Δευτέρα, 7 Απριλίου, 2025

Οδηγός φορτηγού τραυμάτισε γυναίκα αστυνομικό και σκότωσε 33χρονο που τσακωνόταν με 26χρονο...

Ελεύθερος αφέθηκε χθες ο 62χρονος οδηγός του φορτηγού που...

«Ο Τιμωρός»: Φίλιππος και Εβίτα χωρίζουν

Όσα θα δούμε απόψε στο επεισόδιο της σειράς «Ο Τιμωρός».Ο Φίλιππος και η Εβίτα συγκρούονται...

«Εντοπίστηκε βάρκα… Πρόσφυγες – μετανάστες στη Χίο» της Μαρίας Φαφαλιού, από τις...

Το τελευταίο έργο της Μαρίας Φαφαλιού προσφέρει μια οικεία...

Tο ΣΚΡΑΤΣ έκλεψε την παράσταση στο 36ο Athens Fashion Week

Χρώματα, έμπνευση, υφάσματα και φρέσκες ιδέες ήταν μερικά από...

Τα δάκρυα του Ξαρχάκου μπροστά σε πρώην και νυν

Καρύδη και Σαΐα έζησαν με τον δικό τους τρόπο τη συναυλία του μεγάλου συνθέτη στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Ανάμεσα στη γυναίκα του Ηρώ Σαΐα και την πρώην σύντροφό του Σμαράγδα Καρύδη βρέθηκε ο Σταύρος Ξαρχάκος στα παρασκήνια της συναυλίας του «Ρεμπέτικο 40+1 Χρόνια», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, στο Ηρώδειο.

Η σύζυγος του σπουδαίου Ελληνα συνθέτη και μαέστρου, με την οποία παντρεύτηκαν το 2015 κι έναν χρόνο μετά εκείνη έφερε στον κόσμο τα δίδυμα παιδιά τους, Μαρία-Ιζόλδη και Σταύρο Jr, ήταν μεταξύ των καλλιτεχνών που συμμετείχαν στην επετειακή συναυλία για τα 41α χρόνια από τη δημιουργία του εμβληματικού έργου «Ρεμπέτικο». Η πρώην σύντροφος του Σταύρου Ξαρχάκου, από την άλλη μεριά, απόλαυσε την εκδήλωση από τις κερκίδες του κατάμεστου Ωδείου Ηρώδου του Αττικού μαζί με την καλή της φίλη και συνάδελφο Ελενα Σκουλά.

Για την ιστορία, ήταν το 1983 όταν o Κώστας Φέρρης σκηνοθέτησε και παρουσίασε, σε σενάριο του ίδιου και της Σωτηρίας Λεονάρδου, την ταινία «Ρεμπέτικο», μια ταινία ορόσημο, η οποία, με αφορμή την πορεία μιας τραγουδίστριας του ρεμπέτικου (υπονοείται η Μαρίκα Νίνου), κατέγραψε την Ελλάδα του μεσοπολέμου, τα ρεμπέτικα, τη ζωή των καλλιτεχνών, τη ζωή στα προσφυγικά. Για τις ανάγκες της ταινίας ο Σταύρος Ξαρχάκος δημιούργησε τότε νέα τραγούδια φτιαγμένα με παλιά συνταγή, που έδιναν την αίσθηση ότι επρόκειτο για παλιά ρεμπέτικα, υπογράφοντας έναν δίσκο που πούλησε πάνω από 250.000 αντίτυπα. Τα τραγούδια «Καίγομαι», «Μάνα μου Ελλάς», «Το δίχτυ», «Το πρακτορείο», «Στου Θωμά», «Στης πίκρας τα ξερόνησα», «Μπουρνοβολιά», «Στην Αμφιάλη» γνώρισαν ευρύτατη αποδοχή, έγιναν  διαχρονικά και παρουσιάστηκαν την περασμένη Παρασκευή στην εν λόγω συναυλία, με τον δημιουργό να συγκινείται πολλάκις μπροστά στους θεατές και φυσικά να αποθεώνεται.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης πολλές από τις προσωπικότητες που έσπευσαν να δουν τον κορυφαίο συνθέτη να διευθύνει τη «ρεμπέτικη κομπανία» του (20 μουσικοί, τραγουδιστές και ψάλτες) δεν παρέλειψαν να τον συγχαρούν κι από κοντά. Ανάμεσά τους ήταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο συνθέτης Διονύσης Σαββόπουλος, και βέβαια η Σμαράγδα Καρύδη, η οποία υπήρξε σύντροφος και «μούσα» του Σταύρου Ξαρχάκου για οκτώ χρόνια στα 00s – κάτι που οι ίδιοι δεν παραδέχτηκαν ποτέ δημόσια. Σμαράγδα Καρύδη και Ηρώ Σαΐα χαιρετήθηκαν στα παρασκήνια και πόζαραν σε μια φωτογραφία, πλαισιώνοντας τον σημαντικό μουσικοσυνθέτη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Tο ελληνικό σεξοπάζαρο του Ντουμπάι

Μπορεί η ελληνική παροικία στο εμιράτο της χλιδής και...

«Εκπτωτος» King Mίλτος: Το περιπετειώδες «ταξίδι» του Καμπουρίδη!

Πίσω από τις ανέμελες φωτογραφίες στα social media, είτε...

Ευλαμπία Ρέβη και… ξερό ψωμί στον Σκάι

Πολλά έχουν ακουστεί για το τηλεοπτικό παρόν και μέλλον...

H πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών είναι ζευγάρι με τον πρώην σύντροφο της Τόνιας Φουσέκη

Στις αρχαιρεσίες της Eνωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, τον Φεβρουάριο του...
spot_img