Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2024

Η «κοιλάδα των αγίων»: Η εμπειρία στο Γκιόρεμε, την πρώτη ορθόδοξη ...

Μετά τα Φάρασα και το προσκύνημα στα ιερά χώματα...

Η συναυλία στο Ηρώδειο για τα 60 χρόνια προσφοράς του Νικολόπουλου στο...

Σε ένα Ηρώδειο όπου δεν έπεφτε καρφίτσα έλαβε χώρα...

«Tempting Fortune»: Γνωρίστε τους 12 τολμηρούς παίκτες που διψούν για δράση

Το «Tempting Fortune» έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα...

«My Style Rocks»: Πρεμιέρα με Bootcamp

Πρεμιέρα για όγδοη σεζόν κάνει το My Style Rocks...

Η Πολυζωγοπούλου έχει ζητήσει την αποφυλάκιση του Λύτρα για να μη χάσει επαφή με την κόρη τους

Η δικηγόρος δεν παραιτείται από την υποστήριξη της κατηγορίας για τον άγριο ξυλοδαρμό της

Τον δρόμο της εξόδου από τη φυλακή στον προφυλακισμένο ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα «έδειξαν» ο αρμόδιος εισαγγελέας, αλλά και η εν διαστάσει σύζυγός του και θύμα του άγριου ξυλοδαρμού του, Σοφία Πολυζωγοπούλου! Ο δικηγόρος αναμένει τώρα την τελική κρίση του δικαστικού συμβουλίου, το οποίο με βούλευμα που θα εκδώσει το επόμενο διάστημα θα αποφανθεί για την κατηγορία για την οποία θα δικαστεί αλλά και για το αν θα βρεθεί εκτός κελιού με ή χωρίς περιοριστικούς όρους.

lytras09094
Ο Απόστολος Λύτρας στα δικαστήρια της Ευελπίδων μετά την απολογία του για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του

Οι εξελίξεις αυτές για τον έγκλειστο ποινικολόγο έρχονται 2,5 περίπου μήνες μετά την προφυλάκισή του και την αποκάλυψη ότι είχε ξυλοκοπήσει άγρια τη σύζυγό του, επίσης δικηγόρο, και μητέρα της 9χρονης κόρης τους. Εδώ και αρκετό καιρό η ανάκριση για την πολύκροτη υπόθεση ολοκληρώθηκε και η δικογραφία διαβιβάστηκε σε δικαστικό συμβούλιο για την έκδοση βουλεύματος. Ο εισαγγελέας έχει εισηγηθεί στα μέλη του συμβουλίου την παραπομπή του Απόστολου Λύτρα σε δίκη για το πλημμέλημα της ενδοοικογενειακής επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος της δικηγόρου και όχι για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, όπως είχε διωχθεί αρχικά, αλλά και την αποφυλάκισή του με τους περιοριστικούς όρους της απομάκρυνσης από την οικογενειακή εστία, της απαγόρευσης προσέγγισης και συναναστροφής με το θύμα, της συμμετοχής του σε ειδικό θεραπευτικό πρόγραμμα και της εμφάνισής του δυο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

lytras2064 ken
Λύτρας, Πολυζωγοπούλου στα μπουζούκια όταν έδειχναν ότι όλα μεταξύ τους είναι ρόδινα

Την ίδια στιγμή, όμως, και η Σοφία Πολυζωγοπούλου έχει ζητήσει με υπόμνημά της από το δικαστικό συμβούλιο, το οποίο έχει και τον τελευταίο λόγο για την «τύχη» του Απόστολου Λύτρα, την αποφυλάκισή του με την επιβολή περιοριστικών όρων, προκειμένου, όπως αναφέρει, η 9χρονη κόρη τους να μη χάσει την επαφή μαζί του και να μπορεί να τον βλέπει. Η δικηγόρος δεν παραιτείται πάντως από την υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος του Απόστολου Λύτρα και είναι διατεθειμένη, όπως αναφέρει, να επαναλάβει τις επιβαρυντικές καταθέσεις για τον εν διαστάσει σύζυγό της ενώπιον οποιασδήποτε αρμόδιας Αρχής, δηλαδή και ενώπιον δικαστηρίου.

lytras18645

Μάλιστα, στο υπόμνημά της προς το δικαστικό συμβούλιο η δικηγόρος αναφέρει πως ήδη έχει εκδοθεί προσωρινή διαταγή, με την οποία ανατίθεται στην ίδια η αποκλειστική επιμέλεια του παιδιού τους, και έχει ρυθμιστεί το καθεστώς της τηλεφωνικής επικοινωνίας του κατηγορουμένου μαζί του. Ακόμη, η κυρία Πολυζωγοπούλου γνωστοποιεί στους δικαστές πως βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Απόστολο Λύτρα και πως προσπαθούν για την εξομάλυνση των σχέσεών τους, στο πλαίσιο αποκλειστικά της επιμέλειας και της ψυχικής ισορροπίας της ανήλικης κόρης τους. Πλέον, μετά την εισαγγελική πρόταση αλλά και το υπόμνημα της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, το δικαστικό συμβούλιο είναι εκείνο που θα κρίνει αν κατηγορούμενος δικηγόρος θα δικαστεί για πλημμέλημα και όχι για κακούργημα, αλλά και για το αν θα αποφυλακίσει με όρους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η… βασίλισσα του ρεμπέτικου «μετακομίζει» στην Αθήνα

Επειτα από συνεχή sold out στη Θεσσαλονίκη και την...

Ο Γιώργος Εμπειρίκος και η Jaclyn Vernet μετά τον πριβέ γάμο τους στην Ανδρο παντρεύονται στη Νέα Υόρκη

Σήμερα, Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, της Υψώσεως του Τίμιου Σταυρού,...

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου κινείται νομικά εναντίον του Κυριάκου Βελόπουλου

Σε αγωγή κατά του Κυριάκου Βελόπουλου προχωρά η Αφροδίτη...

Ένοχη για την κακοποίηση του 1,5 ετών αγοριού της γνωστή τραγουδίστρια!

Ένοχη για την κακοποίηση του παιδιού της κρίθηκε από...