βουλευτές και «γαλάζια» στελέχη

«Αναστέναξαν» η Partytura, το Shelter, το Οψοποιών Μαγγενείαι, Οι...

«Λύτρωση» Λύτρα από εισαγγελέα

Την παραπομπή του Απόστολου Λύτρα για την υπόθεση της...