Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2024

Η «κοιλάδα των αγίων»: Η εμπειρία στο Γκιόρεμε, την πρώτη ορθόδοξη ...

Μετά τα Φάρασα και το προσκύνημα στα ιερά χώματα...

Η συναυλία στο Ηρώδειο για τα 60 χρόνια προσφοράς του Νικολόπουλου στο...

Σε ένα Ηρώδειο όπου δεν έπεφτε καρφίτσα έλαβε χώρα...

«Tempting Fortune»: Γνωρίστε τους 12 τολμηρούς παίκτες που διψούν για δράση

Το «Tempting Fortune» έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα...

«My Style Rocks»: Πρεμιέρα με Bootcamp

Πρεμιέρα για όγδοη σεζόν κάνει το My Style Rocks...

Ο άφαντος εδώ και δέκα μήνες Δημήτρης Λιγνάδης έδωσε σημεία ζωής!

Αναβλήθηκε η δίκη για τους δύο βιασμούς για τους οποίους κρίθηκε ένοχος

Στις γνώριμες για εκείνον δικαστικές αίθουσες βρέθηκε και πάλι χθες ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, προκειμένου να καθίσει στο «σκαμνί» του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας και να δικαστεί για τη μεγάλη υπόθεση των βιασμών νεαρών αγοριών, που τον είχε στείλει στη φυλακή για 18 ολόκληρους μήνες, τον Φεβρουάριο του 2021.

lignadis10094
Ο Δημήτρης Λιγνάδης κρατώντας στα χέρια ένα σακίδιο πλάτης αποχωρεί από το Εφετείο, με τη δίκη να παίρνει για άλλη μια φορά αναβολή

Ωστόσο, η δίκη του ηθοποιού και σκηνοθέτη αναβλήθηκε για δεύτερη φορά χθες για τις 21 Μαρτίου 2025. Το αίτημα για αναβολή υπέβαλε ένας εκ των τεσσάρων νεαρών ανδρών που είχαν καταγγείλει τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου για βιασμό του. Ο καταγγέλλων διά του συνηγόρου του, Ιωάννη Βλάχου, γνωστοποίησε στους δικαστές ότι έπειτα «από μήνες ανεργίας» άρχισε χθες να εργάζεται στη Σουηδία και, ως εκ τούτου, δεν είχε το δικαίωμα να λάβει άδεια και να παραστεί στο δικαστήριο. Με το αίτημα αναβολής συντάχθηκε και η πλευρά του Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ και ο εισαγγελέας της έδρας τάχθηκε υπέρ της αναβολής, με το δικαστήριο τελικά να την αποφασίζει.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης προσήλθε χθες στο Εφετείο συνοδευόμενος από τον αδελφό του, Γιάννη, και την Ελένη Κούρκουλα, και αμέσως μόλις η πρόεδρος του δικαστηρίου εκφώνησε το όνομά του πήρε τη θέση του στο εδώλιο του κατηγορουμένου. «Ελπίζω να μην υπάρξει ξανά αναβολή για να μπορέσω να αποδείξω την αθωότητά μου» είπε στους δημοσιογράφους, για να προσθέσει: «Είναι τραγικό και επικίνδυνο να θέλουμε να βάλουμε κάποιον φυλακή για βιασμό επειδή τον αντιπαθούμε, επειδή μας έχει πικράνει, επειδή δεν μας φέρθηκε σωστά και επειδή δεν μας εξυπηρέτησε. Και αυτό είναι βαθύτατα προσβλητικό για τα πραγματικά θύματα των βιασμών».

lignadis100942

Από την πλευρά του, ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας δήλωσε: «Ο άνθρωπος αυτός είναι δέσμιος. Δεν μπορεί να εργαστεί, προσδοκά την αθωωτική κρίση που θα τον απελευθερώσει για να επανέλθει στο λειτούργημά του». Απόδοση δικαιοσύνης ζήτησε όμως και ο κ. Βλάχος, ο οποίος είχε θέσει νωρίτερα το αίτημα αναβολής της δίκης. Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε καταδικασθεί σε 12 χρόνια κάθειρξη με αναστολή, καθώς είχε κριθεί ένοχος για δύο από τις τέσσερις υποθέσεις βιασμών για τις οποίες δικάστηκε.

Ωστόσο, η Εισαγγελία Εφετών άσκησε έφεση κατά της παραπάνω απόφασης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, με το σκεπτικό ότι στον πρώην επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου θα έπρεπε να επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή. Επίσης, η Εισαγγελία είχε την άποψη ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί και η αθώωση του κατηγορουμένου για την τρίτη κατηγορία βιασμού. Ετσι, βάσει της έφεσης, το Εφετείο θα εξετάσει τον ερχόμενο Μάρτιο και τις τρεις περιπτώσεις βιασμών από μηδενική βάση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η… βασίλισσα του ρεμπέτικου «μετακομίζει» στην Αθήνα

Επειτα από συνεχή sold out στη Θεσσαλονίκη και την...

Ο Γιώργος Εμπειρίκος και η Jaclyn Vernet μετά τον πριβέ γάμο τους στην Ανδρο παντρεύονται στη Νέα Υόρκη

Σήμερα, Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, της Υψώσεως του Τίμιου Σταυρού,...

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου κινείται νομικά εναντίον του Κυριάκου Βελόπουλου

Σε αγωγή κατά του Κυριάκου Βελόπουλου προχωρά η Αφροδίτη...

Ένοχη για την κακοποίηση του 1,5 ετών αγοριού της γνωστή τραγουδίστρια!

Ένοχη για την κακοποίηση του παιδιού της κρίθηκε από...